Şimdi Ara

Android TV mi? Tizen TV mi? Webos TV mi? FirefoxOS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
5
Favori
87.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzunca bir süredir Tv piyasasından uzağım. Multimedya kullanımı, içerik çeşitliliği, fonksiyonerlik, hız ve güvenlik konularında karşılaştırma yaparsak neleri söyleyebiliriz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 5 Kasım 2019; 16:45:13 >

• Herkes Philips'den memnun olduğunu yazmış ancak bende 3 yıldır Philips kullanıyorum. Video formatlarında seçiciliği, arayüzünün ve menülerinin kullanışsızlığı, kafasına göre kapanmaları, uygulamalarda kasması ile beni illallah ettirdi. Çok iyi görüntü ve ses ancak Android TV den uzak durun. Çünkü Android TV'de şöyle bir mallık var. Ses yüksekliğini ekranda gösteren bar bile android uygulaması olarak işletim sisteminde görev yapıyor o yüzden android eskidimi, çöktümü TV de eskiyor ve çöküyor. İşletim Sistemi ile TV yazılımı bildiğin simbiyotik yaşam sürüyor.

Öte yandan webOS, FirefoxOS, Tizen ise TV'den bağımsız çalışıyorlar. Şahsen ben şu sıralar gözümü FirefoxOS kullanan Panasoniclere diktim. Çünkü hem en iyi upscaling performansını ve gerçek siyah rengi onlar veriyor. Hem de panasonic tembellik yapmamış TV ve Ses sistemlerine dair her türlü menüyü kendisi yapmış. FirefoxOS ise sadece My Home ekranı ve browser da çalışıyor. Uygulamalar ile panasonicten çıkma. Yani Android TVler gibi varını yoğunu Android e emanet etmemiş.FirefoxOS çökse bile TV sapasağlam hayatta kalabilecek şekilde yapılmış. Bu açıdan Tizen ile webOS de Android den iyiler.Daha kapalı sistemler.

Panasonicler ayrıca 4K h265 ve mkv dosya formatlarını destekliyor. Android tvlerde zibilyon tane ek kodek ve media player programı yüklemek zorunda olduğum uzantıları yani.

LG mi Samsung mu kısmına gelirsek de

4500 TL altı segmentlerde Samsung 4500Tl üstü segmentlerde ikisi de eş değer diyebilirim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Android TV mi? Tizen TV mi? WebOS TV mi? FirefoxOS mu?

Akıllı TV'ler, günümüzde eğlence deneyimini dönüştürmektedir. Peki, hangi işletim sistemi sizin için en uygunudur? Android TV, Tizen TV, WebOS TV ve FirefoxOS arasındaki temel farkları keşfedelim.

Android TV:

• Google tarafından geliştirilen Android TV, çok çeşitli uygulamalara, oyunlara ve hizmetlere erişim sağlar.
    • Kullanıcı dostu arayüzü ve sesli arama desteğiyle kolay gezinme sunar.
    • Diğer Android cihazlarınızla sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Tizen TV:

• Samsung tarafından geliştirilen Tizen TV, hızlı ve duyarlı bir işletim sistemidir.
    • SmartThings ekosistemiyle uyumludur ve ev otomasyonu cihazlarını kontrol etmenizi sağlar.
    • Geniş bir uygulama yelpazesi sunar, ancak Android TV kadar kapsamlı değildir.

WebOS TV:

• LG tarafından geliştirilen WebOS TV, sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.
    • Magic Remote ile kolay gezinme ve hareket kontrolü sağlar.
    • Diğer LG cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olur.

FirefoxOS TV:

• Mozilla tarafından geliştirilen FirefoxOS TV, açık kaynaklı bir işletim sistemidir.
    • Sınırlı uygulama seçeneği sunmasına rağmen özelleştirme açısından esneklik sağlar.
    • Uygulamaların televizyonunuzda sorunsuz bir şekilde çalışması için optimize edilmiştir.

WebOS mu Android mi?

WebOS TV, kullanıcı dostu arayüzü ve LG cihazlarıyla entegrasyonu ile öne çıkarken; Android TV, daha geniş uygulama yelpazesi ve Google ekosistemiyle entegrasyonu ile tercih edilebilir.

Tizen mi Android mi?

Tizen TV, hızlı performansı ve SmartThings ekosistemi desteği ile öne çıkarken; Android TV, daha geniş uygulama yelpazesi ve Google Asistan desteği ile daha çok yönlüdür.

Android mi WebOS mu?

Android TV, daha fazla uygulama seçeneği ve Google ekosistemiyle entegrasyonu ile öne çıkarken; WebOS TV, sezgisel kullanıcı arayüzü ve Magic Remote desteği ile daha kolay kullanım sunar.

Sonuç:

İdeal işletim sistemi tercihiniz, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Android TV çok yönlülük arıyorsanız, Tizen TV ev otomasyonu entegrasyonu arıyorsanız ve WebOS TV kolaylık arıyorsanız uygun seçeneklerdir. FirefoxOS TV ise özelleştirme ve açık kaynak esnekliği öncelikli olanlar için uygundur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hız , fonksiyonellikte ve stabilite de akıllı kumandayla beraber Webos ikisini de duman eder. İçerik ve uygulamalar anlamında ise Android daha fazla seçenek sunabilir onun dışında stabilite olarak en sonda olduğu muhakkak.

( 2016 modelleri dışarıda tutarak söylüyorum ,henüz tecrübe etme şansım olmadı. )
  • Özellikle Multimedya kullanımında android tvler içerik zenginliği bakımından iyiler. google play storedan yada harici yüklenebilen yardımcı uygulamalarla akıllı kumandaya ihtiyaç olmadan netteki sitelerdeki reklamlar olmadan tam ekran sorunu olmadan kumanda rahatlığı ile Film dizi maç vs. izleme oldukça kolay . İlk çıkan android tvler biraz sorunluymuş ama şimdiki modeller fena değil.

Android TV lerde TV kısmı ile Android kısmı ayrı ayrı değil yani TVye tamamen android hükmediyor. Bilinsizce bir sürü uygulama yüklemek ve bunları kapatmadan uygulamadan çıkmak bu uygulamaların arka planda çalışıyor olması bazen TV yi yoruyor. Bu yüzden Android Tvlerde arka planda çalışan uygulalamarı azaltmak TV nin daha fonksiyonel çalışmasını sağlar.
  • Cevaplar için teşekkürler.

Android e has problemlerin tv ye yansıması ileriki zamanlarda sorunları çok daha fazla artırmaz mı?
    Virüslerden etkilenme vs gibi durumlar android sistemler için bir risk değil mi?
    webos ve tizen bu konuda daha kapalı sistem gibi duruyor. Bir de samsung un android tv çıkarmamasını garipsedim doğrusu. Android e en fazla hakim firmanın ?

Bu konulardaki yorumlarınız neler olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 23 Mayıs 2016; 20:12:33 >
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Tvlerdeki android sürümleri telefonlardaki gibi değil kuamdanda ile kullanıma uygun dolayısıyla telefonlardaki google play storeda yer alan uygulamalar eğer tv için yani kumanda için uygun değilse zaten tvye yüklense bile kullanılamaz. TV multimedya sistemi olduğu için TVye telefonlarda olduğu gibi herşeyi yüklemek çok gereksiz. İşte Android TVlerde bu çok fazla uygulama seçeneği bilinsizce kullanımlarda sıkıntı yaratır mı evet bencede yaratır.Ama Google play storedaki kumanda ile kullanıma uygun multimedya uygulamalarında sıkıntı yok.

Ben şahsen yakın zamanda tüm tvlerin android sürümlerinin çıkacağını düşünüyorum en bariz örnek beko arçelik bile bu yıl android tvleri piyasaya sürmeye başladılar. Nasıl Android sistemi Nokianın symbianını windows mobile yerle bir ettiyse yakın gelecekte webos ve tizenide sallayacağını düşünüyorum.
  • fkaralar F kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizde haklısınız ama ben açıkcası televizyon gibi cihazların ve taşıtların kullandığı işletim sisteminin son derece sıkı kontrollü kapalı sistemler olmasından yanayım. Kimse 2-3 sene sonra tv sini değiştirmek zorunda kalmamalı. Bir çok kullanıcı tv lerdeki basit multimedya içerik dışında tv lerin tüm özelliklerini kullanmıyor. Umarım yeterince güvenlik önlemi alınıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 24 Mayıs 2016; 10:00:39 >
  • Bu iş İos Android kıyası gibi konu . Kendi tecrübem kağıt üstünde İos'a göre çok kuvvetli bir Androlu telefon , aynı zamanda alınmış İ phone karşısında 2 senede çöp oldu . Takılmalar kasılmalar ve sanki kullandıkça eskiyen bir çamaşır gibi yıpranıp gitti . İos lu telefon daha kısıtlı bir yapıya sahip ama 5 seneye yaklaşırken taş gibi duruyor . Artık bazı teknolojileri desteklemeyecek kadar eskidi ama halen alındığı gün kadar olmasada stabil . Telefon kadar güçlü olmayan televizyonlarda ise Android bence ? Webos ve Tizen ne kadar İos 'un yolundan gidebilir bilmiyorum ama ben özellikle Webos'un en önde olacağını düşünüyorum . Her televizyon firmasınında Webos 'u alamayacağını Kendi alanında iyi bir işletim sistemi olarak devam eder diyorum . Android'in yaygınlaşması ise durdurulamaz adamlar herşeye atlıyorlar , yani iyi bir sistemden çok kolay uygulanan ve satın alınabilen bir sistem olması dolayısıyla yaygınlaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 de ip tv izlenebilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam philips android tv kullanıcısı olarak tvde internetten film izleme gibi durumları rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ama güzel bir tv bulup yanında kaliteli bir android box alınırsa daha fonksiyonel kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 24 Mayıs 2016; 17:55:11 >
  • Üç veya iki sistemi de kullananlar hangi sistemi öne çıkarırlar acaba?
  • Herşey androide geçerken bencede daha fonksiyonel ve acayip birşey çıkana kadar android başı çeker gibi geliyor banada. Yani içerik olarak bakarsak webos-tizen şok market bim gibi ufak ufak gelişirken android sürekli büyüyen bir real kipa gibi.
    birde yeri değil ama bugün bimeksde philipslere bakarken eleman 55pus7101 i 4669 dan bi para almadan 4100e verebileceğini söyledi. bi para 700 lira ama bi para almazsam 550 lira düşüyor. Sitelere baktım böyle bir fiyat yok. Ne dersiniz, 4100 e bırakırken 55pus 7101 alınırmı sizce ?
  • Samsung un 10bin liralık curved TV si var bende. 1 sene önce aldım. İşletim sistemi tizen. Tek kelimeyle ozetleyecegim size "İŞKENCE" web de gezinmek, kumanda ile yönetmek, yüklü uygulamaları yönetmek resmen işkence. Üstüne gömülü menüsündeki siyasi olgulardan bahsetmiyorum bile! Evimdeki tüm elektronik cihazların %90 ı Samsung un en son modelleri. Ama +1 daha yapmam. Kesinlikle önermiyorum...

Android TV mi? Tizen TV mi? Webos TV mi? FirefoxOS mi?

• Konuyu canlandırsak????
    2017 ürünlerden kullananlar inceleyenler varsa bilgi vermesi mümkünmü?
    Ben geçen yıl android philips 49pus7101 aldım (2 gün önce camı kırdık) Tv de sorun yaşamadım. İlk 1 ay kasma kapanıp açılma oldu güncellemeleri yaptıktan sonra yaklaşık 10 ay kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.
    Tavsiye edermiyim evet ederim ama tizen ve webos hiç kullanmadım onlar nasıldır bilmiyorun. Şimdi yeni tv almak istiyorum bu işin içinde olan arkadaşalr hangisini önerebilir? İşletim sistemi ve marka olarak şuan 3500 tl bütçeyi çok fazla aşmadan ne alına bilir?
  • Sony Android TV kullanıcıyım.
    Android 7 sürümü olmasına rağmen Google play store'da telefondan ulaşabildiğimiz bir çok içerik bulunamıyor.
    Uygulamaları telefondan yükleyip TV'ye aktarmak mümkün ancak bu sefer TV'de menüde gözükmüyor, başka bir programla bakabiliyorsun.
    Ayrıca ilk aldığım zamanlarda , uygulamaları yüklerken nadir de olsa kilitlenme sorunu yaşamıştım ancak son zamanla böyle bir sorunum yok.

Android TV için uygun fiyatlı kısıtlaması olmayan bir cihaz kullanmak daha mantıklı.
    Tüm bunlara rağmen fazladan kumanda ve cihaz kullanmaktan hoşlanmadığım için hepsini TV üzerinden izlemeyi tercih ediyorum.
  • Alsancak2007 A kullanıcısına yanıt
    Android tvlerde Leanback Launcher çalışıyor. Diğer android kutularda da leanback launcher çalışıyor diye biliyorum, mesela nvidia shield. Bu launcher dışarıdan yüklenen programları göstermiyor ama Tv app repo uygulmasıyla ana menüde göstermek mümkün. Benim uygulama dışı programlarım ana menüde görünüyor.

Ben uygulamalarda kullanmak için Rii i8+ siparişi verdim. Kullanıcılar epey memnun. Diğer alternatifleri de şurada sıraladım:https://forum.donanimhaber.com/android-tv-icin-kumanda--128715386

WebOS'u bilmem ama Tizen'in geleceğini çok parlak bulmuyorum. Samsung'un bir de BadaOS faciası vardı, ona benziyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bada faciasından sonra bir daha asla Samsung'un özel işletim sistemli cihazlarını almam. Wave 2 telefonum evde taş gibi sapasağlam ancak yazılımına güncelleme gelmediği için çöp olarak duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: techturch

Bada faciasından sonra bir daha asla Samsung'un özel işletim sistemli cihazlarını almam. Wave 2 telefonum evde taş gibi sapasağlam ancak yazılımına güncelleme gelmediği için çöp olarak duruyor.

Al benden de o kadar bir ümitle samsung bu işi ileri götürü ve becerir diye wawe 2 bende almıştım müzik ve radyo dinliyorum aklıma gelirse bazen şarjı iyi gidiyorda :)
  • pkm kullanıcısına yanıt
    55es7000 tv almıştım sanırım 4 yıl oldu iyi de para vermiştim.
    1 yıl kadar önce anakartı değiştirdim. 3 gün sonra wifi si bozul du derken 1000 tl ye patladı
    arkasından 2 kere kablotv conax modülümü bozdu 1. bozulmada cihaz garanti süresi bittiği için çöp oldu
    şimdi de bazen 10 sn bazen 3 dakikada açılıyor
    bakalım akşam kapasitörlerine bakıcam ya bozup atıcam yenisini alıcam
    yada becerirsem bozulana kadar kullanıcam
    bir taraftan da yeni cihaz bakıyorum
    samsung almam sony üretimi bıraktı diyorlar galiba LG kalıyor geriye
    ne tavsiye edersiniz
  • beko android tv aldım 40inc , digiturk play yok, puhu yeni geldi blu tv var, iptv için içerik var ama kullanmayı bilmiyorum ...
  • nyny1 N kullanıcısına yanıt
    içerikler için firmayı suçlamamak lazım. şuan içerikleri google play üzerinden alıyor. İçerik üreticilerinin senin televizyonuna uyumlu yazılım getirmesi lazım. tv markasının bu konuda bir işlevi yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoxVilleee

içerikler için firmayı suçlamamak lazım. şuan içerikleri google play üzerinden alıyor. İçerik üreticilerinin senin televizyonuna uyumlu yazılım getirmesi lazım. tv markasının bu konuda bir işlevi yok :)

o zaman hangi tv de digiturk play var yada dizipub vs gibi siteler için iyi bir tv hangisi olur hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.