Şimdi Ara

android uydu alıcısı kullanan var mı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
11
Favori
71.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    'Portable sürüm'den kasdedilen şeyi anlamadım.

http://xbmc.org/download/ adresinde XBMC 12,2 Frodo verisyonunun
    windows, linux, OSX, android (ARM), rasperry pi, İOS, ATV, XBMCbuntu gibi ortamlarda kurulum yapılabilmesi için yükleme dosyaları mevcut.
    Aynı adresten forum konuları ve eklenti tavsiyelerine de ulaşmak mümkün.

XBMC'yi ilk kez kullanacaklar için Windows ortamı;
    kurulum, kaynak ekleme, eklentileri yükleme, altyazı eklentilerini ayarlamak gibi temel fonksiyonları öğrenmek için çok daha pratik.

Sadece 2-3 dakikada bilgisayarınıza kurulum yapabilir,
    hazır eklentiler'den hemen video izleme denemeleri yapabilir,
    3-5 dakika içinde de tavsiye edeceğimiz bir kaynak (örneğin FUSION kaynağı)
    ve o kaynak üzerinden birkaç eklenti yükleyerek,
    binlerce film - dizi - video - TV yayınına anında ulaşabilirsiniz.

Bilenler zaten bu dünyayı biliyor da, bilmeyenlerin daha çok dikkatini çekmek için bir kez daha yazayım;

XBMC denilen program, ortam, dünya öyle birşey ki;

Sizin tek tek internet siteleri üzerinden ulaşmaya çalıştığınız video, Tv yayını, film vb. medyaları,
    sizin yerinize birileri (biraz deneyim kazanmış diğer kullanıcılar, yayının asıl sahibi veya arşivinde bulunduran kurumlar) tektek tarıyor,
    en kalitelilerini bulup çeşitli kıstaslara göre grupluyor, bir eklenti halinde size sunuyor.
    Siz de bu eklentiyi birkaç saniye içerisinde kendi cihazınıza kuruyorsunuz ve bir anda
    o eklentinin içerisindeki tüm medyaya anında erişebilme şansına sahip oluyorsunuz.

XBMC'yi daha önce kullanmamış olup da,
    doğru bir kaynak ve başarılı birkaç eklentiyle kullanmaya başladığı anda,
    ''Vay Be'' demeyen arkadaşım olmadı daha...

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

'Portable sürüm'den kasdedilen şeyi anlamadım.

http://xbmc.org/download/ adresinde XBMC 12,2 Frodo verisyonunun
    windows, linux, OSX, android (ARM), rasperry pi, İOS, ATV, XBMCbuntu gibi ortamlarda kurulum yapılabilmesi için yükleme dosyaları mevcut.
    Aynı adresten forum konuları ve eklenti tavsiyelerine de ulaşmak mümkün.

XBMC'yi ilk kez kullanacaklar için Windows ortamı;
    kurulum, kaynak ekleme, eklentileri yükleme, altyazı eklentilerini ayarlamak gibi temel fonksiyonları öğrenmek için çok daha pratik.

Sadece 2-3 dakikada bilgisayarınıza kurulum yapabilir,
    hazır eklentiler'den hemen video izleme denemeleri yapabilir,
    3-5 dakika içinde de tavsiye edeceğimiz bir kaynak (örneğin FUSION kaynağı)
    ve o kaynak üzerinden birkaç eklenti yükleyerek,
    binlerce film - dizi - video - TV yayınına anında ulaşabilirsiniz.

Bilenler zaten bu dünyayı biliyor da, bilmeyenlerin daha çok dikkatini çekmek için bir kez daha yazayım;

XBMC denilen program, ortam, dünya öyle birşey ki;

Sizin tek tek internet siteleri üzerinden ulaşmaya çalıştığınız video, Tv yayını, film vb. medyaları,
    sizin yerinize birileri (biraz deneyim kazanmış diğer kullanıcılar, yayının asıl sahibi veya arşivinde bulunduran kurumlar) tektek tarıyor,
    en kalitelilerini bulup çeşitli kıstaslara göre grupluyor, bir eklenti halinde size sunuyor.
    Siz de bu eklentiyi birkaç saniye içerisinde kendi cihazınıza kuruyorsunuz ve bir anda
    o eklentinin içerisindeki tüm medyaya anında erişebilme şansına sahip oluyorsunuz.

XBMC'yi daha önce kullanmamış olup da,
    doğru bir kaynak ve başarılı birkaç eklentiyle kullanmaya başladığı anda,
    ''Vay Be'' demeyen arkadaşım olmadı daha...

Portable kurulumsuz çalışan sürümlerdir.

Neyse, anlaşılan bu programın portable sürümü yok.

Bu arada ben programı windows altına kurdum. Video altından birkaç video açtım. Net hızım yeterli olmasına rağmen, bazı video kaynaklarından gelen video'lar kesintili olmaktadır. Sanırım kaynağa göre değişiyor.

DÜZENLEME ; FUSION 'u kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Aralık 2013; 16:59:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paratoner85

Çin'li android uydu alıcısı kullanan arkadaşlardan anlık duraksama problemi yaşayanlar...
    çözüm olabilecek bir şey bulabildiniz mi?
    (hd16 dvbs2)

Var mı çözüm bulan? Yoksa yakında donmalardan bunalan eşim cihazı başımda paralayacak... :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Kaynağa, cihazınızın ve internetin hızına göre bazen videolarda kesintiler,
    hatta ''betim başarısız'' mesajıyla hiç açılmayanlar da olabiliyor.

İşyerinde sıradan bir bilgisayar ama hızlı bir bağlantıyla neredeyse tüm içeriklere ulaşabiliyorken,
    evde ttnet adsl'in vasat hızıyla hızlı bir bilgisayarla biraz daha azına,
    android tv box'la ile daha da azına ulaşabiliyorum.
    Ama içerik o kadar uçcuz bucaksız ki, hemen başka bir seçenek çıkıyor karşınıza.

FUSION'u eklediğinize göre, 1Channel ve Icefilms eklentilerini de kurmuşsunuzdur.
    Film - dizi içerikleri bu iki eklentide çok zengin.

XBMC'nin standart halinde hazır gelen altyazı eklentileri var, bunları da kurarsanız
    izlemek istediğiniz bir filme uygun altyazı seçenekleri için program kendisi interneti otomatik tarayıp
    birkaç saniye içinde önünüze onlarca farklı altyazı seçeneği getiriyor.

DreamTurk, TekOsman vb. isimlerle hazırlanmış,
    içeriğinde yerli film-dizi-tv kaynaklarını da barındıran bazı yerli eklentiler de var internette.

Kurabileceğiniz bazı program ve arayüz eklentileriyle,
    filmleri afişlerine, oyuncularına, konularına göre görmeniz mümkün.

Kendi arşivindeki film-video dosyalarını yönetmek için de tercih ediyor çoğu kullanıcı bu programı.
    Hatta sırf bu amaçla, sadece XBMC çalıştırmak için TV'nin yanına özel bir pc kurup koyanlar,
    tüm media erişimini XBMC üzerinden yapanlar var.

• quote:

quote:

Çin'li android uydu alıcısı kullanan arkadaşlardan anlık duraksama problemi yaşayanlar...
    çözüm olabilecek bir şey bulabildiniz mi?
    (hd16 dvbs2)

Var mı çözüm bulan? Yoksa yakında donmalardan bunalan eşim cihazı başımda paralayacak... :)

Cihazı aldığım Çinlileri her iki üç ayda bir taciz ediyorum.
    Her seferinde yeni bir versiyon gönderiyorlar.
    Yeni versiyonu kurduktan sonra bir-iki gün donma pek hissedilmiyor,
    tam çözdük bu işi derken ikinci-üçüncü gün donma tekrar geliyor...

Serkan Bey'in forumda bahsettiği Clean Master gibi birkaç programı da denedim.
    Andorid cihazlardaki gereksiz - önemsiz program kalıntılarını temizleyerek hızlanma sağlayan bu gibi programlar,
    bizim cihazlarda da genel anlamda bir hızlanma sağlıyor aslında.
    Ama uydu yayınındaki donmaya ben pek etkisini hissetmedim.

Şu an için benim görebildiğim tek çözüm,
    eşiniz kızdıkça elinizdeki son yazılımı cihaza tekrar yükleyin,
    bir iki gün idare ettirir sanırım...

• quote:

İşyerinde sıradan bir bilgisayar ama hızlı bir bağlantıyla neredeyse tüm içeriklere ulaşabiliyorken,
    Ama içerik o kadar uçcuz bucaksız ki, hemen başka bir seçenek çıkıyor karşınıza.

FUSION'u eklediğinize göre, 1Channel ve Icefilms eklentilerini de kurmuşsunuzdur.

XBMC'nin standart halinde hazır gelen altyazı eklentileri var, bunları da kurarsanız
    izlemek istediğiniz bir filme uygun altyazı seçenekleri için program kendisi interneti otomatik tarayıp

içeriğinde yerli film-dizi-tv kaynaklarını da barındıran bazı yerli eklentiler de var internette.

Kendi arşivindeki film-video dosyalarını yönetmek için de tercih ediyor çoğu kullanıcı bu programı.
    Hatta sırf bu amaçla, sadece XBMC çalıştırmak için TV'nin yanına özel bir pc kurup koyanlar,

quote:

Andorid cihazlardaki gereksiz - önemsiz program kalıntılarını temizleyerek hızlanma sağlayan bu gibi programlar, bizim cihazlarda da genel anlamda bir hızlanma sağlıyor aslında.

XBMC konusundaki ilgi ve yardımınıza teşekkür ederim.

1Channel ve Icefilms eklentilerini kuramadım henüz... Dün zamanımın çoğu XBMC 'nin kullanımına alışmak için harcadım.

Ben FUSION 'o net 'te FUSION kurulumu ile ilgili bir resimli anlatım vardı oradan yararanarak el yordamı ile kurdum diyebilirim. Konunun mim noktası FUSION için kullanılan ve browser'e yazılan bir adres var. O adresi eklemeyi başardım ve kurmuş oldum.

Bahsettiğiniz "1Channel ve Icefilms" için böyle bir adres var mı? Özellikle Recep İvedik 'in sansürsüz bir filmi varsa izlemek isterim.

Diğer konuya gelince;

Cihazın *buffer alanı dolupta, yazılım tarafından boşaltılamayınca, bu sıkıntıya neden oluyor.

Buffer alanının dolması sıkıntısı, linux enigma'lı cihazlarda da yaşanmaktadır. Belirtiyi; cihazı çok hızlı zaplama, değişik iş ve işlemlerle çok yoğun kullanıldığı zamanlarda gözlemlenebiliyor. Etki; image'ın yeşil ekrana düşmesi ile birlikte, cihaz enigma restart yaparak, buffer alanını boşaltıyor. Tabi experimental bazlı ve çok oynanmamış bir image kullanılıyorsa, bu etki çok az hissediliyor. Şöyleki, ben cihazı günün belli saatlerinde bir iki saat kadar sıkıştırıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Sonraki saatlerde enigma, kendi üzerinde çalışan auto script, dolan buffer alanını boşaltmaktadır.

İşte android cihazda dolan buffer alanı boşaltılamadığı zaman bu donma yada cihazın restart etmesi kaçınılmazdır. Tabi android 'lerde çalışan uygulmalardan dolayı, çok büyük flash bellek alanı bulunmaktadır. 4 GB. Bu 4 GB.lık flash bellek alanı, son model linux'lu cihazlardan tam 32 kat daha büyük. Yani müthiş bir fark...

Birde linux bazlı cihazlarda çalışan image(yazılım)'lar her ne kadar bir işletim sistemi gibi hareket etselerde, donanıma ait tüm pariteler, enigma'nın servis menüsünden girilmek suretiyle, donanımın hangi bölgesinde, ne kadar kapasite kullanacağı koşullandırılması yapılmıştır. Daha açık ifadesiyle; RAM bölgesi, VRAM bölgesi, Buffer bölgesi hep bellidir.

Android cihazlar saklama birimlerini kullanırken, böyle bir bölümleme yapıldı mı acaba ? Yani android'lerin donanımı ne şekilde kullandığını bilmiyoruz. Çünkü android'lerde kullanılan ARM cortex serisi flash bellek saklama birimlerinin üretim teknolojisi, Intel/AMD 'nin teknolojisinden farklıdır. Intel/AMD bazlı teknolojide, çipler hala milyonlarca transistör'lerden oluşurken, cortex'te silikon transistör kullanımına geçilmiştir. Zaten böyle olduğu içindir ki, çip boyutları çok küçülmüş ve cep telefonlarında büyük saklama birimleri kullanılma imkanı yaratılmıştır.

Velhası konu konuyu açıyor derken; bu cortex serisi işlemciler android yazılımla çalışmak üzere, dizayn edilmiş olduğu için, işlemci üzerinde, uydu işlevlerinin, fiziksel ayrı bir bölüm üzerinde çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Zaten böyle olduğu içindir ki, android cihazlar uydu cihazları pazarına, çok uygun fiyatlarla girdiler. Yani giriş seviyesi ürün pazarındaki payın ele geçirilmesi hedeflenmiştir. Eğer tutunabilirse, yatırım yapılıp android yazılımlı uydu cihazlarının gelişmiş olanları ile tanışmak mümkün olabilir.

Saygılar, sevgiler.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    FUSION kaynağının yolunu tanımlayarak işin %90'ını yaptınız bile.

Benim önerdiğim 1Channel, Icefilms ve benzeri binlerce başarılı eklenti,
    FUSION kaynağı üzerinde sizi bekliyor zaten.

Yukarıdaki mesajlarımdan birinde (dün 10:05'de yazmışım) 1Channel ve Icefilms eklentilerinin kurulumunu anlatmıştım.
    FUSION hazır olduktan sonra bir dakika sürmez ikisini de kurmanız.

Yalnız bu iki eklentide yabancı filmler, diziler var.

Yerli filmler için Dream Turk, Tekosman gibi yerli eklentileri, kaynakları internetten indirip kurmanız gerekecek.
    http://forum.xbmctr.com/index.php

Android receiver'daki donma sorunumuz ise, sizin de söylediğiniz gibi bir süre daha devam edecek gibi.
    Muhtemelen çözüm bulunduğunda da bizdeki cihazlar güncelliğini yitirmiş olacak.
    Yine de sonuçta 50 $ gibi bir paraya mal olmuş bu cihaz,
    standart bir Tv'yi smart Tv haline dönüştürmesi,
    XBMC olanağı sağlaması gibi nedenlerle verdiğimiz parayı hakediyor diye düşünüyorum.

• Portable link,
    http://deniz.xn--ryafm-kva.com/
    ben win7'de xbmc TR 12.2 portable yükledim.
    zip dosyasından yüklediğim eklenti çalıştı.
    denemenizi ve araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilyild -- 19 Aralık 2013; 20:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilyild

quote:

Orijinalden alıntı: delpina

kanal bulma problemi çözülmedi malesef. başka dvb-s2 yazılımları da kurdum ama sonuç yok. Bu arada cihazı çine geri göndermenin bedeli de 30 dolar civarlarında. Artık olayı sineye çekip tv box olarak kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Cihazı Çin'e gönderme maliyetı 18.-TL'dir. Bilginiz olsun.
    PTT'ye gidiyorsunuz (PTT Kargo değil) Taahhütlü gönderi yapıyorsunuz. 2KG'a kadar gönderebiliyorsunuz.
    1.KG altında olduğu için 18.-TL civarı tutuyor.Arızalı gelen cihazlar için birkaç arkadaşada tavsiye ettim. onlarda aynı paraya gönderdi.
    Ben 2 tane gönderdim.
    Başka cihazlarda gönderdim 1.3 KG olan 27.-TL civarında tuttu. ama sizinki 1 KG'nin altında.
    Ne yaparsanız yapın ama kanal bulmuyorsa bulmaz . Bu cihazın içindeki uydu bölümü ayrı bir kart. şerit kablo ile board'a bağlanıyor.
    Tahminimle o arızalı.

Bugün gönderdim, 23.65 tuttu. Tahhütlü gönderirken en ucuz olması için ne demek gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanbehcan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delpina

kanal bulma problemi çözülmedi malesef. başka dvb-s2 yazılımları da kurdum ama sonuç yok. Bu arada cihazı çine geri göndermenin bedeli de 30 dolar civarlarında. Artık olayı sineye çekip tv box olarak kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Cihazı Çin'e gönderme maliyetı 18.-TL'dir. Bilginiz olsun.
    PTT'ye gidiyorsunuz (PTT Kargo değil) Taahhütlü gönderi yapıyorsunuz. 2KG'a kadar gönderebiliyorsunuz.
    1.KG altında olduğu için 18.-TL civarı tutuyor.Arızalı gelen cihazlar için birkaç arkadaşada tavsiye ettim. onlarda aynı paraya gönderdi.
    Ben 2 tane gönderdim.
    Başka cihazlarda gönderdim 1.3 KG olan 27.-TL civarında tuttu. ama sizinki 1 KG'nin altında.
    Ne yaparsanız yapın ama kanal bulmuyorsa bulmaz . Bu cihazın içindeki uydu bölümü ayrı bir kart. şerit kablo ile board'a bağlanıyor.
    Tahminimle o arızalı.

Bugün gönderdim, 23.65 tuttu. Tahhütlü gönderirken en ucuz olması için ne demek gerekiyor?

Ben taahütlü gönderi diyorum.
    uçak veya yüzeysel mi diye soruyorlar.
    Yüzeysel gönderi diyorum. 15 günde gidiyor. Uçak hem pahalı hemde daha kısa sürede gidiyor.
    23.65.-TL Tutması nedendir bilmiyorum.
    Ben İstanbul'dan Çin'e gönderi yapıyorum. Belki şehir veya Ülkeler farklıysa fiyat değişebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

quote:

Andorid cihazlardaki gereksiz - önemsiz program kalıntılarını temizleyerek hızlanma sağlayan bu gibi programlar, bizim cihazlarda da genel anlamda bir hızlanma sağlıyor aslında.

XBMC konusundaki ilgi ve yardımınıza teşekkür ederim.

1Channel ve Icefilms eklentilerini kuramadım henüz... Dün zamanımın çoğu XBMC 'nin kullanımına alışmak için harcadım.

Ben FUSION 'o net 'te FUSION kurulumu ile ilgili bir resimli anlatım vardı oradan yararanarak el yordamı ile kurdum diyebilirim. Konunun mim noktası FUSION için kullanılan ve browser'e yazılan bir adres var. O adresi eklemeyi başardım ve kurmuş oldum.

Bahsettiğiniz "1Channel ve Icefilms" için böyle bir adres var mı? Özellikle Recep İvedik 'in sansürsüz bir filmi varsa izlemek isterim.

Diğer konuya gelince;

Cihazın *buffer alanı dolupta, yazılım tarafından boşaltılamayınca, bu sıkıntıya neden oluyor.

Buffer alanının dolması sıkıntısı, linux enigma'lı cihazlarda da yaşanmaktadır. Belirtiyi; cihazı çok hızlı zaplama, değişik iş ve işlemlerle çok yoğun kullanıldığı zamanlarda gözlemlenebiliyor. Etki; image'ın yeşil ekrana düşmesi ile birlikte, cihaz enigma restart yaparak, buffer alanını boşaltıyor. Tabi experimental bazlı ve çok oynanmamış bir image kullanılıyorsa, bu etki çok az hissediliyor. Şöyleki, ben cihazı günün belli saatlerinde bir iki saat kadar sıkıştırıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Sonraki saatlerde enigma, kendi üzerinde çalışan auto script, dolan buffer alanını boşaltmaktadır.

İşte android cihazda dolan buffer alanı boşaltılamadığı zaman bu donma yada cihazın restart etmesi kaçınılmazdır. Tabi android 'lerde çalışan uygulmalardan dolayı, çok büyük flash bellek alanı bulunmaktadır. 4 GB. Bu 4 GB.lık flash bellek alanı, son model linux'lu cihazlardan tam 32 kat daha büyük. Yani müthiş bir fark...

Birde linux bazlı cihazlarda çalışan image(yazılım)'lar her ne kadar bir işletim sistemi gibi hareket etselerde, donanıma ait tüm pariteler, enigma'nın servis menüsünden girilmek suretiyle, donanımın hangi bölgesinde, ne kadar kapasite kullanacağı koşullandırılması yapılmıştır. Daha açık ifadesiyle; RAM bölgesi, VRAM bölgesi, Buffer bölgesi hep bellidir.

Android cihazlar saklama birimlerini kullanırken, böyle bir bölümleme yapıldı mı acaba ? Yani android'lerin donanımı ne şekilde kullandığını bilmiyoruz. Çünkü android'lerde kullanılan ARM cortex serisi flash bellek saklama birimlerinin üretim teknolojisi, Intel/AMD 'nin teknolojisinden farklıdır. Intel/AMD bazlı teknolojide, çipler hala milyonlarca transistör'lerden oluşurken, cortex'te silikon transistör kullanımına geçilmiştir. Zaten böyle olduğu içindir ki, çip boyutları çok küçülmüş ve cep telefonlarında büyük saklama birimleri kullanılma imkanı yaratılmıştır.

Velhası konu konuyu açıyor derken; bu cortex serisi işlemciler android yazılımla çalışmak üzere, dizayn edilmiş olduğu için, işlemci üzerinde, uydu işlevlerinin, fiziksel ayrı bir bölüm üzerinde çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Zaten böyle olduğu içindir ki, android cihazlar uydu cihazları pazarına, çok uygun fiyatlarla girdiler. Yani giriş seviyesi ürün pazarındaki payın ele geçirilmesi hedeflenmiştir. Eğer tutunabilirse, yatırım yapılıp android yazılımlı uydu cihazlarının gelişmiş olanları ile tanışmak mümkün olabilir.

Saygılar, sevgiler.

serkan hocam ben next pandora kullaniyorum anlik takilmalara hic denk gelmedim ne sd ne hd yayinda motorlu canakla kullaniyorum cihaz guzel ama eksikleride var next yazilim yonunden cihaza bana gore yeterli destegi vermiyor yada cinden kendi yeterli destek alamiyor

• Meşhur HD16-S2'den bir tane de ben aldım, sonuç felaket. Uydu çalışmıyor. Bu arada TP listesinde bir tp üzerinde orta tuşa basılı tutun, menü çıkacak. Burada set position'dan çekip çekmiyor mu strenght/quality'i öğrenebilirsiniz.

Dispute açtım ama anlaşamadık mal bende kaldı, bu alet için elinizdeki en son firmware/image dosyası nedir?

Eylül mü ne vardı, yeni diye gönderdi mal satıcı, şubat ayına geri döndük daha da beter oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aHMET-

Meşhur HD16-S2'den bir tane de ben aldım, sonuç felaket. Uydu çalışmıyor. Bu arada TP listesinde bir tp üzerinde orta tuşa basılı tutun, menü çıkacak. Burada set position'dan çekip çekmiyor mu strenght/quality'i öğrenebilirsiniz.

Dispute açtım ama anlaşamadık mal bende kaldı, bu alet için elinizdeki en son firmware/image dosyası nedir?

Eylül mü ne vardı, yeni diye gönderdi mal satıcı, şubat ayına geri döndük daha da beter oldu.

Anlaşamadığınıza geri gönderemediğinize üzüldüm. en azından 20-25 usd iade alırdınız.
    Keşke zamanında bana ulaşsaydınız. yardım etmeye çalışırdım.
    Her zaman söylediğim gibi Android+uydu cihazı randımanlı değil ayrı ayrı kullanmak en iyisi. ben öyle kullanıyorum gayette memnunum.
    Almak isteyenlere ayrı ayrı almalarını tavsiye ediyorum.

• ben de atlanta g4 almak istiyorum da 500 tl civarı fazla geldi bana. değer mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

ben de atlanta g4 almak istiyorum da 500 tl civarı fazla geldi bana. değer mi bilmiyorum.

Araştırırsan 350-400.-TL'ye de bulabilirsin.
  • http://www.pandawill.com/ut28b-quad-core-android-tv-box-android-42-rk3188-1gb-8gb-bluetooth-50mp-camera-p85156.html

Rica etsem bu cihazla neler yApabilirum normal led tv smart mi olcak yani

Tv izlemek.icin normal uydu baglantisi mi gerekicek?

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

http://www.pandawill.com/ut28b-quad-core-android-tv-box-android-42-rk3188-1gb-8gb-bluetooth-50mp-camera-p85156.html

http://www.pandawill.com/ut28b-quad-core-android-tv-box-android-42-rk3188-1gb-8gb-bluetooth-50mp-camera-p85156.html
    Verdiğiniz linktekinden Hemen hemen aynı özelliklerle cihaz
    Fakat verdiğiniz link'tekinden bunun fiyatı daha ucuz incelemeni isterim
    http://www.aliexpress.com/item/CS918S-Quad-Core-Smart-TV-Box-2-0MP-WebCam-Mic-1G-8G-Android-4-2-WCDMA/1551631689.html?s=p

Ben MK908 Quad core 2GB ram 8GB flash olanı kullanıyorum memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilyild -- 4 Ocak 2014; 11:40:34 >

• quote:

quote:

http://www.aliexpress.com/item/CS918S-Quad-Core-Smart-TV-Box-2-0MP-WebCam-Mic-1G-8G-Android-4-2-WCDMA/1551631689.html?s=p

Sevgili Losttime35,

Halilyild mutlaka farkındadır, bir ihtimal sizin gözünüzden kaçmış olabilir diye not etmek isterim;
    sizin ve Halilyild'in verdiği linklerdeki cihazlar uydu alıcısı işlemi görmüyor.

Uydu alıcı işlevi de görsün, çanaktan gelen kabloyu da bağlayabileyim derseniz,
    DVB-S2 özellikli bir cihaz almanız gerekli.
    Yalnız konuda okumuşsunuzdur;
    uydu alıcı olarak çalıştırmak için kullanacağınız android tabanlı DVB yazılımları konusunda genel bir memnuniyetsizlik var.
    Normal bir uydu alıcı ve yanında android tabanlı bir cihaz tavsiye ediliyor genellikle.
    Hatta kamera özelliğine ihtiyacınız yoksa, sadece 30-40 $ gibi fiyatlara USB stick boyutlarında cihazlar da bulunabiliyor.

Bu cihazlarla Plazma- Led - Lcd panel TV'lerinize android yazılımıyla çalışan küçük bir bilgisayar bağlamış oluyorsunuz aslında.
    Android tabanlı çalışan pekçok uygulamayı (tamamı diyemiyorum, çünkü bir kısmı telefonla çalışacak şekilde programlandığı için verimli olmayabiliyor)
    çalıştırabiliyorsunuz.
    İnternette gezinme, XBMC vb. media player uygulamaları, bazı oyunlar, IPTV vb. pekçok farklı uygulama ile TV'niz bir anlamda smart TV olmuş oluyor.

• quote:

quote:

quote:

Sevgili Losttime35,

Halilyild mutlaka farkındadır, bir ihtimal sizin gözünüzden kaçmış olabilir diye not etmek isterim;
    sizin ve Halilyild'in verdiği linklerdeki cihazlar uydu alıcısı işlemi görmüyor.

Uydu alıcı işlevi de görsün, çanaktan gelen kabloyu da bağlayabileyim derseniz,
    DVB-S2 özellikli bir cihaz almanız gerekli.
    Yalnız konuda okumuşsunuzdur;
    uydu alıcı olarak çalıştırmak için kullanacağınız android tabanlı DVB yazılımları konusunda genel bir memnuniyetsizlik var.
    Normal bir uydu alıcı ve yanında android tabanlı bir cihaz tavsiye ediliyor genellikle.
    Hatta kamera özelliğine ihtiyacınız yoksa, sadece 30-40 $ gibi fiyatlara USB stick boyutlarında cihazlar da bulunabiliyor.

Bu cihazlarla Plazma- Led - Lcd panel TV'lerinize android yazılımıyla çalışan küçük bir bilgisayar bağlamış oluyorsunuz aslında.
    Android tabanlı çalışan pekçok uygulamayı (tamamı diyemiyorum, çünkü bir kısmı telefonla çalışacak şekilde programlandığı için verimli olmayabiliyor)
    çalıştırabiliyorsunuz.
    İnternette gezinme, XBMC vb. media player uygulamaları, bazı oyunlar, IPTV vb. pekçok farklı uygulama ile TV'niz bir anlamda smart TV olmuş oluyor.

Doğrudur,
    Ben android + Dvb-s2 uydu cihazlarını tavsiye etmediğimden yukadaki link'i kendi verdiği linkteki cihazla kıyaslama yapabilmesi için verdim.
    Ben uydu alıcı+android olan cihazlardan randıman görmedim.
    Akmış olduğum Vivobox İ3 Android+uydu olan cihaz nispeten Tek çekirdekli HD 16 olan cihaza nazaran daha iyiydi ama tat vermiyordu.
    Türkiye'de satılan ve garantisi olan cihazlardan hiç kullanmadım.
    Benim Tüm düşünce ve tavsiyelerim Yurt'dışından gelen cihazlar hakkındadır
    ve o cihazlar hakkındaki görüşlerim Ayrı ayrı olarak alınıp kullanılmasıdır.

• Sevgili forum yöneticisi, yöneticileri;

Son derece seviyeli bir şekilde bilgilerimizin paylaşıldığı bir konuydu burası...

Cuma akşamı forumun ''esnaf'' bir üyesi,
    bu konuda kendi mantığına göre bir yorum yapan (yukarıda 03.01.2014 19:35 tarihli) Losttime35 isimli
    bir başka forum üyesine yönelik ÇİRKİN, SEVİYESİZ, TERBİYESİZ yorumlar (kopyası bende saklı) yazdı.

Konuyu sürekli takip eden, yorumlarıyla da destekleyen birisi olarak ben,
    yarısı çirkin sözlere, yarısı konunun aslına yönelik olmak üzere,
    ''esnaf'' üyenin kendi sözlerinden alıntılar dışında hiçbir çirkin söz barındırmayan 1 sayfaya yakın bir yazı yazdım.

Hadi benim yazımı, o çirkin sözlerden alıntı içeriyor diye sildiniz diyelim,
    bir diğer forum üyesi de, bu ''esnaf'' üyenin çirkin sözlerini kınayan,
    hiçbir alıntı da içermeyen bir paragraf yazı yazdı, onu neden sildiniz ?

Hadi tüm bu mesajları genel bir temizlik olarak sildiniz diyelim,
    peki bu temizliği yapmanıza neden olan bu ''esnaf'' arkadaşın,
    istediği zaman, istediği konuda, istediği forum üyelerine seviyesiz, çirkin, terbiyesiz sözler yazmak için
    bu forumda bir ayrıcalığı, özgürlüğü mü var ki, en ufak bir ceza bile vermemişsiniz kendisine hala ?
    Bu şekilde mi sağlayacağınızı düşünüyorsunuz forumda seviyeyi ?

Rica: Konuyu okuyan arkadaşlardan birisi bu mesajımı, sağ üstteki ''şikayet'' ikonuna basarak yönetime şikayet edebilirse sevinirim.
    Belki bir açıklama yazmak isterler bu konuda.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.