Şimdi Ara

android uydu alıcısı kullanan var mı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
567
Cevap
11
Favori
71.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

Sevgili forum yöneticisi, yöneticileri;

Son derece seviyeli bir şekilde bilgilerimizin paylaşıldığı bir konuydu burası...

Cuma akşamı forumun ''esnaf'' bir üyesi,
    bu konuda kendi mantığına göre bir yorum yapan (yukarıda 03.01.2014 19:35 tarihli) Losttime35 isimli
    bir başka forum üyesine yönelik ÇİRKİN, SEVİYESİZ, TERBİYESİZ yorumlar (kopyası bende saklı) yazdı.

Konuyu sürekli takip eden, yorumlarıyla da destekleyen birisi olarak ben,
    yarısı çirkin sözlere, yarısı konunun aslına yönelik olmak üzere,
    ''esnaf'' üyenin kendi sözlerinden alıntılar dışında hiçbir çirkin söz barındırmayan 1 sayfaya yakın bir yazı yazdım.

Hadi benim yazımı, o çirkin sözlerden alıntı içeriyor diye sildiniz diyelim,
    bir diğer forum üyesi de, bu ''esnaf'' üyenin çirkin sözlerini kınayan,
    hiçbir alıntı da içermeyen bir paragraf yazı yazdı, onu neden sildiniz ?

Hadi tüm bu mesajları genel bir temizlik olarak sildiniz diyelim,
    peki bu temizliği yapmanıza neden olan bu ''esnaf'' arkadaşın,
    istediği zaman, istediği konuda, istediği forum üyelerine seviyesiz, çirkin, terbiyesiz sözler yazmak için
    bu forumda bir ayrıcalığı, özgürlüğü mü var ki, en ufak bir ceza bile vermemişsiniz kendisine hala ?
    Bu şekilde mi sağlayacağınızı düşünüyorsunuz forumda seviyeyi ?

Rica: Konuyu okuyan arkadaşlardan birisi bu mesajımı, sağ üstteki ''şikayet'' ikonuna basarak yönetime şikayet edebilirse sevinirim.
    Belki bir açıklama yazmak isterler bu konuda.

Selam Yaşar Bey,

Geçmişte bir süre bu bölümün yöneticiliği yaptım. Sırf bu sıkıntılı işler nedeniyle, kendi isteğimle bıraktım. Ben bıraktıktan sonra Limited Şirket olan bu forum sahibinin, ısrarla dönmem ve ücretiyle editörlük yapmam yolundaki teklifini bile kabul etmedim. Sebebi ; yine forumun asimetrik işleyiş yapısı nedeniyledir.

Forumun yönetim şekli ve yöneticilerin durumuna bir iki cümle ile değineyim.

* Yöneticiler bir kaç yetki seviyesi ile yetkilendirilmiştir.

* Bölüm yöneticilerinin cezalandırma yetkisi yoktur. Konu başlığını kaldırma, mesaj silme, düzenleme v.s. gibi yetkileri var.

* Hakaret içerikli mesajlarda, ceza veremiyorlar. Üst yönetime teklif ediyorlar. Tabi teklif etmek için biraz zaman harcamak ve klavye kullanımı gerekmekte.

* Pratikliği nedeniyle, tartışma yaşanmış hakarete konu olmuş ve şikayet edilmiş mesajı/mesajları, bölüm yöneticileri silme yoluna gitmektedirler. Bu şekilde yapılan işlemle, aynı zamanda üst yönetime yapılacak işlemde bırakılmamaktadır.

* Bölüm yöneticileri ile foruma reklam veren firma elemanı üyeler, sürekli temas halinde oldukları için, bahsettiğiniz gibi haddi aşan mesajlarla karşılaşabiliyoruz.

* Öyleki, herhangi bir satıcı kişi foruma reklam verdi diye, pazarlama ve satış içerikli ilanını bu bölüme açabiliyor. Oysa forumda bu işler için açılmış detaylı ilan başlıkalrı var. Aynı konu başlığını defalarca şikayet etmeme rağmen, bölüm yöneticisi tarafından bir hafta süre ile kaldırılmadı. Gelen yanıtta, foruma reklam verenlerin, ayrıcalıkları olduğu yönündeydi. Ama ben ısrarla silinmesi konusunda sürekli şikayet ettim. En sonunda üst yönetim ilgili ilan başlıklarını kaldırdı. İşte biz buna kısaca münhasırlık ilişkisi diyebiliriz.

Yine benim takip ettiğim kadarıyla, forumdan istifade etmesini bilen ve doğru bilgiyi arayan üyeler, akılcı davranarak kendilerine lazım olan bilgiyi bulabiliyorlar. Öyleki, benim bir kaç yıl önceki yazdığım mesajlarımı bile bulup alıntıladıklarına müşahit olabiliyorum.

Herneyse... Bu hususlara değinmemin nedeni; uygunsuz mesaj yazan bazı üyeler nedeniyle, kendinizi sıkıntıya düşürmeyiniz. Boş verin, sizin paylaştığınız bilgilerden istifade edecek kişi sayısı zaten bellidir.

Saygılar, sevgiler.

• Serkan Bey,

Eski bir yönetici olarak bölüm yöneticileri, üst yönetim, ceza yetkisi gibi konularda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

İyi niyetli düşünecek olursak;
    bu ''esnaf'' arkadaşın yazdıklarını silen bölüm yöneticisi aynı zamanda üst yönetime;

''bakın foruma reklam veren, firma yetkilisi sıfatı taşıyan bu ''esnaf'' arkadaş,
    forum üyelerine başka kapılar göstermeye,
    sadece laf değil başka şeyler de s...bileceğini açık açık yazmaya,
    güzide bir şehrimizin insanlarını siyasi bir tavır da takınarak aşağılamaya,
    hakkı olduğunu düşünüyor,
    forumu kirletiyor,
    bilginize''

demiş olmalı.

Üst yönetim de,
    ''Tamam biz bu forumun sahibiyiz ama,
    adı ''forum'' olan bir yer, aynı zamanda forum kullanıcılarınındır,
    sırf reklam verdi diye hiç kimsenin forum üyelerine alenen sövmek gibi bir ayrıcalığı yoktur''

der herhalde...

''Herneyse...''
    Sonuçta direkt şahsıma yapılmış bir hakaret de yok aslında,
    hiç tanımadığım bir forum üyesine yazılmıştı o sözler.
    Ama bu gibi durumlarda sessiz kalındığı zaman, gün gelir mağdur olma sırası size de gelir.

Saygılar.

• quote:

Serkan Bey,

Eski bir yönetici olarak bölüm yöneticileri, üst yönetim, ceza yetkisi gibi konularda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

bu ''esnaf'' arkadaşın yazdıklarını silen bölüm yöneticisi aynı zamanda üst yönetime;

''bakın foruma reklam veren, firma yetkilisi sıfatı taşıyan bu ''esnaf'' arkadaş,
    forumu kirletiyor,
    bilginize''

demiş olmalı.

Üst yönetim de,
    sırf reklam verdi diye hiç kimsenin forum üyelerine alenen sövmek gibi bir ayrıcalığı yoktur''

der herhalde...

''Herneyse...''
    Ama bu gibi durumlarda sessiz kalındığı zaman, gün gelir mağdur olma sırası size de gelir.

Saygılar.

Valla ben bugüne kadar kendi adıma sessiz ve tepkisiz kalmadım. Bu konu başlığı da dahil olmak üzere !...

Yani ben karakterim gereği adil olmayı öncelediğim için, adil olmayan bir durum tespit ettiğimde, hemen gerekli başvuruyu yaparım. Yönetim gereğini yapsın yada yapmasın, ben üzerime düşeni her zaman yaparım.

Yine ayrıca her bir köşesi kahramanlık destanına sahip olmuş, güzel ülkemin herhangi bir şehrinde yaşayan insanları, genellemek yapılmak suretiyle, karalanabilir mi? Tabi ki karalanamaz.

Foruma çok sayıda katılım var ve gün içinde çok sayıda kural ihlali yapılıyor. Görev yapan her seviyeden yönetici, bir süre sonra kendini trafik polisi gibi hissetmeye başlıyor. Yani yollarda sinyalizasyon sistemi(kurallar) var. Sinyalizasyon sistemi normal seyrinde çalışmaktadır. Yalnız sürücüler kurallara uymamaktadır. Sinyalizasyona sürücülerin uyup uymadığı konusunda, sürekli denetim yapılması gereği var bu forumda... İşte yöneticiler, yoğun kural ihlali nedeniyle bir süre sonra kendini trafik polisi gibi hissetmeye başlamaktadır. Bu yoğun ve bitmeyen kural ihlallerinden bir süre sonra sıkılmakta ve her bir konu ile ayrı ayrı ve gereği gibi ilgilenemektedirler.

Sonuç olarak; sizi bir önceki mesajınızın içeriğinde samimi gördüğüm için, forumun işleyişi üzerine bilgi verme gereği hissettim. Değilse, burada bu yapı ile mağduriyetler hiç bitmiyor zaten...

Saygılar, sevgiler.

• bu arada bu uydu alıcıları tam olarak ne ıse yarıyor bıldıgımız uydu alıcısından ne farkı var?Çok merak ettım neler yapılabılır bu uydu alıcıları ıle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Serkan Bey,

forumu kirletiyor,
    bilginize''

demiş olmalı.

Üst yönetim de,

der herhalde...

''Herneyse...''

Saygılar.

Valla ben bugüne kadar kendi adıma sessiz ve tepkisiz kalmadım. Bu konu başlığı da dahil olmak üzere !...

Yani ben karakterim gereği adil olmayı öncelediğim için, adil olmayan bir durum tespit ettiğimde, hemen gerekli başvuruyu yaparım. Yönetim gereğini yapsın yada yapmasın, ben üzerime düşeni her zaman yaparım.

Yine ayrıca her bir köşesi kahramanlık destanına sahip olmuş, güzel ülkemin herhangi bir şehrinde yaşayan insanları, genellemek yapılmak suretiyle, karalanabilir mi? Tabi ki karalanamaz.

Foruma çok sayıda katılım var ve gün içinde çok sayıda kural ihlali yapılıyor. Görev yapan her seviyeden yönetici, bir süre sonra kendini trafik polisi gibi hissetmeye başlıyor. Yani yollarda sinyalizasyon sistemi(kurallar) var. Sinyalizasyon sistemi normal seyrinde çalışmaktadır. Yalnız sürücüler kurallara uymamaktadır. Sinyalizasyona sürücülerin uyup uymadığı konusunda, sürekli denetim yapılması gereği var bu forumda... İşte yöneticiler, yoğun kural ihlali nedeniyle bir süre sonra kendini trafik polisi gibi hissetmeye başlamaktadır. Bu yoğun ve bitmeyen kural ihlallerinden bir süre sonra sıkılmakta ve her bir konu ile ayrı ayrı ve gereği gibi ilgilenemektedirler.

Sonuç olarak; sizi bir önceki mesajınızın içeriğinde samimi gördüğüm için, forumun işleyişi üzerine bilgi verme gereği hissettim. Değilse, burada bu yapı ile mağduriyetler hiç bitmiyor zaten...

Saygılar, sevgiler.

arkdsalar ben yazdım tepkılerımı dıle getırdım zaten sadece bastı bır yorumum ıcın cok tuhaf bı tepkı aldım ustelemedım cok. ısler ıyı degıl dıye herelde ole yaptı bana cınden almak daha mantıklı dedım olay oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

bu arada bu uydu alıcıları tam olarak ne ıse yarıyor bıldıgımız uydu alıcısından ne farkı var?Çok merak ettım neler yapılabılır bu uydu alıcıları ıle?

Kullandığınız android cihazının işlevlerine ek olarak, uydu alıcısı işlevi vardır. başka bir fark yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munib

yeni cihazlar çıkmış

Bu cihazda kapasiteler hala aynı ; 1G/4G
    http://www.aliexpress.com/item/DVB-S2-Android-tv-box-support-CCCAM-AML8726-MX-1GB-Memory-4GB-Flash-Android-4-2/1577066245.html?s=p,

Mevcut android yazılım biraz tadil edilmiş sadece.

Yüksek donanım kapasiteli modeller 2014 sonuna doğru çıkar. O zamana kadar da, bu cihazda olduğu gibi yazılımı iyileştirilmiş modeller görmeye devam ederiz.

• quote:

quote:

yeni cihazlar çıkmış

Bu cihazda kapasiteler hala aynı ; 1G/4G
    http://www.aliexpress.com/item/DVB-S2-Android-tv-box-support-CCCAM-AML8726-MX-1GB-Memory-4GB-Flash-Android-4-2/1577066245.html?s=p,

Mevcut android yazılım biraz tadil edilmiş sadece.

Yüksek donanım kapasiteli modeller 2014 sonuna doğru çıkar. O zamana kadar da, bu cihazda olduğu gibi yazılımı iyileştirilmiş modeller görmeye devam ederiz.

ben bu cihazı almayı düşünüyorum ama hala kararsızım
    satıcıya mesajla cccam sordum biraz sorunluymus ama sonrasında bana firmware gönderip düzeltecegini söylüyor.
    tereddutte kaldım ya yazılım hiç olmazsa ya hiç çıkmazsa
    kanal bulma sorunu hakkındada henuz bir cevap vermedi
    sitede satın alan kişilerin yorumlarını bekliyorum

• Orijinalden alıntı: conax
    ben bu cihazı almayı düşünüyorum ama hala kararsızım
    satıcıya mesajla cccam sordum biraz sorunluymus ama sonrasında bana firmware gönderip düzeltecegini söylüyor.
    tereddutte kaldım ya yazılım hiç olmazsa ya hiç çıkmazsa
    kanal bulma sorunu hakkındada henuz bir cevap vermedi
    sitede satın alan kişilerin yorumlarını bekliyorum

valla paypal olmadan ben cesaret edemiyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 9 Ocak 2014; 17:07:50 >
  • munib kullanıcısına yanıt
    Bu başlık altında android cihaz alacağımı söylemiştim. Maalesef aliexpress kredi kartı bilgilerimi isteyince vazgeçtim. Paypal olmadan kesinlikle alışveriş yapmayın. Bir de, yaptığım araştırmalardan sonra android cihazın dvb-s2 özelliksizini almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tavsiye edeceğim cihaz Tronsmart mk908ii.
  • quote:

serkan bey bu cihazı almayı düşünüyom sana zahmet bir incelermisin saygılar
    http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-Android-4-2-Smart-TV-Box-Media-Player-1080P-WIFI-HDM-XBMC-DVB-S2-EU/321294454566?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D3996839912496561652%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D321294454566%26

Bu cihazda flash bellek 8 GB. görünüyor. Diğerlerine daha iyi gibi duruyor.

Şimdilik başka birşey söyleyemiyorum.

Biliyorsun bu cihazların hepsinde medya özellikleri iyi çalışırken, uydu özellikleri yetersiz kalıyor malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Bu başlık altında android cihaz alacağımı söylemiştim. Maalesef aliexpress kredi kartı bilgilerimi isteyince vazgeçtim. Paypal olmadan kesinlikle alışveriş yapmayın. Bir de, yaptığım araştırmalardan sonra android cihazın dvb-s2 özelliksizini almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tavsiye edeceğim cihaz Tronsmart mk908ii.

şu cihazmı bahsettiğin cihaz
    http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-MK908II-RK3188-Cortex-A9-Quad-Core-1-6GHz-Google-Android-4-2-Mini-TV-BOX-2G-8G-BT-External-Wifi-Antenna-Black-318432.html

• munib kullanıcısına yanıt
    Evet bu.
  • quote:

quote:

http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-Android-4-2-Smart-TV-Box-Media-Player-1080P-WIFI-HDM-XBMC-DVB-S2-EU/321294454566?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D3996839912496561652%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D321294454566%26

Biliyorsun bu cihazların hepsinde medya özellikleri iyi çalışırken, uydu özellikleri yetersiz kalıyor malesef...

evet dvb uydu iyi çalışmıyordu diğerlerinde yazılımla düzelmezmiki zamanla sayg

• quote:

quote:

quote:

evet dvb uydu iyi çalışmıyordu diğerlerinde yazılımla düzelmezmiki zamanla sayg

Biliyorsun bu android cihazların yazılımı, android cep telefonun yazılımlarından devşirmedir. Yani medya ve internet özellikleri itibariyle, cep telefonlarının android yazılımı, android tv box'lara uyarlanırken, pek değişikliğe uğramadı...

Bu android cihazlarda, sadece uydu işlevleri bölümü için yazılım yapıldı. Yapan kişi yazılımın uydu işlevleri bölümüne kafa yormadığı hemen anlaşılmaktadır. Belki ileride çıkacak sürümlerde, uydu bölümünün işlevleri yeniden derlenebilir. Ancak ben ümitsizim... Çünkü bu cihazlar ekonomik maksatlarla üretildiği için, yazılım işlevlerinin mükemmel çalışması için çaba gösterilmez.

Bu nedenlerden dolayı önümüzdeki yıl, yeni donanım ve yeni yazılım sürümlü modelleri çıkaracaklardır. Mal satışını sürekli hale getirmeden kazanç mümkün değildir. Yani elektronik ürünlerde bu işler böyle sürüp gider.

Kısaca; önümüzdeki yıl yeni çıkan modellere bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Ocak 2014; 17:27:50 >

• quote:

serkan hocam bu cihazı aldım bakalım
    http://www.ebay.com/itm/Android-4-2-Smart-TV-Player-Box-Dual-Core-1GB-8GB-DVB-S2-Wi-Fi-HD-HDMI-Cable-EU/291054057887?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D3999258959913322518%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D4%26rkt%3D4%26sd%3D321294454566%26

Dostum hayırlı olsun. Dediğim gibi ben müsait bir zamanda uydu alıcısı olmayan bir android cihaz alacağım. Zaten çok TV izlemiyoruz. Uydu için de ucuz bir ikinci el alacağım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.