Şimdi Ara

android uydu alıcısı kullanan var mı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
567
Cevap
11
Favori
70.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: munib

kanal sıralaması info tuşuna basınca görüdüğü gibi a haber üzerinde bir simge çıkıyor.hafızaya alamıyorum
     android uydu alıcısı kullanan var mı

Bu resmi büyütemedim.

Resmi tekrar yükeleyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 4 Şubat 2014; 9:55:06 >

• quote:

quote:

quote:

kanal sıralaması info tuşuna basınca görüdüğü gibi a haber üzerinde bir simge çıkıyor.hafızaya alamıyorum

Bu resmi büyütemedim.

@munib hocam, http 404 hatası veriyor.

Resmi tekrar upload edebilirmisiniz ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu resmi büyütemedim.

@munib hocam, http 404 hatası veriyor.

Resmi tekrar upload edebilirmisiniz ?

valla serkan bey bende anlamadım
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1609559_10202141943602614_267889937_n.jpg

• quote:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1609559_10202141943602614_267889937_n.jpg

Teşekkürler bu resim büyüdü !

En alt ve en solda duran yuvarlak içindeki nedir ? Resimde parlama olduğu için göremedim !

• quote:

quote:

En alt ve en solda duran yuvarlak içindeki nedir ? Resimde parlama olduğu için göremedim !

soldaki fav yalnız alttakilerin üzerine gelince basılmıyor.herşey kumanda üzerinden oluyor

• quote:

quote:

quote:

soldaki fav yalnız alttakilerin üzerine gelince basılmıyor.herşey kumanda üzerinden oluyor

Peehh...

Herşey kumanda üzerinden oluyorsa, cihazın yazılımı ilkel yapıda demekki...

Bu zaman zarfında yabancı forumlardan konuyu biraz araştırdım da ! Bu cihaz için sağlıklı çalışan bir kanal editörü henüz yapılmamış.

Sebebi olarakta; daha önce ben bu başlıkta açıklamıştım. Bu android cihazın uydu işlevlerina ait yazılım parçacığı alel acele ahazırlanmış diye bir tespit yapmıştım. İşte yabancı forumlarda da benim gözlemimim doğrultusunda gözlemler ve kanaatler bildirilmiş.

Sorunun çözümüne gelince;

İlk olarak cihazın uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı biraz daha gelişmiş olanı çıkarılacak. Yani bu yazılım parçacığını beklemek gerekiyor. Bu yazılım parçacığı, 4 - 5 sürüm halinde fasılalı olarak verilebilir.

Bu yazılım parçacığının cihazda efektif çalışması sağlandıktan sonra, cihaza editör hazırlanacaktır diye değerlendirmekteyim.

Cihazın uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı yeniden düzenlenecek büyük bir ihtimalle... Yani revizyon değil. Uydu işlevlerinin yeniden yazılması gerekmekte...

Zaten bu android cihazların birinci görevleri, medya ve internet ve IP TV gibi işlemlerdir. İkinci görevi uydu işlevleridir.

Bu cihazların uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı ne zaman yeniden yazılır diye sorulacak olursa, bu sorunun yanıtı, android cihazların çok satmasına bağlıdır. Yani cihaz çok satarsa, bir yazılımcı tutup, yeniden yazılım hazırlatacaklardır.

Her fırsatta değindiğim gibi, bu cihazları edinmek için henüz erkendir. Yazılım oturması için zamana ihtiyaç var.

Kanal sıralaması ile ilgili olarakta, şunları yapalım !

Bir adet kanalın sırasını değiştirebiliyorsak, sırayı değiştirdikten sonra, değişik tuşlara basıp, "kaydet" fonksiyonu bulmaya çalışalım. Kaydet fonksiyonu genelde, okey, kırmızı tuş yda yeşil tu'lara atanmış oluyor. Kaydet'i aktif hale getirebilirsek, aynı tuşa iki defa basıp, tv izleme konumuna geçelim. Hatta cihazı restart edelim. Cihazı yeniden açtığımızda, kanal istediğimiz sırada ise, aynı işlemleri ikinci kanal içinde yapalım.

Zaten bu şekilde 15 - 20 tane kanal sıralansa yeterli olur.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peehh...

Herşey kumanda üzerinden oluyorsa, cihazın yazılımı ilkel yapıda demekki...

Bu zaman zarfında yabancı forumlardan konuyu biraz araştırdım da ! Bu cihaz için sağlıklı çalışan bir kanal editörü henüz yapılmamış.

Sebebi olarakta; daha önce ben bu başlıkta açıklamıştım. Bu android cihazın uydu işlevlerina ait yazılım parçacığı alel acele ahazırlanmış diye bir tespit yapmıştım. İşte yabancı forumlarda da benim gözlemimim doğrultusunda gözlemler ve kanaatler bildirilmiş.

Sorunun çözümüne gelince;

İlk olarak cihazın uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı biraz daha gelişmiş olanı çıkarılacak. Yani bu yazılım parçacığını beklemek gerekiyor. Bu yazılım parçacığı, 4 - 5 sürüm halinde fasılalı olarak verilebilir.

Bu yazılım parçacığının cihazda efektif çalışması sağlandıktan sonra, cihaza editör hazırlanacaktır diye değerlendirmekteyim.

Cihazın uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı yeniden düzenlenecek büyük bir ihtimalle... Yani revizyon değil. Uydu işlevlerinin yeniden yazılması gerekmekte...

Zaten bu android cihazların birinci görevleri, medya ve internet ve IP TV gibi işlemlerdir. İkinci görevi uydu işlevleridir.

Bu cihazların uydu işlevlerine ait yazılım parçacığı ne zaman yeniden yazılır diye sorulacak olursa, bu sorunun yanıtı, android cihazların çok satmasına bağlıdır. Yani cihaz çok satarsa, bir yazılımcı tutup, yeniden yazılım hazırlatacaklardır.

Her fırsatta değindiğim gibi, bu cihazları edinmek için henüz erkendir. Yazılım oturması için zamana ihtiyaç var.

Kanal sıralaması ile ilgili olarakta, şunları yapalım !

Bir adet kanalın sırasını değiştirebiliyorsak, sırayı değiştirdikten sonra, değişik tuşlara basıp, "kaydet" fonksiyonu bulmaya çalışalım. Kaydet fonksiyonu genelde, okey, kırmızı tuş yda yeşil tu'lara atanmış oluyor. Kaydet'i aktif hale getirebilirsek, aynı tuşa iki defa basıp, tv izleme konumuna geçelim. Hatta cihazı restart edelim. Cihazı yeniden açtığımızda, kanal istediğimiz sırada ise, aynı işlemleri ikinci kanal içinde yapalım.

Zaten bu şekilde 15 - 20 tane kanal sıralansa yeterli olur.

Kolay gelsin.

Hay Allah razı olsun dvbs2 bölümü yeniden yazılmalı bu bölümde sorun var.birde şunu düşündüm cihazın orjinal yazılımı bulabilirsem içinden dvb s2 bölümünü çıkarıp başka bir dvb s2 atmayı deneyeceğim olurmu bilmiyom.orjinal yazılımı bulmamın sebebi cihaz çökerse elimde bulunsun.yabancı forumlara bir kaç yere attım şu şekilde AML8726-MX DVB S2 yardım Where can I find the original software was brick device that my device
    benim cihazhttp://www.ebay.com/itm/Dual-Core-Android-4-2-Smart-TV-Box-Media-Player-1080P-WIFI-HDM-XBMC-DVB-S2-EU-/321294454566?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item4acea44f26

• Android Uydu STB için XBMC Bu bizim cihaza oluyor deneyim balakım.
    kanal sıralama halen bulamadım belki bununla olabilir
    DVB-S2 Tuner Ayarı
    http://xbmcstb.com/?cat=7
  • çinli satıcı cevab yazdı tatilden yeni döndüm 2 gün içinde çözüme bağlayacağım dedi
  • Arkadaşlar next pandora 1 haftadir kullaniyorum şu xbmc nedir cihazda yüklü geldi ne işe yarıyor xbmc nasil kullanacam. Bu arada iptv de yüklü ama onuda çözemedim . Şu anda sadece google play store den film izle uygulamasi indirip film seyretmeyi basarabildim. Bu isler niye bukadar karisik olurki .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar amdb dosya uzantılı bu kanal listemizi SQLite Expert Professional adlı programla açtım ve listeyi bu programla düzenledim.
    Tabiki normal şartlarda kanal düzenleme programı değil fakat bundan daha kolay düzenleyebileceğim başka bir program bulamadım. isteyen programın full sürümünü internette bulabilir. Düzenleme sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları sırasıyla belirtiyorum.

ilk yapmanız gereken kafa karışıklığı yapmadan cihazımızda gereksiz uyduları seçip silmek, Daha sonra izlemek istediğimiz uyduları seçip uydudan taratmak
    artık kanallarımız uydu cihazınıza listelendi.
    şimdi cihazınızdan kanal listenizin yedeğini bir usb cihazına alıyoruz sırasıyla (Channel Serch- Db Management- backup to usb or sd card)

1 . Programla listeyi açtığınızda düzenlenmesi gereken tablo solda srv_table bölümü
    2. Bu bölümde sıralama numarasını elle girmeniz gerekecek girilecek bölüm bu çok önemli
    a.) chan_num, bu çok önemli burada sıralama numarası koymasanız sıralama olmaz
    b.) default_chan_ num burada kanal numaranız ekranda görünen rakamdır.
    c.) chan_num burasıda kendi sıralamasın da gerçek kanal numarası
    3. ben bu 3 sütünu programda yan yana getirdim ve yeni kanal numaralarını üçüne birden girdim.
    4. radyo ve tv kanalları aynı liste içerisinde olduğundan service_type bölümü yardımınıza yetişiyor sıralamada 1 ler TV 2 ler Radyo Kanallarıdır.

bundan sonra istediğiniz şekilde düzenleme yapabilirsiniz yedeğinizi kaybetmeyin farklı bir isimle kaydedin takıldığınız yerde yedeğinden geri yükleyin
    1 kaç deneme ve yanılma yöntemi ile çok başarılı olacağınıza inanıyorum .. rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: krismis

Arkadaşlar amdb dosya uzantılı bu kanal listemizi SQLite Expert Professional adlı programla açtım ve listeyi bu programla düzenledim.
    Tabiki normal şartlarda kanal düzenleme programı değil fakat bundan daha kolay düzenleyebileceğim başka bir program bulamadım. isteyen programın full sürümünü internette bulabilir. Düzenleme sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları sırasıyla belirtiyorum.

ilk yapmanız gereken kafa karışıklığı yapmadan cihazımızda gereksiz uyduları seçip silmek, Daha sonra izlemek istediğimiz uyduları seçip uydudan taratmak
    şimdi cihazınızdan kanal listenizin yedeğini bir usb cihazına alıyoruz sırasıyla (Channel Serch- Db Management- backup to usb or sd card)

1 . Programla listeyi açtığınızda düzenlenmesi gereken tablo solda srv_table bölümü
    2. Bu bölümde sıralama numarasını elle girmeniz gerekecek girilecek bölüm bu çok önemli
    3. ben bu 3 sütünu programda yan yana getirdim ve yeni kanal numaralarını üçüne birden girdim.
    4. radyo ve tv kanalları aynı liste içerisinde olduğundan service_type bölümü yardımınıza yetişiyor sıralamada 1 ler TV 2 ler Radyo Kanallarıdır.

bundan sonra istediğiniz şekilde düzenleme yapabilirsiniz yedeğinizi kaybetmeyin farklı bir isimle kaydedin takıldığınız yerde yedeğinden geri yükleyin
    1 kaç deneme ve yanılma yöntemi ile çok başarılı olacağınıza inanıyorum .. rica ederim

bizdeki cihaz kanal listesi hafızaya almıyor.sendeki cihaz hangi model

• vs-ip015 (s2) yazılımını cihaza atmaya çalıştım.alttaki işlemlerin hepsini denedim atamadım
    çok güvenli yapmışlar

apply update from ADB
    apply update from EXT
    apply update from cache
    wipe data factory reset
    wipe cache partition
    set efuse item
  • quote:

quote:

Arkadaşlar amdb dosya uzantılı bu kanal listemizi SQLite Expert Professional adlı programla açtım ve listeyi bu programla düzenledim.

bizdeki cihaz kanal listesi hafızaya almıyor.sendeki cihaz hangi model

Bu konunun en başında kullanan varmı denilen Bu cihaz Bende getirmiştim ve son 1 kaç haftadır hem cihazı hemde siteyi yakından takip ediyorum. Bu arada yazdığım yazıyı iyi takip ederseniz ben kanal listesini usb aracılığı ile yedekleyip bilgisayarda düzenledim cihaz üzerindeki yazılımlarla yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krismis -- 8 Şubat 2014; 21:29:09 >

• quote:

Arkadaşım senin cihazın modeli hangisi?bizdeki model usby kanal yedeği ve yükleme yapmıyor
  • quote:

quote:

Arkadaşım senin cihazın modeli hangisi?bizdeki model usby kanal yedeği ve yükleme yapmıyor

model numarası : MBX DVB-S2
    Android sürüm : 4.0.4
    Derleme Numarası : ICS.MBX. 20130628
  • quote:

quote:

quote:

Benim
    Android sürüm :4.2.2 MBX DVB-S2 JDQ39.

senin model bumu veya linkini koyarmısın
    http://img.focalprice.com/860x666/EH/EH0177/EH0177B-3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 9 Şubat 2014; 11:07:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim
    Android sürüm :4.2.2 MBX DVB-S2 JDQ39.

Aynen resimde linkini koyduğun bu cihaz >TIKLA<

• quote:

Merhaba. Sizin aldığınız linkten yani şu linkteki satıcıdan :http://www.ebay.com/itm/Android-4-2-Smart-TV-Player-Box-Dual-Core-1GB-8GB-DVB-S2-Wi-Fi-HD-HDMI-Cable-EU/291054057887?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D3999258959913322518%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D4%26rkt%3D4%26sd%3D321294454566%26 almak istiyorum cihazı da sanırım tatilde hala çünkü mesaj attığımda şöyle bir otomatik mesaj geliyor ;

quote:

antiquechina2009 is out of the office until 02/08/2014 and may not be able to respond to your message.

Message from antiquechina2009:
    Dear customers:

This is an auto reply, I received your email. As we will be day off at
    weekends, your message will probably be replied on next week. I will
    deal with your problem when come back for work, please check your
    message box later. Thanks for your understanding. Have a nice weekend!

we set this automatic message to tell you what happened and we will
    give you solution for your problem when we are back.

Acaba sipariş versem sorun olur mu? Gönderim yaparlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

sorun yok alabilirsin.tatil bitti bu gün pazar olduğu için cevab veremiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.