Şimdi Ara

Android Uygulama Geliştirme Ödevi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairytale9 -- 20 Ağustos 2019; 18:10:37 >

• Öncelikle ayların tutulduğu bir tablo oluşturacaksın.

Ardından ürünlerin tutulduğu bir tablo oluşturacaksın (ürünün Ekim bilgileri ve resmini bu tabloda tutabilirsin)

Ardından hangi ayda hangi ürünün ekilebilecegini bir ilişki tablosunda tutacaksın daha sonra sql ile bu sonuçları çekip listeleyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar süren kaldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joshualinekano

Öncelikle ayların tutulduğu bir tablo oluşturacaksın.

Ardından ürünlerin tutulduğu bir tablo oluşturacaksın (ürünün Ekim bilgileri ve resmini bu tabloda tutabilirsin)

Ardından hangi ayda hangi ürünün ekilebilecegini bir ilişki tablosunda tutacaksın daha sonra sql ile bu sonuçları çekip listeleyeceksin.
    Aylari db de tutmanin mantığı yok. Urunlerin özelliklerine ekim tarihini ekleyip sorguda gonderdigi tarihe gore aralikta urunleri alir.

Mysqli kullanman icin arada servis yazman gerekir. Sqlite i arastir. Telefonda uygulama klasorunse database oluşturup sorgulama gibi işlemler yapabiliyorsun.

Ya da afilli olsun dersen firebase database e bak. Cok kolay halleder işini.

• Maroon On kullanıcısına yanıt
    Doğru ayları tabloda tutmaya gerek yok. Fakat hangi ayda hangi ürünün ekilecegini tutması gerek diye düşünüyorum. Nitekim bir ürün hem sonbahar hem ilkbahar ayında etkiliyor olabilir.

Ben yazacak olsam şu şekilde iki tablo oluşturuldum.

Android Uygulama Geliştirme Ödevi!

birinci tabloda hangi ayda hangi ürün ekileceginin bilgisi var. İkinci tabloda ürün bilgileri var. Birinci tablo ile ikinci tabloyu joinleyerek istediğin bilgiye ulaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fairytale9

Bu mesaj silindi.
    Aslında yapabilirsin. Şadi hocanın android derslerini 1.25 veya 1.5 hızında izle. Kodlama altyapın olduğu için android programlamayı çabuk anlarsın, java da biliyorsun. Database olarak üstte bir arkadaş açıklamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maroon On

Aylari db de tutmanin mantığı yok. Urunlerin özelliklerine ekim tarihini ekleyip sorguda gonderdigi tarihe gore aralikta urunleri alir.

Mysqli kullanman icin arada servis yazman gerekir. Sqlite i arastir. Telefonda uygulama klasorunse database oluşturup sorgulama gibi işlemler yapabiliyorsun.

Ya da afilli olsun dersen firebase database e bak. Cok kolay halleder işini.

Hocam unity için FireBase öğrenmeye başladım da bunda tablo yerine dallanma yok muydu? Öyle daha fazla kafası karışmaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.