Şimdi Ara

Androidde resource.updateConfiguration() kullanımdan kaldırılmış(deprecated) yerine ne kullanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

androidde Resource.updateConfiguration(Configuration, DisplayMetrics); metodu-fonksiyonu kullanımdan kaldırıldı diye uyarı veriyor. Bende çalışıyor ama bazı APIlerde çalışmyor. Benim bu fonksiyonu kullanma amacım uygulamanın dilini değiştirmek.

Yazdığım kodların bazıları şu şekilde :

public void setLocate(String dil){

Locale benimkonum = new Locale(dil);
    Locale.setDefault(benimkonum);
    Resources kaynak = getResources();
    DisplayMetrics metre = kaynak.getDisplayMetrics();
    Configuration ayar = kaynak.getConfiguration();

ayar.setLocale(benimkonum);
    kaynak.updateConfiguration(ayar, metre); // bu fonksiyonun üstü çizili

finish();
    startActivity(getIntent());

}

Sizce bu fonksiyon yerine ne kulanabilirim? Veya bu sorunu nasıl çözebilirim? Aslında belki şu seviyelerdeki apiler için kullan ama bu fonksiyonun çalışmadığı apiler için kullan şeklinde bir kod yazılabilir )if ile) ama peki dğer sürümler için ne kullanılabilir?

Yardımlarınızı-Cevaplarınızı bekliyorum.

• Android böyle.. her yeni API ile programının bir tarafı çalışmaz oluyor, metotları static fieldları kaldırıyorlar, başka class'a taşıyorlar, backward compatibility sıfır, adamlar deneme-yanılma usulu framework design ediyor.. nefret ediyorum, Microsoft'ta hiç böyle şeyler başıma gelmemişti.
    Her API'nin release notlarını okuyacaksın, iyi ingilizce bilmeden ve sürekli okumadan Android kastırmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyumsuzluk çıkaran her API için ayrı kod yazıp ayrı bir sürüm yapacaksın. eski API'lerle uyumlu app yapan firmalar öyle yapıyor örnein Telegram Android-2.3.3 de çalışan versiyonunu öyle üretiyor, ayrı sürüm şeklinde.
  • Hayır o kadarına gerek yok. 2.3 çok eski olduğu için ayrı sürüm çıkarmışlardır. Normalde support library kullanacak, yeni adı JetPack, androidx.* adıyla başlayan class'lar. Onlar geriye dönük uyumluluk sağlıyor ama onun da desteklediği bir minsdk var.
    Zaten artık Google Play targetsdk 26'dan aşağısını kabul etmiyor. Adamlar resmen çöpe attı Oreo'dan öncesini.

• Peki sizce önceki sürümler için ne kullanılabilir? Hangi fonksiyon?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaş, ben sana hap gibi cevap yazmam.bak ilk mesajda yazdıklarımı dikkate al, almayacaksan işin zor, böyle sora sora ilerleyemezsin Android'de
    yani 1 değil 2 değil hep çıkacak bu sorunlar karşına Adroid'de

stackoverflow da vardır cevap herhalde, birazdan biri gelip yazar merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 26 Nisan 2019; 12:57:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.