Şimdi Ara

Anfi Arızası (Kicker kısa devre)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
20.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün kurban dolayısıyla bagajda yer ihtiyacı olduğundan bassı sökmüştüm.Herşey normaldi ve bir süre sonra ovallerin ses gidince bi problem olduğunu düşündüm.Bi baktım ki söktüğüm basın kabloları birbirine değiyormuş ve o şekilde kalmış.Anfi ve + kablonun geldiği sigortalarda bi problem görünmüyor.Anfi üstündeki yeşil yanması gereken led,kırmızı olup kapanıyor.hoparlörlerden de pıt diye ses geliyor devamlı.
    Bayramda böyle birşeyle karşılaşmak çok canımı sıktı,ne yapmam gerektiği hakkında fikir verirseniz çok sevinirim.Anfim kicker 200.4 serisi bu arada.Eskişehirdeyim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anfi Arızası (Kısa Devre): Nasıl Anlaşılır ve Çözülür

Amfi arızaları, ses sistemlerinde sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alır. En yaygın amfi arızalarından biri, kısa devre nedeniyle meydana gelen anfi korumasıdır. Bu sorun, aşağıdaki belirtilerle kendini gösterebilir:

• Anfi korumadan çıkmıyor: Ses sistemi açıldığında anfi koruma moduna geçer ve çıkmazsa bir kısa devre arızası mevcut olabilir.
    • Anfi kısa devre arızası: Anfinin çıkışında bir kısa devre oluştuğunda, anfi koruma devreye girerek kendini ve hoparlörleri hasardan korur.
    • Anfi besleme arızası: Anfiye giden güç kaynağında bir arıza varsa, anfi korumaya geçebilir.

Anfi Arızasının Anlaşılması

Amfi çıkışının yandığını anlamak için şu belirtilere dikkat edebilirsin:

• Anfinin çıkışı yandığını nasıl anlarız: Anfinin çıkışının yandığını, ses sisteminden cızırtılı veya bozuk ses gelmesiyle anlayabilirsin. Ayrıca, hoparlörlerde ses çıkmayabilir veya anfi aşırı ısınabilir.

Anfi Korumadan Nasıl Çıkılır

Anfi korumasından çıkmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Gücü kes: Sistemin gücünü keserek başla.
    • Hoparlörleri kontrol et: Hoparlör bağlantılarında gevşeklik veya hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Ses kablolarını kontrol et: Ses kablolarının sağlam olduğundan ve doğru şekilde bağlandığından emin ol.
    • Gücü tekrar aç: Tüm kontrolleri yaptıktan sonra sistemi tekrar açmayı dene.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra anfi korumasından çıkmıyorsa, bir profesyonelden yardım alman gerekebilir. Kısa devre arızaları, anfi ve hoparlörlere ciddi hasar verebileceğinden, sorunu kendi kendine çözmeye çalışmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çıkış transistörlerine bak ...
  • muhtelemen çıkış mosfetlerinden bir kaç tanesini yaktın tabi kısa devre koruması yoksa ok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

muhtelemen çıkış mosfetlerinden bir kaç tanesini yaktın tabi kısa devre koruması yoksa ok.
    kısa devre koruması yok sanırım.
    Bu işlemler için özel bilgiye gerek var mıdır?Kendim açıp bakabilir miyim? ve yanmışsa maliyeti aşşağı yukarı ne olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraysgt

Bu işlemler için özel bilgiye gerek var mıdır?Kendim açıp bakabilir miyim? ve yanmışsa maliyeti aşşağı yukarı ne olur acaba?

ne kadar yeri yandığına bağlı
    gerçi çok fazla tutacağını sanmam amfi güçlü birşey değil
  • Amfi korumaya geçiyordur kırmızı yanıyorsa. Kendin açıp bakabilirsin. Bass da köprü modda bağlı ise 2 çıkışı (4 transistor) komple değiştirmen gerekebilir. Büyük ihtimal 2SA1943- 2SC5200 çifti kullanmışlardır pahalı değiller. Sürücü transistorleri de gözden geçirmek gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

quote:

ne kadar yeri yandığına bağlı
    gerçi çok fazla tutacağını sanmam amfi güçlü birşey değil

Alıntıları Göster
    Amfi korumaya geçiyordur kırmızı yanıyorsa. Kendin açıp bakabilirsin. Bass da köprü modda bağlı ise 2 çıkışı (4 transistor) komple değiştirmen gerekebilir. Büyük ihtimal 2SA1943- 2SC5200 çifti ya da ona benzer bir çift kullanmışlardır pahalı değiller. Sürücü transistorleri de gözden geçirmek gerekebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Amfi korumaya geçiyordur kırmızı yanıyorsa. Kendin açıp bakabilirsin. Bass da köprü modda bağlı ise 2 çıkışı (4 transistor) komple değiştirmen gerekebilir. Büyük ihtimal 2SA1943- 2SC5200 çifti ya da ona benzer bir çift kullanmışlardır pahalı değiller. Sürücü transistorleri de gözden geçirmek gerekebilir.

Alıntıları Göster
    basslar köprülüydü ;) ovallerde çalışmıyor komple çıkışlar yandı heralde.tatil olduğundan baktıramadım da.sinirler bozuk

• quote:

basslar köprülüydü ;) ovallerde çalışmıyor komple çıkışlar yandı heralde.tatil olduğundan baktıramadım da.sinirler bozuk

Alıntıları Göster
    Diğer arkadaşlarında söylediği gibi çıkış transistörlerine baktırman lazım. Elektrik tesisatında sigorta yoksa ekletin.(Amfide olması önemli değil aküden elektriği aldıktan hemen sonra bağlatmanız lazım.) Kısa devre oralarda olsa arabanız komple yanabilirdi. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Diğer arkadaşlarında söylediği gibi çıkış transistörlerine baktırman lazım. Elektrik tesisatında sigorta yoksa ekletin.(Amfide olması önemli değil aküden elektriği aldıktan hemen sonra bağlatmanız lazım.) Kısa devre oralarda olsa arabanız komple yanabilirdi. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Bir usta buldum ve anfiyi tamire verdim.Çıkışlar yanmış.Ovallere giden çıkışların parçaları elinde olduğundan değiştirdi,fakat basslara giden çıkışların parçası yokmuş.Bass'a giden çıkışları da ovallerin oraya bağlamış.Artık tek bass ile idare edersin dedi.Ne oldu bitti anlamadım ama eskisi gibi verimli değil gibi sanki bi alakası var mıdır bilemiyorum

• quote:

Bir usta buldum ve anfiyi tamire verdim.Çıkışlar yanmış.Ovallere giden çıkışların parçaları elinde olduğundan değiştirdi,fakat basslara giden çıkışların parçası yokmuş.Bass'a giden çıkışları da ovallerin oraya bağlamış.Artık tek bass ile idare edersin dedi.Ne oldu bitti anlamadım ama eskisi gibi verimli değil gibi sanki bi alakası var mıdır bilemiyorum

Alıntıları Göster
    Selamlar ,Sony STR DA-1200ES model anfiye daha önce de kulladığım hoparlörü bağladım ve bir süre sonra ses kesildi ve anfi koruma moduna geçti.Biraz da koku geldi. Şuan anfiye bağlı hiçbir kablo yok ve açtığımda yaklaşık 5 sn sonra yine ekranda PROTECT yazıyor.Ne yapabilirm,tamire vermek ürkütüyor beni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ademakif

Selamlar ,Sony STR DA-1200ES model anfiye daha önce de kulladığım hoparlörü bağladım ve bir süre sonra ses kesildi ve anfi koruma moduna geçti.Biraz da koku geldi. Şuan anfiye bağlı hiçbir kablo yok ve açtığımda yaklaşık 5 sn sonra yine ekranda PROTECT yazıyor.Ne yapabilirm,tamire vermek ürkütüyor beni :)

Alıntıları Göster
    selamın eleyküm arkadaşlar bendeanadoline 2400w luk anfi var kornet 2007 model arac aracta müzik dinlerke birşey oktu önceden öylene doru müzik dinleyim dedim araca bindim ses 25 de idi loud acıktı bi annda ses giti ve sonra kontagı acıp kapatım seside5 düşürdüm ve calıştı sisi 8 getiridim ses giti ve sonra anfiye baktım yeşilden kırmızıya dönmüş ve sonra sesi düşürüp kontagı kapatıp actım kırmızı ışık yesil oldu ses geldi ve sesi yukseltirken yeşil ışa baktım kısık yanmaya başladı ve sonra kendini korumaya aldı anfi koltun altındayı sonra dokundum anfiye ısınmıtı bunun sebebe ne olabilir yarım ederseniz sevinirim

• S.a öncelikle bende osowa alman malı bir amfi wardı aldım bozuktu çıkışlarla besleyicileri degiştirdi 98 41 di çıkışlar birine 78 diyerin 98 taktım yine kısa devre yapıyor ve açılmıyor besleyicilerin sol bacaklarını kesince çalışıyor yardım edebilirmisiniz

• S.a öncelikle bende osowa alman malı bir amfi wardı aldım bozuktu çıkışlarla besleyicileri degiştirdi 98 41 di çıkışlar birine 78 diyerin 98 taktım yine kısa devre yapıyor ve açılmıyor besleyicilerin sol bacaklarını kesince çalışıyor yardım edebilirmisiniz

• Edison amfi kısa devre sorunu tamiri sonra korumaya geçmeye basladi
  • Edison amfi var 3400 Walt 5 kanal amfim kısa devre sorunu var di tamir ettirdim duzeldi şimdi tamirden sonra aşırı ısınma yapmaya ve kendini belli bir süre sonra korumaya almaya başladı sebeb nedir ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
  • Varya en sevmediğim şey müzik sisteminde kabloların biyerde şase yapması nefret ediyorum. Problem yaratanları baştan sona kontrol et. Gücü aldığı yerde yanma olabilir. Atıyorum kırmızı, yeşil,mavi bi yerden güç alırken orda şase yaptıysa yanma meydana gelmiş ve diğerlerini etkilemiştir. Basit bişey de olabilir. Kontrol etmek gerek. Sigortalardan da emin ol.
  • Hepsine baktık bir kablo kopmuş onu tamir ettik ama benim amfim biraz çalıyor aşırı ısınma oluyor ve korumaya geçiyor vol yukselttinmi sikinti
  • Erdem.klnc E kullanıcısına yanıt

Mosfetleri süren pek entegresi de kısa devre olmus olabilir.buda anfinizde mosfetleri kısa devreye sokabilir.yada korumaya alabilir.ayrica çapraz diyotlarida kontrol edin.bide mosfetlerinize bakmadım ama N chanal ve yüksek amperli mosfetleri kullanın,para bile degiller

• Erdem.klnc E kullanıcısına yanıt

Pwm entegresi diycektim yanlış olmuş.genelde tl494 kullanılır.cikis mosfetleri ne de bı bak derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.