onkyo 503 model anfim mevcut. uzun süre kullandığımda aşırı ısınmaya neden oluyor. üzerinde dvd ve uydu cihazı vardı onlar bile aşırı ısınmışlardı. üstünden kaldırdım. anfilerde ısınma normal mi. hoparlörler vestelin 5.1 ile gelen 8 ohm luk 5 adet hoparlörü. sub ise jamo200. hoparlörlerin kalitesi ve ohm değeri ısınmayı etkilerl mi
üstündekileri kaldırman iyi olmuş cünkü üstünde sağında solunda her tarafnda hava delikleri wardır amfinin onları n acık olması gerekir ısınma bir yere kadar normaldir ancak aşırı diyorsun amfinin fan ı war mı o arıza yapmış olabilir;)
fan yok sanırım. üstündekileri alınca ısınması azaldı. ama dediğim gibi hoparlörler ısınmaya neden olrmu empedans yüksek -alçak oluşundan dolayı ya da kalite farkından dolayı anfiyi zorlaya bileceğini okumuştum buna da empedans farkından olabileceğini düşündüm. anfinin ayarlarında 4-6ohm ayarı vardı.hoparlörler 8 ohm olduğu için 6 ohm ve üzeri için 6 ohm olarak ayar yaptım. umarım bir sorun olmaz. belkide bu kadar ısınması normaldir
Hoparlörlerin omaj değeri düşük olduğunda tabiki anfiyi yorarak daha çok ısınmasına neden olur.
Ancak bahsettiğin hoparlörlerin 8 Ohm'sa, omaj sorunu yok demektir.
Asırı ısınma çok büyük bir ihtimalle anfinin üstünü kapatmandan kaynaklanıyor.
Anfilerdeki ısınma normal bir durum. Senin yapman gereken anfinin üstündeki hava deliklerini hiç bir zaman kapatmaman.
ilginiz içn teşekkürler
cinema amfisi bu adı üstünde ısınacak tabi ısınacakki mısır patlatasın popcorn suz cinema olmaz
teknika arkadaş aydınlatmış bende 1 espri estireyim dedim.iyi eğlenceler
zamanında onkyonun bu modelini çok araştırmıştım ,yabancı kullanıcılar hep bu ısınma probleminden bahsediyorlardı,kimileri sorunu cihazın yanına fan koyarak çözmüşler tabiiki bu ısınma problemi yazın daha çok etkili olur.ek olarak hoparlörler 8 ohm sa amfinin de 8 ohm a ayarlanması daha uygun olur.
Isınma olayı ampliler icin normal. Muhendisler bu cihazları yaparken belli bir ısıda calısmak icin tasarlarlar. Tum teknik verileri belli bir ısı aralıgı ici duzenlenir. Bu ısının altı ve ustu cihazın performansını etkiler. Gereginden fazla soguk yada sicak bir ampli dogru degerlerde calısmaz. Aynı otomobil motoru gibi dusunebilirsiniz. Normalden dusuk omaj speaker baglamak daha fazla akım cekmeye zorladıgından bu ısınma dahada artar. Bunlara ek olarak siz farketmezsiniz ama cihazda asırı ısı koruması vardır ve o anda devreye girer. Asırı ısınmayı onlemek icin akım kısıtlama olayına gider ve cihazın performansı dusmeye teknik specleri degismeye baslar. Yani cihaz performansı dusurerek ısınmayı azaltmaya calısır. O yuzden mutlaka cihazın sagı solu ustu acık olmalı. Normaldede cihazlar ustuste konulmamalı zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme