Şimdi Ara

Anfi ses kesme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle aracım 2010 model Hyundai i20 elimdeki tesisat sa şöyle 2x60 amper akü +1 tane 3.5 farad Capasitör beslediğim sistemse şöyle
    JBL 1200.1 Mono
    Kicker l7 (2ohm baglı) 1000w RMS
    Pioneer gm 6500 F Sterio
    2 takım Mid 16 Cm

arkadaşlar gelelim soruna anfiyi 0 aldım kutusunda duruyordu arkadaşımın aracına baglamıstım fazla gelince ben satın aldım anfi ve sub ı daha önce hiçbir sıkıntı vs cıkartmadı ancak kendi aracıma monte ettiğimde bir sorunla karşılastım,her anfi için ayrı kablo çekili pionner a 8ga 80 amper sigorta ile girili JBL e de 4 ga yine 80 amper sigortayla girli sigortada herhangi bir kararma atma vs yaşamadım ancak gaini tam olarak ayarladıgımda şöyle bir sıkıntı cıkıyor son ses actıgım zaman teyp ve anfiden bass boost vs flat ken bir süre çalıyor ve sonra ses kesiyor ancak anfi kendini korumaya vs almıyor sadece bass vurmayı bırakıyor ancak 2-3 snye sonra tekrar geri geliyor yine son ses dinlemeye devam ettigimde yine ses kesiyor gain voltajını 1000.2nin karekökü olarak hesapladım yaklasık 42-44 v arası bir değer ölçüyorum ve biraz daha kısık bırakıyorum buna ragmen neden böyle bir sorun yasadıgımı hala çözemedim bütüm kabloları şase kabloları rca kabloları vs hepsini kontrol ettim bir sıkıntı yok kapasitör sadece mono anfiye girik buna rağmen neden böyle bir sorun yaşıyorum aklıma gelebilecek herşeyi denedim birde size danışayım dedim sizce sorun ne olabilir ilk aklıma akünün amperi düşük oldugu gelmişti ve bir akü daha ekledim 2tane 60 amper akü ile en cok vurdugu yerde bile capasitör 12 v un altında hiç göstermedi anfiden gaini kısıp bass boostu actıgımdada aynı sorunu yasıyorum sorun ne olabilir aklıma başka hiçbirşey gelmiyor.yorumlar için teşekkür ederim,iyi forumlar.

• Guncel. Arkadaslar kimsenin bilgisi yokmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kicker l7 1000 rms kullandıgın mono amfı 1 ohmda 1200 verıyor (yalan tabı max 1000-1100 arası) sen 2 ohmda kullanıyosun 1 ohm bagla ayrıca akü zayıf 60 amper aku l7 yı fazla ıdare etmez kablo setını degıstır ve setı taktırdıgın yere gıt govdeden şase alınacakmıs de aku neysede kapasitörden mono amfıye gıren kablolar 0 ga olsun ve mutlaka govdeden şase aldır sorun cozulecektır.
  • hocam benım anfım 1 ohm desteklemiyor 4 ohmda 786 w RMS 2 ohm 1180 w rms yüzde 10 kayıp olsa 1000wrms beslemeli şase olayını bugun halletiricem onun dısında aküm 120 amper suan 2 tane akü 60 amperden bunların dısında herhangı bır sorun olabılırmı acaba kapasitördeki kablo inceydi onuda değiştiriyim,
  • Çevirici ile mi takılı sistem yoksa teyp mevcut mu?

Öncelikle sigortayı 120A ile değiştirip deneyin.

2nci akü nerde bu arada? İki akü arası nasıl bir kablo ile çekili ve üzerinde sigorta var mı kablonun?

• Deck ile bagli 2. Aku bagajda anfinin hemen yaninda her 2 anfiye giden kablodada 80 amperlik sigorta mevcut bugunkontrol icin bir bakiyim dedim mono anfinin sigortasinin plastigi biraz erimis gibi ve akududen gelen kabloda isinmisti elimde 200 amper sigorta var bunu taksam sorun urmu acaba 2 aku arasi 0ga ile cekili mono anfimin uzerinde 3x40 amperlik sigorta var yani 120 amperlik sigorta lazim bana en az ama 80 likte atmiyor sadece isiniyor 1anfiyi ilk actigimda hic sorun yok 5 dk sonra basliyor kesmeye dedigim gibi 200 amper sigorta koysam cokmu gelir ?

• 200 amper cok gelir siniri neyse onu kullanmaniz gerekir. 200 ampere Kablo dayanmayabilir. Amfinin sigortasini biraz yukseltin. 40 amperin uzeri var mi bilmiyorum. Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 12 Nisan 2015; 10:58:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.