Bildirim
Amfiye gelen fan sesini kesme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
PSU çıkışına 22k paralel direnç deneyin. 10k da olur. Deneyin kısaca
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fan sesi olduğuna emin misin? Frekans kaynaklı olmaın.
Psu'lar yüksek frekansta çalıştıkları için ses sistemlerinde parazit sebebiyle pek tercih edilmezler.
Mesele hakikaten fan kaynaklı ise mini bir trafoyla veya smps ile ayrı da beslenebilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: mustyyyyy
Fan sesi olduğuna emin misin? Frekans kaynaklı olmaın.
Psu'lar yüksek frekansta çalıştıkları için ses sistemlerinde parazit sebebiyle pek tercih edilmezler.
Mesele hakikaten fan kaynaklı ise mini bir trafoyla veya smps ile ayrı da beslenebilir.
Bu bilgiyi yaymamız lazım dostum, bu bilgiyi yaymamız lazım. -
@dfk24 Deneyelim bakalım
@mustyyyyy Pwm yüzünden dip ses yaptığının farkındayım zaten. Ama bu aşırı yüksek seviyede geliyor. Psuyu tetiklediğimde yaklaşık 4 saniye süre boyunca bu ses artarak yükseliyor ve yüksek seviyede devam ediyor. Çıkan seste ufak dalgalanma var zaten sabit değil. Pwm bence tetikten itibaren aynı frekansta çalışır böyle 4 saniye gibi uzun bir süre boyunca kendine gelme durumu vs olmaz diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fan sesi olup olmadığını şu şekilde anlarsınız,
PSU yu sökün, fan bağlantı kablosunu çıkartın, bu şekilde çok yük çekmedikçe sorun olmaz.
fandan ise fan kablosuna 1000 veya 2200uF kondansatör deneyin,
Fandan değilse yine psu çıkışına ek kondansatör bağlamakta fayda var.
Arkadaşlarında dediği gibi, smsps yüksek frekans çalışma sesi olabilir,
Bende genelde smsps ile kullannır veya denerim, sese denk gelmedim, fan sesi için ise fan kablosuna 47 ohm 1w drenç veya 2-3 tane seri diyot, fanı sakin çalıştıracaktır,
bulabilirseniz 100w -150w >>>balikesir.com150-.5000 VA 50Hz 220/12V veya 24V İzoleli Transformatör | balikesir.comhttp://balikesir.com/Urunler/Urun.asp?urunumID=10219
Ben o 4 sn gidip gelen sesi tda1554 anfide duyuyordum, ses girişleri boştayken, o zaman devre kablolamada kötü tabi, böyle hafif bir zzzz sesi gelir giderdi, ,,, bu gibi parazitlenmeye açık anfiler için güçten ziyade ses giriş sinyalleride etkendir,
ses girişine stereo 10k potasiyometre. yok ise ses girişi ile eksiye paralel 22k drençler gerekir.
yoksa anten gibi parazitleri çeker, ses sinyal kabllosunu dışı örgülü şaseli double shelded kablo kullanmakta fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Nisan 2020; 10:30:50 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X