Şimdi Ara

Anfi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde 2 adet 16W lık 8 ohm empedans değerinde hoparlörüm var. Ben bunları mp3 çalar ile kullanmak istiyorum. Bunun için 32W lık bir amplifikatör yapmam gerekiyor zannedersem. Mp3 çaların kaç watt değerinde bir çıkış verdiğini bilmiyorum ama standart bir değerdir herhalde.

Forumlarda araştırdığıma göre (anfi işinde yeniyim) anfi ya mofsetler kullanılarak yada IC kullanılarak yapılıyor. Transistörleri şimdiye kadar anahtarlama dışında kullanmadğım için mofsetlerle yapamıyacağımı düşünüyorum. Eskişehirde oturduğumdan kolay bulunur ve 32 watt değerine ulaşan bir IC tavsiye ederseniz sevinirim.

Son olarak HP yazıcı güç kaynağı ile (30V 400mA) bu devreyi besleyebilir miyim? Güç yetersiz ancak kısık seste bu devreyi çalıştırır mı? Bu proje için illa en az 32W güç verebilen bir güç kaynağına ihtiyacımız var mı?

Yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkürler...

• selam kardeş. aşagıdaki amfiden ik tane yapacaksın stereo olacak. Yani 2x15 watt senin hoparlörlerine hayli hayli yeter. Yazıcının adaptörü bu amfi için uymaz çünkü amfi simetrik beslemeli.

bu da adaptörü

kolay gelsin

• Hoparlörlerini limitlerinde kullanmamalısın,
    TDA2030lu devre adaptörüne ve hoparlörlerine gayet uygun, 4 ohmda 15w civarı verir.

http://www.maltepoeggel.de/html/tda2030/tda2030.html
  • Selamlar...
    1. 30V x 0.4A = 12W yapar ki o da max. değerdir....
    2. enerjinin sakınımı kanunu gereği , 36W almak için 12 W lık bir kaynak yetemez.
    3. 18W lık bir hoparlöre 18W verilmez. aksi halde çabuk göçer. ( tabii ki 4 Ohm da 18 W veren bir ampli , 8 Ohm da 9 W verecektir ki bu da ayrı bir konu ! ). Şayet 8 Ohm da 18W veren bir ampli yapacaksanız , yukarıdaki devre hem 4 hem de 8 Ohm a aynı Watt ı veremeyeceği için 15 veya 7.5 W alabilirsiniz ki o da entegreyi bulabilirseniz. Ben hiç sanmıyorum bulunabileceğini . Bulunsa bile eminim ki 10$ dan ucuz değildir ( STK078 7$ civarlarında olmalı ! ).
    -------------------
    Sonuç :
    Bence 2x6W veya 2x13W Hi-Fi Audio entegrelerinden birini , tabii ki beslemesi ile birlikte yapmalısınız.
    Mesela TDA2615 - 1.5+ civarı 2x6W , TDA2616 - 1.5+ civarı 2x12W
    ya da TDA7264 gibi az malzemeli ( 3$ civarı stereo ! ) gibi birşeyler işinizi görecektir.
    Ya da 10-15$ lık bir pc speaker ı işinizi çözebilir.
    Saygılar.

djoz arkadaşım , ben araştırırken cevap yazmışsınız , farkedemedim... kusura bakmayın. TDA2030 yerine TDA2030A sını tavsiye edebilirim arkadaşımıza , ancak biraz daha fazla çevre malzemesi kullanıyor ve mono oldukları için (bu arada , tda2030a ların sahtesi fazla olmadığından , osilasyona diğerinden daha az meyilli bir modeldir ! ) önermemiştim. Arkadaşımızın hoparlörü 8 Ohm olduğundan , 7-8 W temiz alabilir 2030 ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 2 Eylül 2007; 11:15:24 >

• Yardım eden herkeze çok teşekkür ederim.

STK075'i Eskişehirde birkaç yere sordum ama malesef bulamadım. Yarın birde TDA serisinde önerdiklerinizi sorucam.

Benim yapmak istediğim aslında hoparlörlerden verebildiği maximum sesi almak değil duyulucak ölçüde ses çıkarsa yeter diye düşünüyorum ve aslında o yüzden sordum HP printer güç kaynağının yeterli olup olmayacağını.

Mesela bu hoparlörlere 2x6W amfi yapıp taksam problem olurmu. Dediğim gibi çok ses versin istmiyorum ama anfide kullanılan entegre aşırı ısınır mı mesela? yada daha değişik bi problem çıkar mı?
  • 30watt stereo anfi(15x2)

umarım işine yarar dostum.

Anfi yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 2 Eylül 2007; 11:24:14 >
  • Untayk hocam bunların sahtesi nasıl belli oluo
    quote:

djoz arkadaşım , ben araştırırken cevap yazmışsınız , farkedemedim... kusura bakmayın. TDA2030 yerine TDA2030A sını tavsiye edebilirim arkadaşımıza , ancak biraz daha fazla çevre malzemesi kullanıyor ve mono oldukları için (bu arada , tda2030a ların sahtesi fazla olmadığından , osilasyona diğerinden daha az meyilli bir modeldir ! ) önermemiştim. Arkadaşımızın hoparlörü 8 Ohm olduğundan , 7-8 W temiz alabilir 2030 ile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Lütfen Anfi Bağlantı yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TDA 2615 ile datasheetinde verilen test and application yazan devreyi yaptım ve denemek için elimde olan 8ohm 0.5 watt bir hoparlör bağladım.

Sonuç olarak ses geldi ancak ses seviyesi 1 metreden uzakta duyulmayacak kadar az. Normal hoparlörleri bağlasam hiç çalışmıycak diye düşünüyorum.

Problemin nerede olduğunu bulamadım yardım ederseniz sevinirim.
  • Merhabalar.
    mahruti arkadaşım , eskiden çok rahatça baskı kalitesi , kenar çapakları , bacaklarının renk tonu vs. gibi görsel özelliklerinden ayrılabiliyordu sahteler. Ancak son yıllarda bu özelliklerden dahi ayırdetmek zorlaştı. Mesela lazer baskı yazıları dahi orjinal kadar kaliteli yapabiliyor adamlar. Tek tavsiye edebileceğim şey , listelerde 1. kalite diye geçen ürünleri ve 1 veya 2 adet alıp test etmeniz olabilir.
    erman374 arkadaşım , bu entegrenin simetrik / split + - voltajla çalıştığını umarım farketmişsinizdir. 2. dikkat edilmesi gereken nokta ise , mute girişinin konumu. ses mutede olabilir. Bunları bir kontrol edip , tekrar deneyin size zahmet. Ayrıca entegreyi iyi soğuttuğunuza emin olun ve bir de büyük hoparör ile ( ve mümkün ise mesela 1000uF gibi bir kuplaj kondansatörü ile ) deneyin. Duruma göre tekrar bakalım. Ya da tek besleme ile / single çalıştırdı iseniz ki o şemada var datasheet te , o durumda da çıkış kondansatörlerinin yönünü ve voltajı ( ki min. 12VDC olmalı bu durumda ve ideali 24VDC !!! ) kontrol edelim.
    Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.