Şimdi Ara

Anfilerim nasıl yeterlimi ve 3. Amfi baglanırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk olarak merhaba arkdaşlar benim sistemimi yazıyım 2009 caddy nin kendi teyibi amfilerimde jbl gto 1201.1 mono jbl gto 75.4 stero amfim var 3 takım yani 6 tane pioneer 6995s 600 watt 100 rms ovalim ve woffeer olarakta degerlerimi taö bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile orion 38 cm çift bobin 1000rms 2000 watt kapasiöt olarakta for-x 1.5 farad kapasitör üm var sizce nasıl ve amfim ovalleri kaldırırmı kaldırmaz ise nolur yada nasıl anlaşılır birde 3. Amfiyi nasıl baglarım olurmu olmaz mı yardım ederseniz şimdidem teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruhadam38 -- 29 Ağustos 2016; 21:07:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhadam38

ilk olarak merhaba arkdaşlar benim sistemimi yazıyım 2009 caddy nin kendi teyibi amfilerimde jbl gto 1201.1 mono jbl gto 75.4 stero amfim var 3 takım yani 6 tane pioneer 6995s 600 watt 100 rms ovalim ve woffeer olarakta degerlerimi taö bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile orion 38 cm çift bobin 1000rms 2000 watt kapasiöt olarakta for-x 1.5 farad kapasitör üm var sizce nasıl ve amfim ovalleri kaldırırmı kaldırmaz ise nolur yada nasıl anlaşılır birde 3. Amfiyi nasıl baglarım olurmu olmaz mı yardım ederseniz şimdidem teşekkür ederim

merhabalar sistemin gayet iyi jbl gto 75.4 ü 6 adet ovale ne şekilde bağladın ?

değişmene gerek yok dogru bağlantıda kullanılırsa keyfinden yenmez ...

resimdeki bağlantıyu yapın sesi deniyin nasıl ?

Anfilerim nasıl yeterlimi ve 3. Amfi baglanırmı

jbl 75.4: 14.4v da köprü modda 4ohmda 284w veriyo.. 12vda ortalama 240w verir iyibir değer , tatmin eder diye düşünüyorum mutlaka bu şekilde bağlayın tatmin etmez ise hepsi paralel şekilde bağlanır ama bu seferde amfi çok zorlanır ve ısınır...

• Ben paralel bagldım sanırsam yani + ları birleştirdim - leride birleşitrdim öyle bagladım senin gösterdiğin gibi baglarsam daha iyi ses alırmıyım birde cevabın ve yardımım in çok teşekkür ederim

• Şemadan çok anlıyamadım biraz daha açıklaya bilirmisiniz birde ses daha mı iyi olur öyle

• probody08 kullanıcısına yanıt
    Son sorum olacak zorlanırsa nolur ısınır vs yani kendini korumaya felan alırmı yoksa zarar verirmi 3. Amfi baglana bilirmi acaba

• Ruhadam38 R kullanıcısına yanıt
    3.amfi bağlanabilir ama , boşuna aküne zarar , gösterdiğim şekil bağlarsan amfin rahatlar

sesler iyi ise sıkıntı yok.. 3.amfiyi bağlıyıp ne yapcan
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    1 tanede daha amfim varda bi tanede ayrıyetten akü koyarım arkaya ya sorun yok nasıl olur o anlata bilirmisin usta ya eger anfim çok ısınır felan yanma ihtimali varmı bişey olurmu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jbl nin amfileri ısınır felan diyorlar normaldir felan diyorlar

• Köprüde 6 ohm bağlantı yapacaksın kardesim hem direnç yükselir hemde anfin rahat çalışır...yanlız 6 ohmda anfi stabil mi onu bilemiyorum ama 2 veya 4 ohm stabil diye hatırlıyorum...önce seri yapıp ardından kalan tekide paralel yapıp anfine dıştan dışa gireceksiniz...yani köprüde 3 oval ve 6 ohm direnç gösterecek anfin oda hoplarina zarar vermez uzun ömürlü olur.ohm nekadar düşerse hem anfi için hemde hoplarin için iyi olmaz zarar görebilirler kolay gelsin...
    seri bağlantı şöyle oluyor: diyelim elinde 2 tane hop var 4 ohmluk birinin + sini ve diğerinin - sini birbirine bagladiginda 8 ohm değer elde etmiş oluruz ama ++ ve -- bağlamış olursak 2 ohmluk değer elde etmiş oluruz kardesim...
    senin yapacağın ise su...
    Birinin + sini diğerinin - sine baglayacaksin yani haporlorun birinden + kutup alacaksın diğerinden ise - kutup ve diğer kalan tek hoparlorude ++ ve -- şeklinde bağlayıp anfine köprü bağlantısını yapıp kullanacaksin olay tamamiyle budur...bu yeterince açıklayıcı oldu kolay gelsin size...

• Benim bagladığım şekil şöyle 3 tane + bir 3 tanede - bunu iki kanala girdim diger kanalada aynı bu şekil girdim yani benim ki kaç ohm oluyor şimdi hocam bidr hani hangisinide sesi iyi alırım netlik sesin yüksekliği felan olaraktan birde 100 rms var ama okuduğum bazı yazılarda o 100 rms ancak 70 80 çeker diyorlar yani buda demekki 75*6 oda 450 rms ediyor hani zaten gaini felan en kısıkta nerdeyse basta hiç vermedim ovallere sub var nasıl olsa diye amfimde degerleri 104*4 4 ohm da 2 ohm da 148*4 diye biliyorum

• 2 ohm altına dusmussun kardesim sıkıntı 1.5 yakinsin sıkıntı usta... sok onları dediğim gibi bagla sen yoksa anfini yakarsin problem yaşarsın...2 bir anfi alman gerekiyor ustam bu şekilde sağlıklı olmaz dediğim gibi ohm düşürme yoksa basın agrir...sana kanal basina 100 rms değer verecek bir anfi lazım...jbl 1004 bile 14.4 voltta veriyor 100 rms kanal basina...sen bunu direk 85-90 kabul edeceksin ona gorede hop baglayacaksin...

• hidden_09 kullanıcısına yanıt
    Usta bende zaten 2 tame amfi var biri mono ya biride stero işte bidaha stero amfi takmak istiorum yani 3. Cü amfi nasıl yapıcam bunu

• Masraf etmek istemiyorsan en güzeli sok iptal et 2 tanesini...ozaman elinde 4 hop olur ve 4 kanal anfin hakkıyla çalar ozaman...ama yok ben mevcut olanın hepsini çalıştırmak istiyorum dersende sana ikinci bir stereo anfi şart...önlerde komp falan varmi varsa onlarlar arkadaki 1 takım ovale bagla geç alacağın yeni 4 kanal anfine...

• hidden_09 kullanıcısına yanıt
    Nasıl baglıcam usta rca kablosunu çoklayıptamı takıcam sorun yok bi tane daha anfi var ama nasıl baglancak rca yı çoklayıptamı baglamam gerek

• Aynen oyle usta y fiş kullanarak çoğaltıp baglayacaksin

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dvjbpm -- 31 Ağustos 2016; 12:01:59 >
    Kardeşim Bende Jbl Px.300.4 var.Düşünürsen 75.4 Takasa girebiliriz.Boyut olarak jbl 1201.1 aynı boydalar.Hsk için almıştım kullanmadım.boşta duruyor.

Özellikler

4 Ohms: 123.5 watts x 4 chan.
    2 Ohms: 169 watts x 4 chan.
    4 Ohms Bridged: 358 watts x 2 chan.

Buyur ilanım.
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-jbl-px-300.4-turkiyede-tek-hsk-canavari-kutusunda-335413529/detay/

• Usta ben kayserideyim nasıl edicez takası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.