Şimdi Ara

COMPONENT VE ANFİ SİZCE HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
7.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ARKA TARAFTA HAPORLOR YOK. BEN SADECE ÖN KAPILAR VE GÖĞÜSTEKİ HAPORLORLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM. YANİ ORJİNALİNİ BOZMAYACAĞIM. ÖN KAPILAR 16 CM. GÖGÜS 10 CM.
    BEN HER İKİSİNİDE COMPONENT ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE BUNLARI BESLEYECEK BİR ANFİYE İHTİYACIM VAR. BÜTÇE OLARAK 600 TL Yİ GEÇMEMESİ İYİ OLUR. BENİM AKLIMDA BİR SİSTEM VAR AMA SİZDE FİKİRLERİNİZİ SÖYLEYİN

BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM
    ESK 165 16 CM

ANFİ HANGİSİ İYİ OLUR SİZCE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfasya -- 19 Ocak 2010; 14:21:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mfasya

ARKADAŞLAR ARACIM POLO 1997 MODEL HB.
    ARKA TARAFTA HAPORLOR YOK. BEN SADECE ÖN KAPILAR VE GÖĞÜSTEKİ HAPORLORLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM. YANİ ORJİNALİNİ BOZMAYACAĞIM. ÖN KAPILAR 16 CM. GÖGÜS 10 CM.
    BEN HER İKİSİNİDE COMPONENT ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE BUNLARI BESLEYECEK BİR ANFİYE İHTİYACIM VAR. BÜTÇE OLARAK 600 TL Yİ GEÇMEMESİ İYİ OLUR. BENİM AKLIMDA BİR SİSTEM VAR AMA SİZDE FİKİRLERİNİZİ SÖYLEYİN

BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM
    İNFİNİTY 6520 ----DSK 165----JBL6507------KİCKER650,2 SİZCE BUNLARDAN HANGİSİ 16 CM

10 CM COMPONENT İSE SİZDEN TAVSİYE BEKLİYORUM. DSL C4 FELAN VAR AMA. BİLMİYORUM

ANFİ HANGİSİ İYİ OLUR SİZCE

Yukarıdaki 4 model içinde en kalitelisi infinity olmakla bilirkte fiyat-performans açısından Hertz tavsiye ederim.

10 CM' lik komponent işine gelince, bunu geçin. 10 cm' lik yerine arka kapıya da 16 cmlik mid alın. Hem 10cmlik olanının yarı parasına alırsınız, hem de 16 cmlikten 10 cmliğe göre çok daha güzel ses alırsınız.

Woofer işine girişmeyecekseniz giriş seviyesi 2 çift mid için JBL gt5 A604 amfi uygundur.

• YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ANCAK ARKA KAPILARDA MALESEF YER YOK. YANİ ORJİNALİNDE YOK. BİLMİYORUM EK BİR İŞLEMLE HALLEDEBİLİR MİYİZ?
  • Arka kapıda yoksa arka camın altındaki pandizotta vardır. Arabayı bilmediğim için sadece tahmin ediyorum.

Hiçbir yerde hoparlör koyacak alan yok diyelim, yine de 10cm mid takımı almanızı tavsiye etmem. Ödeyeceğiniz paraya nazaran ses olarak size katkısı tatmin edici olmayacaktır.

Onun yerine alacağınız mid takımını biraz daha üst seri alabilirseniz, çok daha memnun olursunuz.

Ben arabamdaki hertz DSK 165' i bir hafta boyunca woofersiz dinledim. Bu nedenle amfiden bas ayarını açtım. İnanın ortalama bir kullanıcıyı harikulade tatmin edecek sesi var. Dilerseniz Hertz ESK serisinden bir takım mid alın, 4 kanallı bir de amfi (JBL 604), ileriye yönelik olarak orta yollu bir subwoofer (kicker c12 gibi) takma imkanınız da olur.

Sadece mid takımı bile sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır diye tahmin ediyorum...
  • tşk. Arabada ön kapı ve gögüslerden başka haporlor koyacak yer yok. Ön kapılar için biraz araştırma yaptım. ESK165 e karar kıldım.
    Anfi olarak siz jbl gt5a604 ü tavsiye etmişsiniz. yeterlidir değil mi bu anfi. ileride bir çift component daha taktığımızda yeterli gelir mi? ESK165 i tam verile çalıştırır mı?
    Teyp olarakta pioneer 5150 düşünüyorum.

arkadaşalr önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
  • ESK 165 100 watt RMS dir.
    Tam performans almak için, 120 watt ile beslemek gerekir.
    GT5-A604, 4x60 watt RMS dir, siz bunu 50 watt RMS olarak kabul edin.
    Köprü kullanırsanız, 2x160 watt RMS veriyor, ESK 165 leri gayet iyi çaldırır.
    2 çift olacaksa, amfi olarak Kicker ZX 650.4 ü öneririm, olmadı JBL GTO 1004 de olur.
    Ama GT5-604, 2 takım ESK 165 in hakkını vermez.
    Teyp olarak da 5150 şu anki en uygun seçim.
    5250 modeli çıtı ama ben daha satan görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 19 Ocak 2010; 10:06:42 >
  • Eğer düşünürseniz elimde bir çift 16cm infinity referance component, bir çift infinity kappa 10cm coaxial var. 16cm'leri aracımda arka kapılarda kullanıyorum. Yarın söktüreceğim. Söktürme sebebim, önde infinity kappa perfect 6.1'ler var. Elimde bir arkadaşımın malzemeleri vardı. Uzunca bir süredir satamamıştım. Sahibinden.com'da satılık bir kappa perfect 6.1 gördüm. Takas yapar mısınız dedim, yaparım dedi. Ben de elimdeki mallardan kurtulmuş oldum. Bu 6.1'i arka kapılara takacağım. Arkadan çıkanlar da boşa çıkmış olacak...

10cm kappalar ise aynı arkadaşımın hoparlörleri. Amerika'ya doktoraya gittiginden satmam için malzemelerini bana bıraktı.

linki:
    http://www.sahibinden.com/infinity_kappa_42_7i_10cm_koaksiyel_hoparlor_takimi_amerika_da-79WQQaXQQ17234761WQQpXQQdisplayitem?

referans komponentin modelini bilmiyorum. 6020 olabilir ama emin değilim. İlgilenirseniz kapılar söküldüğünde onu da söylerim.

İkisini birden alırsanız 220TL'ye veririm!!!

Olur da ilandaki son fotoğrafta gözüken woofer ile ilgilenirseniz (portlu kutulu 30cm infinity referance) Hepsini birden 300TL'ye verebilirim... Sizin için geriye amfi almak kalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Ocak 2010; 12:00:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Bir Anfi Almalıyım ?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tşk ederim. ama infinity den vazgeçtim. herkez esk165 tavsiye ediyor.
  • arkadaşlar bu GT5 604 anfi mi yoksa. ikinci el jbl 75.4 mü. ikinci el bir tane buldum 604 ün sıfırı ile aynı fiyat. RMS değeri daha yüksek. Acaba kronik bir sorunu felan varmı bunların. fazla bilgim yok 75.4 ile ilgili.
  • İkinci el elektronik ürün almak oldukça riskli. Eğer cihazdan eminseniz sıfır 604 yerine ikinci el 75.4ü alın derim. Kullanıcıları çok memnunlar.
  • arkadaşlar birde bir sorum olacak. Ön kapılara takılan hoparlörler çabuk mu patlar. Bazıları çabuk patladığını söylüyor. Acaba su felan gidiyor mu oralara. Bir sürü para vereceğiz boşa gitmesin.
  • Birincisi elektronik malzemelerden az birşey anlıyorsanız, satınaldığınız kişiyle konuşurken de kişi size güven telkin ediyorsa, ikinci elin bir riski yoktur. Evimde de arabamda da neredeyse hiçbir sesle alakalı aletim sıfır değil! Hiçbiriyle de bir problem yaşamadım... Herzaman da söylerim, dandik sıfı malzeme alacağınıza kaliteli ikinci el alın, hem memnun kalırsınız, hem ömrü aynı olur...

Bu arada ben şimdiye kadar hiç hoparlör patlatmadım. Çok yüksek sesle müzik de dinledim ama patlatmadım, sargı yakmadım, herhangi bir zarar vermedim... Bu patlatmak ve sargı yakmak muhabbetleri risk almayı seven veya sağır arkadaşların başına geliyor genelde. Bir hoparlör bobin yakmadan veya patlamadan çok önce sinyalini verir. Seste ciddi bozulmalar olur. Ona rağmen sese veya basa dayanırsanız alet de tabii su koyuverir... Kullanılan malzemenin de etkisi çoktur... Mesela çok güçlü jameson amfiler vardır... Ucuza piyasa yapma düşkünü elemanlar bu aletleri çok sever... Bu amfilerle çoğu hoparlör bass falan yakmıştır... Sanır ki bass amfiye dayanamadı... Halbuki kendisi sese abanınca üzerine yük binen amfi çok büyük ihtimalle hoparlöre veya bassa yüksek voltajlı elektrik kaçırdığı için hoparlör veya bass yanmıştır... Kısaca bilinçli bir kullanıcı iseniz, ve hoparlörden gelen sesi hakkaten dinliyor iseniz hoparlör patlatamazsınız...

Dandik hoparlörler ve kaliteli de olsa kağıt hoparlörlerin patlama ihtimali daha yuksektir. Özellikle kağıt hoparlörler suya karşı çok hassastır... Yıkamacının içeri yanlışlıkla su kaçırması bir kağıt hoparlörün hayatının sonu demektir...

• Bu hoparlör patlaması ya da yanması falan, ne kadar saçma 1 şey.
    Düzgün bağlayıp kullandıktan sonra hiçbir şey olmaz.
    Benim başıma hiç gelmedi.
    Elektronik eşyalarım hiç bozulmuyor.
    Zaten hep garantisiz olarak ucuza kaliteli marka ürünleri alırım.
  • tşk bugün ikinci el jbl 75.4 aldım
    sonra pioneer 5150 teyp ve hertz esk 165 siparişi verdim.
    sizce iyi mi seçimlerim. esk 165 i aldığım kişi anfi çok güçlü o yüzden mid ayarlarını biraz kıstırmanı tavsiye ederim dedi. ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfasya

tşk bugün ikinci el jbl 75.4 aldım
    sonra pioneer 5150 teyp ve hertz esk 165 siparişi verdim.
    sizce iyi mi seçimlerim. esk 165 i aldığım kişi anfi çok güçlü o yüzden mid ayarlarını biraz kıstırmanı tavsiye ederim dedi. ne dersiniz

Anfi ayarlarınızı düzgün yapmanız her halikarda önemli ... Elinizdeki anfinin çalışırken üretecigi güç mikatarı, esk 165 için fazla değil.. bu konuda bir sıkıntı yaşamazssınız.. ancak gain ayarlarını kötü yapar... ana uniteden bass ve tizleride fazlaca açar ve yüklenirseniz her hoparlör için olabilcegi gibi ESK lar içinde bir tehlike üretmiş olursunuz.
  • merhaba arkadaşlar benimde sorum olucak mümkünse .... sierra dsr 262b component takımı aldım...140W peak power -- 70W rms gerçek değer.. subwooferım yok şimdilik. sadece bu hoparlörleri beslemek için en uygun anfi ne olmalı!? TEŞEKKÜRLER
  • Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var...

2006 Albea sedan aracıma arka cam önüne pandizot yaptıracağım
    ama hoparlör olarak oval mi yoksa compenant mı kullansam karar veremedim..

Şimdi bu durumda aklımda ki fikir şu şekilde

ya 2 takım Pioneer 6993 yada 2 takım 16 cm lik hertz esk yada dsk...
    bir türlü karar veremiyorum hangi durumda daha kaliteli ve daha yüksek ses alabilirim....

Tabi en önemli konu Amfi olayı..Amfi olarakta Xetec 350.6 yada JBL 755.6 düşünüyorum ona da karar veremedim...

Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var arkadaşlar vede acil ..... TEŞEKKÜRLER
  • Hertz ESK serisi ile DSK serisi arasındaki fark tam olarak nedir? ESk lar biraz daha pahalı gördüğüm kadarıyla.
  • kaç gün oldu cvp yok.. forum patlamış :S!
  • hakkaten ya .............

Fikri olan yok mu arkadaşlar....

Bu arada forum güncelleyim ben bi soru sorayım...

1) Arka pandizota 1 takım 6993 oval 1 takım ESK (ortalama 300 TL)
    2) Arka pandizota 1 takım 6993 oval 1 takım DSK ön kapıya 1 takım DSK (ortalama 350 TL)

arkadaşlar hangisi daha mantıklı olur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.