Şimdi Ara

Ani donma + hoparlörden gelen '' tırrr'' sesi = Bilgisayarın kitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/317738-bilgisayar-donmasi-ve-hoparlor'den-ses-gelmesi-yardim.html
    Konu içine video da koymuş o.

Ekran KARTI boşştayken 44-46 derece tamam sözüm yok ama yükte oyuna falan girer girmez 66 dereceye fırlıyor ve yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra oyun aniden donuyor ve hani bazen hoparlörü yanlış girişe taktığımızda çıkan ses sürekli çıkıyor ve tamamen görüntü donmuş şekilde kalıyor,mecburen kapatıp res çekiyorum.Kasada 2-3 fan zaten sırf ekran kartına üflüyor.Aslında 70-80 dereceye kadar kapanmaması lazım diye biliyorum ama bunda yükselince sıcaklık yukarıda yazdığım problem oluyor.

İşlemci phenom2 x4 965
    anakart asus m4a89gtd pro/usb3
    psu 500w

Ekran kartı bunun aynısı:
    http://www.powercolor.com/us/show_img.asp?id=303&file=image_b_s_3.jpg

Sistem yeni fomatlı.Driver en günceli.Sıcaklığı maksimum 85 gördüm,tabi donarken kaç dereceydi bilemem.Kartın içini açtım macun var gibiydi ama azdı sanki diyerek evde de termal macun kalmadığından çok az diş macunu ile termal macunu karıştırdım ve yaydım baş parmağımla.Fanını ve demir yerleri süpürge ile temizledim toz falan kalmadı sonrada fırçaladım tek tek fan aralarını da.Başta geçti sandım sorun ama biraz önce total war rome 2 oyununda da aynı sorunu yaşadım.

Bir de sanırsam bu ses driverları ekran kartınınki ile çakışıyomuş. Ondan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 12 Eylül 2013; 1:18:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Biosta overclock ayarlarinda sicakligi dusurebilecek tavsiyem var ve %100 ise yaradigini soyleyebilirim.
    PCI-express mhz'si ile ilgili bir ayar olmali onu 5 asagi indir. Bende 100mhz, yazın 95 yapiyorum yoksa donma oluyor veya reset atiyor.
  • Bakayım bulabilecek miyim ama eğer voltajsa bu bendeki ekran Kartı voltajı 0.95

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram'lerin dual ise tek tek deneyebilirsin.Ram sorunu varmış gibi gözüküyor.
  • Cihazın garantisi varsa teknik servise bildirmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 12 Eylül 2013; 11:51:19 >
  • güncel
  • Ayni sorun eski kullandigim bilgisayarda basima gelmisti. Temizlemele,format atma,driver degisiklikleri ise yaramadi. Fakat ekran kartini cikartip onboard karti kullandigim zaman hic bir sorun cikmiyordu. Ekran karti degistirerek sorunu cozebilmistim. Imkanin varsa baska bir ekran karti ile denemeni tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Msi afterburner yükle oyun içindeyken de sıcaklığı görebilirsin donarken bak bakalım sıcaklık kaçta
  • oyun içi sıcaklık oyuna göre değişiyor.İndirdim gta 4 de maksimum 87 oldu,sonrsında euro truck simulator'de 90-95 arası gezdi sıcaklık :( ama atmadı bunları oynarken
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

oyun içi sıcaklık oyuna göre değişiyor.İndirdim gta 4 de maksimum 87 oldu,sonrsında euro truck simulator'de 90-95 arası gezdi sıcaklık :( ama atmadı bunları oynarken

bir dakika diş macunumu ilk olarak o macunu tamamen temizleyim kaliteli bir macun sürmenizi öneririm daha sonra sıcaklıklara bakarsınız
  • Diş macununun olumsuz etki yapacağını düşünmüyorum çoğu kez kullanıp termal macundan daha şyş sonuçlar elde ettiğini söyleyen bile var

Bu arada bazı değerleri görmeniz açısından birkaç resim atıyorum:

-----------------------------

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 95 diyosun. Normal olan 75tir. 80'den sonra sorun çikarir, hatta kalici sorunlar olur. Bi sekilde sicakligi dusurmeni tavsiye ederim. Dustugu halde sorun devam ediyorsa kalici sorun var demektir.

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.