Şimdi Ara

Ani fps düşüşü ve donma neyden kaynaklanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

West'te diamond seviyesi oyuncuyum. Yayın yapmak için bilgisayar topladım.

AMD 8350 İŞLEMCİ
    GTX960 GB EKRAN KARTI
    ASUS M5A97 EVO R.2.0 ANA KART
    16GB RAM
    240 GB SSD
    2 TB HDD
    750W PSU

Fakat oyun için sabit 144 ile ve sabit 60'la denedim fps düşüyor birden 1 saniye kadar donuyor oyun sonra devam ediyor. Ve bu her oyun 2 3 kere başıma geliyor acaba böyle bir problem neden oluyor yardımcı olabilecek birisi var mı ? Teşekkürler..

• Aklıma ilk gelen ısınma sorunu oldu. Ya da harddisk olabilir.
  • Voliax V kullanıcısına yanıt
    ZALMAN LQ310 Sıvı sogutucu mevcut oyundayken 30 32 derece falan oluyor
  • Linkteki yardımcı programla https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html sürücünüzü silin ve yeni bir sürücü kurun.

Büyük ihtimal sorun böyle çözülür.
  • akşam eve döndüğümde başka çözüm bulamazsam denerim. Başka önerileri olan var mı arkadaşlar ?
  • Evet benzer sistem kullandığım için hemen tavsiyemi atayım öncelikle Asus suite arayuzunden Epu sekmesinden settings kısmında Cpu Voltage downgrade ile ilgili bir kaç ince ayar var bunları çözün ardından sistemi Oc kullanılıyorsa Oc değerlerini atın CPU-CPU/NB Voltaj besleme aralığı Sistemde Oc yok ise asus suite arayüz ayarlarından Max performans modu,ardından Sistem güç ayarlarından Yüksek Performans gibi sekmeler seçili olduğu doğrulanmalı....Akşam Gerekli ss leri atarım Asus suite ince ayarla ilgili olanı...Malum iş saati...
  • klement kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum. Size özel bir mesaj attım bakarsanız çok sevinirim. Diğer arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar. Bu fps düşüşü donma sorununu çözdüm. Daha cs-go'da denemedim fakat LoL ' de Razer cortex diye bir program kullandım. Oyunu boostlayıp diğer programları kapatıyor. Donma sorunu böylece çözüldü. Bundan yola çıkarak ekran kartında problem yok diye düşünüyorum sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Bu şekilde engellediysek problem neyde olabilir. Sıvı soğutucu üstünde çok çok az termal macun vardı sizce bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Güzel bir yorum getirelim şu konuya da kurtulayım bu dertlerden. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cynde1907

Merhaba arkadaşlar. Bu fps düşüşü donma sorununu çözdüm. Daha cs-go'da denemedim fakat LoL ' de Razer cortex diye bir program kullandım. Oyunu boostlayıp diğer programları kapatıyor. Donma sorunu böylece çözüldü. Bundan yola çıkarak ekran kartında problem yok diye düşünüyorum sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Bu şekilde engellediysek problem neyde olabilir. Sıvı soğutucu üstünde çok çok az termal macun vardı sizce bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Güzel bir yorum getirelim şu konuya da kurtulayım bu dertlerden. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

demek ki arkada çalısan program falan varki rami yada işlemciyi meşgul ediyormuş bu lara bakmanı öneririm.Birde malware taraması yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malware taraması ne oluyor ve ne işe yarıyor acaba ?
  • quote:

Malware taraması ne oluyor ve ne işe yarıyor acaba ?

Küçük virüsçükler diyelim dedigime bakma bunlar yüzünden bilgisayar kasma donma yapar işlemci kullanımı %100 olur arkada işlem açar kendine sistemi sömürür.Önerim Emsisoft Emergency kit ile taratman olacak.Faydasını göreceksin.

• Kesinlikle akşam işten çıktıktan sonra bunu yapacağım. PC konusunda çok cahilim başka yapılıp bakılabilecek şeyler var mı ? Eve geçtiğimde duruma göre özel mesaj atayım
  • quote:

Kesinlikle akşam işten çıktıktan sonra bunu yapacağım. PC konusunda çok cahilim başka yapılıp bakılabilecek şeyler var mı ? Eve geçtiğimde duruma göre özel mesaj atayım

Sen sadece dediğimi yapsan yeterli birde fazla inanmam ben ama temizlik programları biliyosundur belki AVG TuneUp Utilities diye bir program var sistemine göre uygun olanını kur ( 32 Bit - 64 Bit ) daha sonra tarama yap gereksiz kalıntıları siler az buçuk sistem rahatlar.Başkada yapacağın bişey yok zaten ama elinden geldiğince virüs bulaştırmama ya bak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.