biraz önce denedim ama yanmadı 60 la falan gidiyordum heralde daha hızlı gitmek gerekiyor
super bir özellikmiş..ilk defa duydum..hp manuel yapıyorum ben
Ben de sürekli elle yapıyorum.. Bir kere yapmadım onda da bir tanesi gelip patladı arka tamponda... Işıklarda kalktıktan sonra olduğundan çok bir şey olmadı...
Herkesin alışkanlık haline getirmesi lazım... Siz önünüzdeki trafiğin durduğunu gördüyseniz zincirleme bir kazayı engelleme misyonu size yüklenmiştir ve bunun için yapabileceğiniz en iyi şey 4'lüleri yakmaktır.
Daha geçen Cuma İst.'a 307 ile giderken otobanda önüme köpek çıkıp ani /sert fren yaptığımda yandı. Siz flaşörleri kapatana kadar da yanmaya devam ediyor. Faydalı bir özellik.
birde hızlı giderken insanın önündeki aracının önündekileri görmesi gerek. mesela otoyolda gidiyorum.ilerdeki araçların fren yaptığını görünce bende yapıyorum.önümde bazen yüksek araçlar oluyor.transit caddy gibi hiç gözükmüyor.bir keresinde 50nc geçti önüme yarım saat yol vermedi. zaten sol size yasak ne geçiyorsunuz.görüşü de engelliyor.
bazıları da kolunu çıkarıp sallıyor yavaş yavaş gide.bizde çare tükenmez
quote:
Orjinalden alıntı: efsanea_06
biraz önce denedim ama yanmadı 60 la falan gidiyordum heralde daha hızlı gitmek gerekiyor
benim arabamda 98 km ve üstünde bu sistem devreye giriyor yaa elinle kapatıyorsun yada eski hızına kavuşunca otomatikmen kapanıyor her hızda yanmıyor. ama dayımın aabasında denedim bikere 30-40 yaktım(megane hb)
quote:
Orjinalden alıntı: altin-orfoz 5-6 yıl evvel kamyoncular sanayide yaptırıyorlardı bunu ve uzun yolda da takiplerde konvoylarda çok faydası oluyor geriden gelen araca frene basınca kenarda 2 tane yanıyor ortada 2 kırmızı lambada flaslıyordu ama fren şiddeti ile ilgisi varmı o yaptırdıklarının bilmiyorum muhtemelen bir rezistans koyup araya onuda yaparlar
senin dediğin olay:arka sis lambalarının iptal edilip;flaşör bağlanıp frene basıldığında yanmasını sağlamak. arkadaki daha iyi görsün,biraz da afilli olsun diye...
hala da yapılıyor o uygulama çoğu kamyona,minibüse,otobüse..
207 nin özelliği o 206 da yok diye biliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
O özellik absli olan araçlarda varmış.Servise sordum.Bizimkinde abs olmayınca yanmıyormuş.O zaman ani frenlerde elimizle yakacağız.
birinde ben bunu şehir içinde yaptım ama korkudan dörtlülerin yanıp yanmadığını bilmiyorum
belki sizde o özellik yoktur veya aracın donanımına dahil değildir.İyice baktığınıza emin misiniz?
Bizde 2006 megane var.Ani fren yapınca dörtlüler otomatik yanıyor.Çok mantıklı ve akıllıca bir özellik.En azında acil durumda arkadakileri uyarmış oluyorsunuz ve onlarda daha dikkatli davranıyorlar.
meganla 4 te 210 vurdun burdaki millette yedi bide frene asılmışsın
adam 5e geçse 250 yapacak
n 250 si yaa senın aklın alıyormu 300ü gözü kapalı kitler megan diosun bi tek motor kaputu ve kapıları metal olan arabadan bahsediyorz burda e geri kalan yerleride plastik olsun ve nedense öle olmuş
benim astrada ben birden önüm şiştiği zaman hemen 4 lülere asılıyorum hemen yakıyorum, arkadaki anlıyor dalmıyor , valla çok büyük kazaları önlüyor.
Clio full acaba o özellik varmı onda büyük ihtimal vardır..
quote:
Orjinalden alıntı: HRMNKY
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
O özellik absli olan araçlarda varmış.Servise sordum.Bizimkinde abs olmayınca yanmıyormuş.O zaman ani frenlerde elimizle yakacağız.
abs yoksa 4'lülerle falan uğraşma ani frende savrulabilirsin çünkü, direksiyona konsantre ol