Şimdi Ara

Ani Fren Anında yanan Dörtlüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
15.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model Peugeot 206 aracımızın özelliklerine baktığımda ani frende yanan dörtlü sinyaller diye bir özellik gördüm ancak kendim 100km hıza çıkıp ani fren yapınca arabaya dışarıdan bakan arkadaşım sinyallerin yanmadığını söyledi.Kaç kere deneme yaptık ama olmadı.

Listede gözüken bir özellik pratikte niye yok?Bu özelliği açtırmanın bir yolu var mı?Cevaplarınız için çok teşekkürler

• Saçma bir özellik gibi geldi. Düşündüm mantıklı bir yanını bulamadım. Yansa ne olacak ki? Zaten fren lambaları yanıyor. Neyse belki mantıklı bir açıklaması vardır. Bilenler varsa yazsınlar.

Bence çok uğraşma, yansa ne yapacaksınki bu özelliği...
  • lastikten cayirti gelmeden yanmaz onlar
  • Peki neden yandığını biliyormusunuz acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

lastikten cayirti gelmeden yanmaz onlar
  • valla yanmaz
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Peki neden yandığını biliyormusunuz acaba?
    quote:

cok ani fren örnegin 90 la giderken kaza ani gibi birden frene asinildiginda yanar
  • bmw lerde en azından benimkinde öyle ama bayagı sert frenaj yapmak gerekiyor denedim bir kaç kez başarabildim sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanması iyi oluyo benım aracın da oyle bı ozellık yok ben elimle yakıyorum

e5 ve 0tobanda baya ıse yarıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 8 Eylül 2007; 22:40:21 >
  • quote:

Saçma bir özellik gibi geldi. Düşündüm mantıklı bir yanını bulamadım. Yansa ne olacak ki? Zaten fren lambaları yanıyor. Neyse belki mantıklı bir açıklaması vardır. Bilenler varsa yazsınlar.

Düşün düşünme otobanda ani frenlerde 4lüler yakılı kuralmı bilmiyorum ama yakandan Allah razı olsun

Onundeki yakında sende yakıcaksınki arkadaki arkadaşta birden frene abanmasın sana bindirmesin

• quote:

Saçma bir özellik gibi geldi. Düşündüm mantıklı bir yanını bulamadım. Yansa ne olacak ki? Zaten fren lambaları yanıyor. Neyse belki mantıklı bir açıklaması vardır. Bilenler varsa yazsınlar.

bu ani fren sonrası aracın kaza riski yaratmaması için düşünülmüş heralde ve bence gayet gerekli
  • bn de A-150 aracımla 40 km/h den yapıom 100 yemedi uçarım falan yerde lastik izi de çıkııo ama dörtlüler bir türlü yanmadı
  • Tamam sakin olun gerekli. Ben yanlış düşünmüşüm
  • sanirim ani fren sonucu motorstop yapinca yanar bence bu daha mantikli cunku bu frenede bagli olmadan yolda ani hiz dusuleri yasanabilir mesela carpisma ya da teknik bir ariza ya da surucunun rahatsizlanmasi gibi.
  • Ani fren sonucu aracın stop ettiği durumlarda fren lambaları yanmaz.Bu sistemle aracın motorunun durduğu anlarda dörtlüler yanarak arkadakileri uyarır ve olası bir kazayı engellemeye çalışır.
  • bende 307 var hiç kaçta devreye girdiğine dikkat etmedim ama belli bi süratten sonra abs devreye girdiği anda dörtlülerde yanıyo arkaya hbr vermek için bence oldukça mantıklı ve jhoş bir özellik. set araba alırken abslimi alim diye topic açmıştın dörtlüler abs ile bağlantılı aracı abs siz aldıysan devreye girmeybilir
  • Biz iki araç konvoy halinde giderken önümüze inek çıktı (bu hayvanlarda hep beni buluyor) Arabayı arkadaş kullanıyordu 307 1.6 HDI. 90 civarı hızla giderken arkadaş çok sert fren koydu arkamızdaki arkadaşlar dörtlülerin yandığını söyledi. Bizde merak ettik defalarca denedik bir daha yanmadı.

Belki arabanın önünde sensörler vardır bir cisim çıkıpta fren yaptığımızda yanıyordur sadece

Bence iyi bir olay o kadar sert fren yapıldığında arkadakinin dikkatini çekiyor tehlikeli bir durum olduğuna dair.
  • otomatik olması güzel birşey....düşünün otobanda sol şeritte trafik durdu sizde ani frenle durdunuz arkanızdan gelen aracı uyarması bakımından gerekli..
  • quote:

Bir gün biri arkandan girerse anlarsın ozaman..

sinyal yaktıgım ıcın otobanda adam nerdeyse durdurup elimi öpecekti Yoksa daldıgını soyledi. Yeri geliyor Çevre yolunda 140 KM hıza kadar cıkıyorsunuz sonrasında birden şişiyor trafik arkanda ki de sana gore hareket ediyor takip mesafesi az işe yaramıyor olsaydı otomobil üreticileri koymazdı.
  • Tabiki gerekli, cok önemli bir sey bu. Normal fren yaptiginda kirmizi isiklar yanacak ama sen normal fren yapiyor zannediceksin hizli veya yavas. Ama sert yaptimi 4lüler yandimi sen uzaktanda sert fren yaptigini anlayip ona göre kazayi atlatirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muri90

Tabiki gerekli, cok önemli bir sey bu. Normal fren yaptiginda kirmizi isiklar yanacak ama sen normal fren yapiyor zannediceksin hizli veya yavas. Ama sert yaptimi 4lüler yandimi sen uzaktanda sert fren yaptigini anlayip ona göre kazayi atlatirsin..

+1

abımın 307 dede war bu ozellık panık fren yapınca olası kazaları onlemk amacıyla dığer suruculerı bılgılendıren bır sıstem
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.