Şimdi Ara

Ani ve Aşırı Isınma Sorunu.Laptop.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günlerdir anlam veremediğim bir sorun. Laptop Casper Nirvana TW8 şimdiye kadar her türlü oyunu oynardım bir ara ekran kartı arızalandı ekran kartı chip i yanmış dediler değiştiler teslim aldım laptop u. Ancak şuan bilgisayarda her hangi bir 3D uygulama açtığımda örneğim maincraft ekran kartı sıcaklığı 100 dereceye kadar çıkıyor ve kitleniyor bilgisayar. Herhangi bir oyun açınca kart her saniyede 1 derece ısınıyor. Kart boşta en düşük 63 derece. Minecraft bile oynayamıyorum. bu bilgisayarda önceden MW3. PES-FİFA 12 oynayabiliyordum hi sorn yoktu. Ekran Kartı Nvidia 9600m Gs 512 mb.

Boşta:

Basit bi oyun açıkken minecraft gibi:

• Sana bir soğutucu lazım iyisinden bira tane
  • laptop soğutucusu işe yaramıyor. Acaba termal jelde mi problem var jel mi sürsem???
  • boş boş konuşma arkadaşım soğutucu ile ne alakası var.eğer şimdi mw3 oynarken de bu şekilde ısınıyorsa donanımsal bir problem vardır.minecraft tarayıcı destekli ise flash yada java uyumluluğunda problem vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

boş boş konuşma arkadaşım soğutucu ile ne alakası var.eğer şimdi mw3 oynarken de bu şekilde ısınıyorsa donanımsal bir problem vardır.minecraft tarayıcı destekli ise flash yada java uyumluluğunda problem vardır.

Öncede MW3 ü rahatca oyanrdım şimdi açıyorum ısı 100 derece oluyor kapanıya kart mavi ekran oluyo. Şuan bilgisayarda sadece internete girebilyorum şimdi bile ısı 73 derece. işlemciler 35 ekran kartı 73 derece. Ne yanlış çalışıyor ya da çalışmıyorda böyle anlamadım. Laptopta 1 tane fan var o da temiz.
  • fanında problem yok sorunlu kısım ekran kartın yaptırdığın yere giderek tekrar baktırman
    bu bu kadar ısınır malum yaz ayları diye çamura yatarsa sert çık biraz.
    macununu değişsin gerekiyorsa katı macunda kullansın bakır borularınıda tam oturtursa problem kalmaması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

fanında problem yok sorunlu kısım ekran kartın yaptırdığın yere giderek tekrar baktırman
    bu bu kadar ısınır malum yaz ayları diye çamura yatarsa sert çık biraz.
    macununu değişsin gerekiyorsa katı macunda kullansın bakır borularınıda tam oturtursa problem kalmaması gerekiyor.

Ekran kartını söktüm bakmıştım borularda problem yok gibi ama kartı soğutan macun katı ancak kirli biraz. o bu kadr etkiler mi ki?
  • iyi bir macunla kullandıysa problem yok ama direk katı macun koyulduysa problem cıkarıyordur.
    sadece cipin üstündemi var chipsetin üstündemi bu katı macun
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

iyi bir macunla kullandıysa problem yok ama direk katı macun koyulduysa problem cıkarıyordur.
    sadece cipin üstündemi var chipsetin üstündemi bu katı macun

Aynen orda katı macun. bi köşesi yırtılmış. kirli bişe.
  • Laptopu sert zemine koyup girmeye çalışın ? bazen öle dizüstüne vb yerlere koyunca ısınıor ve havanın giriş ve çıkışlarını engelleyebilior
  • 35 Derece normalin bile altındaa. Core templede bak Erzurumda yaşamıyorsan 40-50 derece olması lazım yüksüzken. Ekran kartının sorunlu olduğu aşikar kurcalamadan servise yolla bence.
  • üstteki arkadaş haklı hiç kurcalamadan servisine yolla laptoplarda en çok karşılaşılan durum yenisiyle değiştiriyorlar aynısı yoksa ona yakın bir model takıyorlar.
  • İnşallah bizi dikkate alırda. Ucundan döner bu işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CesuRRR06

İnşallah bizi dikkate alırda. Ucundan döner bu işin.

Garantim yok arkdaşlar sıkıntı o servise versem malumunuz. belki yazılımsal yada ekran kartınin bilmediğim bi yönü vardır düzeltiriz diye ümit ettim ama nafile...teşekkürler.
  • işlemcin aşırı ısınıyor. soğutucu iş görmeyebilir.sistemi zorlayacak programlar veya oyunlar varsa kaldırmalısın
  • Yahu konuyu okumadan mesajlara bakmadan direk cevap yazıyorsun Adamın işlemcisi 35 derece neresi aşırı bunun kafan mı güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafen -- 27 Ağustos 2012; 12:41:59 >
  • 35 Derece normalın cok altındadır Bence yanlış olculuyor. Farklı programla dene. Benımkınıde bazı programlar düşük ölçüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedimusta

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

boş boş konuşma arkadaşım soğutucu ile ne alakası var.eğer şimdi mw3 oynarken de bu şekilde ısınıyorsa donanımsal bir problem vardır.minecraft tarayıcı destekli ise flash yada java uyumluluğunda problem vardır.

Öncede MW3 ü rahatca oyanrdım şimdi açıyorum ısı 100 derece oluyor kapanıya kart mavi ekran oluyo. Şuan bilgisayarda sadece internete girebilyorum şimdi bile ısı 73 derece. işlemciler 35 ekran kartı 73 derece. Ne yanlış çalışıyor ya da çalışmıyorda böyle anlamadım. Laptopta 1 tane fan var o da temiz.

hiç uğraşma servise gönder.çipi değiştirdikleri için ekran kartın garanti kapsamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 27 Ağustos 2012; 15:24:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.