Şimdi Ara

Laptop oyun sırasında şarj azalması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus n850vd model notebook kullanıyorum. Cihazın bataryası çıkarılabilir değil. NFS Payback ve Battlefield 1 oynandığı sırada (sistemi zorlayan oyunlar)
    cihaz şarja takılı olmasına rağmen batarya azalıyor. Yani adaptör yetmiyormuş da bir de bataryanın gücüne ihtiyaç duyuyor gibi yük altındayken böyle bir durum ortaya çıkıyor. Garantiye göndermeli miyim yoksa başka bir çözümü var mıdır bu sorunun?

• Laptopu alalı ne kadar oldu ?
    Laptop aşırı ısınıyor mu ?
    arka planda çalışan uygulamaları kapatarak laptopun üzerine binen yükü hafifletebilirsin.
    Veya oyunlarını en düşük ayarda açmayı dene . Bunda bile Laptopun şarjı azalıyor gözüküyorsa ozaman garantiye yollayabilirsin.
  • Yaklaşık 1 aylık cihaz. Oyun sırasında bir ısınma oluyor normal karşılıyorum bunu işlemci 80-90 derece arası ekran kartı ise 85 derece civarlarında oluyor. Boşta iken bir sıkıntı yok veya günlük kullanımda %1-2 gibi bir azalma var şarja takılı durumdayken. Arka planda çalışan uygulama bırakmıyorum genelde. Benim merak ettiğim yük altında böyle bir durum olması normal mi eski laptoplarda şarja takılı iken hiçbir şekilde batarya azalma sorunu yaşamamıştım. Laptop zorlandığı için otomatik olarak overclock yapıyor bu nedenle adaptör yeterli gelmiyor tarzı birşeyler görmüştüm ama kullanım kılavuzunda bu tarz birşey göremedim. Garantiye göndermeli miyim yoksa yeni nesil bilgisayarların hepsinde böyle bir durum mevcut mu?
  • Bence Yük altında olduğu için normaldir. Çünkü güçlü bir laptop. Oynanan oyunlarda iyi olunca laptopa güç yüklüyor. Muhtamelen endişe edicek birşey yok. İlerde başka batarya sorunları alırsan ozaman (çabuk bitme , şarj olmama v.b) garantiye verirsin ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MSI notebooklarda Hybrid Power adı ile böyle bir özellik varmış adaptörün gücü yeterli gelmediğinde bataryadan destek alıyormuş fakat asusla ilgili böyle bir özellik göremedim. Acaba böyle birşey var da yazmadılar mı
    Eğer batarya sıkıntılı ise servis yolu görünüyor demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nookie -- 22 Nisan 2018; 22:47:51 >
  • Asus kullanıyorum. Şarja uzun süre ağır oyun oynayınca benimde %1 veya 2 şarj düşüyor bu bence normal 1 seneyi geçti hiçte sıkıntı olmadı hala şarj normal kullanımda 2 3 saat gidiyor bu kadar pimpirikli olmayın sonuçta mario oynamıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu ki şarja takılı olarak yaklaşık 45 dk. boyunca oyun oynadıktan sonra bataryada %30 gibi bir azalma mevcut. %1-2 lik azalma günlük kullanımda meydana geliyor. Bana göre azımsanabilecek bir azalma değil bu oyun sırasındaki. Sizin bahsettiğiniz uzun süreli kullanımda 1-2 lik bir düşüş olsaydı düşünmezdim bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En iyisi, cihaz yeni ise, garantiye göndermeniz veya öncesinde müşteri hizmetleri/teknik servis ile telefon ile irtibata geçip, durumu netleştirebilirsiniz de.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.