Şimdi Ara

Animasyon işinde para var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet beyler blender programinda uzmanlasmak istiyorum. ne getirisi olabilir bana nasil para kazanirim.

yaptigim modellemeleri satabilir miyim mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 8 Aralık 2021; 20:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4f3 geri döndüüüü !!!!!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet up

• Hocam bir örnek vereyim:

Kings & Generals adında enfes bir YouTube kanalı var. Bu kanal tarih videoları çekiyor. Ara sıra diyor ki animasyon işinde kendine güvenen kişilerle çalışabiliriz. Videoların animasyon işini böylece halletmiş oluyor.

Aklıma bu geldi, bu tarz işler olabilir.

• Evet modelleme uzerinden bir piyasası var ama güzel paralar kazanacak kıvama gelmek uzun sürüyor cidden uzun vadede düzenli calisman

gerekiyor

Forumda modellemeyle uğraşan insanlar vardi diye hatirliyorum onlar daha iyi yönlendirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 9 Aralık 2021; 1:21:34 >
  • Karikatür cizeriyim hocam d karikatürist lik , grafik tasarım , tarzı işler yapıyor animasyona yakın şeyler ve iyi kazandığını söylüyor sürekli iş alıyor reism kitabı çizme falan . Animasyonda da illa vardır

• Bilişim sektörünün hamallığıdır animatorlük, günde 16 saat çalıştırılıp düşük maaş alıyorlarmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt
    İngilizcemi geliştirmek için çok işime yaradı çalışma konusunu nerede belirtti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abim devamlı izliyor, bana o demişti.
    Zaten tarihçilerle de çalışıyorlar.

• işini iyi yaparsan var.

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt

biliyorum onlari sahipleride azeriydi galiba

• Top noktalara kadar çıkarsan bence gayet de vardır. Full Blender kullanılarak yapılan filmler bile var.

• @Metal-Gear hocam bu konuda fikir verebilir diye düşünüyorum.

• Veronicaa kullanıcısına yanıt

Evet 3D, vfx, animasyon, ışık sanatları ve programlama, hepsinde çok iyi para var. Ama işinizde çok iyi olmanız gerekiyor, biraz bilmek, şöyle - böyle bilmek gibi kavramlara yer yok. büyük işler gelmiyor o kıvamdayken çünkü.

Yanısıra bazı şeyler modelleyip ya da bazı efektler yapıp store'a koyup satılmasını beklemek hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir, tatmin edici düzenli bir gelir getirisi olmaz.

O yüzden bu sektörde esnaf mantığı ile hareket etmek hem zaman hem de emek israfı doğurur. Piyasanın kendisine oynamak gerekiyor, hangi sektör için animasyon (ya da diğer işler) yapılacaksa o sektöre yönelik bir portfolyo oluşturup en profesyonel işlerinizi profiliniz üzerinde paylaşmanız ve iş almanız lazım. Artstation.com bunu yapmak için iyi yollardan biridir.

Eğer yeterince iyi bir portfolyonuz varsa iş teklifleri size geliyor. Veya siz yapacağınız başvuruların bazılarından dönüş alıyorsunuz. Şu anki bazı oyun geliştiren şirketlerin iş ilanları:

https://www.artstation.com/jobs

Ben bu yolu izledim ve bana iş teklifleri geldi, şu an Konsollar ve PC'ye çıkmasına az bir süre kalan Destroy All Humans 2 üzerinde çalışıyorum, forumda konusu mevcut. Zaman içerisinde farklı şirketler ve farklı oyun projelerine geçiş yaparım yıl bazında tecrübe süresi arttıkça. Bu sektörde bir projeden diğerine geçiş yapmak yaygındır. Bu gün Call of Duty üzerinde çalışan bir adam, 1-2 yıl sonra God of War üzerinde çalışmaya başlayabilir örneğin.

Ücret getirisi özellikle bizim gibi ülkeler açısından oldukça iyi. Yabancı şirketlerle çalışırsanız döviz üzerinden alıyorsunuz ki tavsiyem hedefiniz 3A oyun sektörü olsun, bu benim ilk profesyonel iş tecrübem olduğu için şirket gözünde acemi eleman oluyorum Junior Artist deniyor. Buna istinaden bana yapılan ödeme aylık 2.700 dolar. Tecrübeliler arasında aynı işi yapıp daha fazla maaş alanlar var. Sözleşmenin birinci yılı dolduktan sonra kıdem yükselmiş olacağı için zam yapılacak.

Freelance çalışmakla yerinde çalışmak arasında maaş farkı var bu arada. Örneğin bu işi şirketin bulunduğu ülkeye gidip şirket içerisinde yaparsanız oranın çalışma şartları neyse ona göre maaş alırsınız. Bu maaş kesinlikle asgari ücret düzeyinde olmayacak elbette.

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt

Detaylı ve yol gösterici cevap için teşekkürler hocam  

Umarım daha iyi yerlere gelirsiniz  

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt

teşekkurler hocam peki blender hakkindaki dusunceleriniz neler. piyasada yeri var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 10 Aralık 2021; 14:45:55 >
  • Evet Blender git gide daha da yaygınlaştı, piyasada yer edindi. Genelde 3DS Max ve Maya kullanılıyor box modeling için ama Blender ile de aynı işler yapılabilir, dolayısıyla oldukça yaygın.

Sıfırdan başlayacaksan Maya ile başlayabilirsin, daha fazla yerde karşına çıkacaktır çünkü, bu da bazı durumlarda avantaj sağlar. Ama Blender tercih edersen de pek bir şey kaybetmezsin, yeterince iyiysen kullandığın yazılımdan ziyade ortaya çıkardığın sonuca bakacaklar çünkü.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.