Şimdi Ara

Animelerde sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

-Infinite Stratos, Strike Witches, Horizon on the Middle of Nowhere, Busou Shinki veya biraz farklı şekillerde de olsa da Senki Zesshou Symphogear, Vividred Operation gibi yapımlarda da olduğu üzere, hem Mecha gösterirmiş gibi yapıp hem de karakterin vücudunu bile doğru düzgün kapatmayan sözde Power Armor'lara dayandırılan seriler. Tamam bazı insanlar Mecha türüne önyargılılar diye kokpitli Mecha koymaktan çekiniyor olabilirler ama savaş sahnelerinde yağmur gibi yağan roketleri, kurşunları, üst üste sıkılan lazerlerin her seferde ıskalamasını yada değecekse bile zaten block yapacağı kalkana gelmesini görmekten bıktım. Savaş anlatacaksanız bunu Mecha'larla yapın ki en azından nerede plot armor olup olmadığını adam gibi görelim, sulandırmanın gereği yok, hem çocuk mu kandırıyorsunuz anlamıyorum ki.

-Hikayenin plot'una hiçbirşey ekleyemeyen episodik bölümler ve bunun 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda değil, 2000'lerin serilerinde karşımıza çıkartılması. Hani o zamanlar bunu bir özür olarak görebilirdim ama 2000'lerde bunu yapmasınlar. Seri episodikse sorun değil geçerim ama öyleyse fena.

-"Alpha" karakterlerden ne kadar tiksindiğimi farkettim son günlerde. Tokadına tokat, lafına laf konulamayan karakterler, her zaman her yerde planı olan, bölümün yarısında iç sesini duysak yadırganmayacak, daha ortama girer girmez kızların mıknatıs olduğu tiplere öyle bir gıcığım ki sormayın gitsin.

-Birden çok pairing kombinasyonu yapılabilecek senaryolarda başrol karakterin döne döne gelip çocukluk arkadaşını seçmesi. Depresif ve olgun denebilecek heroine'lerin asla seçilmemesi.

-Dandik bir fanservice zihniyeti (Tonla örneği var ama ilk aklıma gelen nedense Macross F, Seikon no Qwaser, Queen's Blade ve Utawarerumono)

-Derinliği olmayan senaryonun explotion ile kanırtılmaya çalışılması (Elfen Lied ve daha şimdi sayamayacağım bir sürü anime)

-Her bölümün neredeyse %40-70 aynı animasyonlardan ve aynı olaylardan oluştuğu shoujo'lar (Sailormoon)

-Ripoff dolu ve şaka gibi Anime'lerin özgün ve ciddi anime ayağına lanse edilmesi (Macross F ve Code Geass)

-Travesti kılıklı başrol karakterleri (Turn A Gundam ve Macross F)

-Anime izlerken önyargı duymamaya çalışırım ama Visualnovel ve Bishiounen oyun uyarlaması serilerde genelde nedense hep bir default antipati hissediyorum hep

-Overpowered güçte Mecha'ların olduğu serilerin drama'larla değil aksine ilerlemesi, kapostroflarla değil şaka gibi sonlarla bitmesi. Benzer şekilde masif hissedilen atmosfer ve ciddiyet sorunları (Macross 7 ve G Gundam)

-Shounen mecha hissiyetı, hesapta ölmüş olması gerekenlerin rahat ettirilmemesi, ya en geç 10-20 bölüm sonra sonraki sezona respawn edilmeleri, plot armor hedesi, ya maskot, ya figüran ya joker görevi gören bayan karakterler (Gundam SEED, Turn A Gundam, G Gundam, Code Geass)

-Hesapta okulda geçen serilerde derslerden gayrı herşeyi görmemiz

-Norio Wakamoto'nun kanırtarak seslendirme yaptığı seriler

-Erkeklerin alayının fonksiyonsuz canlı formları yada düşman olduğu seriler

-Yeğenlerin birbirine çakma noktasına geldiği bunun da normal olay gibi işlendiği seriler

-Savaşın ortasında araya giren chibi sahneler

-İlk gaza gelenin diğerini dövdüğü dövüş mantığına sahip dövüş serileri. Benzer şekilde dövüş serisi diye hep aynı konseptte şeyler görmemiz (1995 öncesindekileri saymazsak şu ana dek gördüğüm "farklı" tek dövüş animesi Natsuki Crisis'di)

Tam olarak alakalı olmasa da, Blu Ray'den yapılan TV serisi riplerinde 4 bölümü 1 DVDye sığdıramayan (3 bölümlük şekilde DVD yazsak 1-1.5 GB boşa alan kalıyor!), -720P sisteminde bile- Movie riplerinde 90 dakikalık bir filmi 4.4 GB'ya sabitleyemeyip bazen 4.5 GB bazen de 16 GB'a çıkan beceriksiz rip grupları beni öfkeden kudurtuyor. Ulan, insan izleyecek bunları insan!

-Osuran sayborglar

• Tam edit'lerek onu yazacaktım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uche Okechukwu

quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

-Infinite Stratos, Strike Witches, Horizon on the Middle of Nowhere, Busou Shinki veya biraz farklı şekillerde de olsa da Senki Zesshou Symphogear, Vividred Operation gibi yapımlarda da olduğu üzere, hem Mecha gösterirmiş gibi yapıp hem de karakterin vücudunu bile doğru düzgün kapatmayan sözde Power Armor'lara dayandırılan seriler. Tamam bazı insanlar Mecha türüne önyargılılar diye kokpitli Mecha koymaktan çekiniyor olabilirler ama savaş sahnelerinde yağmur gibi yağan roketleri, kurşunları, üst üste sıkılan lazerlerin her seferde ıskalamasını yada değecekse bile zaten block yapacağı kalkana gelmesini görmekten bıktım. Savaş anlatacaksanız bunu Mecha'larla yapın ki en azından nerede plot armor olup olmadığını adam gibi görelim, sulandırmanın gereği yok, hem çocuk mu kandırıyorsunuz anlamıyorum ki.

-Hikayenin plot'una hiçbirşey ekleyemeyen episodik bölümler ve bunun 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda değil, 2000'lerin serilerinde karşımıza çıkartılması. Hani o zamanlar bunu bir özür olarak görebilirdim ama 2000'lerde bunu yapmasınlar. Seri episodikse sorun değil geçerim ama öyleyse fena.

-"Alpha" karakterlerden ne kadar tiksindiğimi farkettim son günlerde. Tokadına tokat, lafına laf konulamayan karakterler, her zaman her yerde planı olan, bölümün yarısında iç sesini duysak yadırganmayacak, daha ortama girer girmez kızların mıknatıs olduğu tiplere öyle bir gıcığım ki sormayın gitsin.

-Birden çok pairing kombinasyonu yapılabilecek senaryolarda başrol karakterin döne döne gelip çocukluk arkadaşını seçmesi. Depresif ve olgun denebilecek heroine'lerin asla seçilmemesi.

-Dandik bir fanservice zihniyeti (Tonla örneği var ama ilk aklıma gelen nedense Macross F, Seikon no Qwaser, Queen's Blade ve Utawarerumono)

-Derinliği olmayan senaryonun explotion ile kanırtılmaya çalışılması (Elfen Lied ve daha şimdi sayamayacağım bir sürü anime)

-Her bölümün neredeyse %40-70 aynı animasyonlardan ve aynı olaylardan oluştuğu shoujo'lar (Sailormoon)

-Ripoff dolu ve şaka gibi Anime'lerin özgün ve ciddi anime ayağına lanse edilmesi (Macross F ve Code Geass)

-Travesti kılıklı başrol karakterleri (Turn A Gundam ve Macross F)

-Anime izlerken önyargı duymamaya çalışırım ama Visualnovel ve Bishiounen oyun uyarlaması serilerde genelde nedense hep bir default antipati hissediyorum hep

-Overpowered güçte Mecha'ların olduğu serilerin drama'larla değil aksine ilerlemesi, kapostroflarla değil şaka gibi sonlarla bitmesi. Benzer şekilde masif hissedilen atmosfer ve ciddiyet sorunları (Macross 7 ve G Gundam)

-Shounen mecha hissiyetı, hesapta ölmüş olması gerekenlerin rahat ettirilmemesi, ya en geç 10-20 bölüm sonra sonraki sezona respawn edilmeleri, plot armor hedesi, ya maskot, ya figüran ya joker görevi gören bayan karakterler (Gundam SEED, Turn A Gundam, G Gundam, Code Geass)

-Hesapta okulda geçen serilerde derslerden gayrı herşeyi görmemiz

-Norio Wakamoto'nun kanırtarak seslendirme yaptığı seriler

-Erkeklerin alayının fonksiyonsuz canlı formları yada düşman olduğu seriler

-Yeğenlerin birbirine çakma noktasına geldiği bunun da normal olay gibi işlendiği seriler

-Savaşın ortasında araya giren chibi sahneler

-İlk gaza gelenin diğerini dövdüğü dövüş mantığına sahip dövüş serileri. Benzer şekilde dövüş serisi diye hep aynı konseptte şeyler görmemiz (1995 öncesindekileri saymazsak şu ana dek gördüğüm "farklı" tek dövüş animesi Natsuki Crisis'di)

Tam olarak alakalı olmasa da, Blu Ray'den yapılan TV serisi riplerinde 4 bölümü 1 DVDye sığdıramayan (3 bölümlük şekilde DVD yazsak 1-1.5 GB boşa alan kalıyor!), -720P sisteminde bile- Movie riplerinde 90 dakikalık bir filmi 4.4 GB'ya sabitleyemeyip bazen 4.5 GB bazen de 16 GB'a çıkan beceriksiz rip grupları beni öfkeden kudurtuyor. Ulan, insan izleyecek bunları insan!

-Osuran sayborglar

Arale geldi aklıma.Bir bölümde patates yedikten sonra osurarak havada uçuyordu.Tr de yayınlanırken izlemiştim ta kaç sene önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanin içiniburkarak aağlayanvVeletler , kozlar narutoda 12 mi 13 bölümde vardi babası öldürülen çocuk mal mal agliyodum

• Erkeği başak oğlanı yapan kadın karakterler.Yahu normal bir romantik anime seyredeyim diyorum %70'inde kızlar resmen güreşçi.Erkeğe tekme atmalar,kafa kola almalar.Erkeği yerden yere vurmalar bu ne yahu
    Her duş sahnesinde gözetleme muhabbeti.
    Had safhada ensest olması ve bunun fazla yadırganmaması.
    Animenin 18 dakikasında dayak yiyip son 2 dakikasında süperman olan başrol.
    Çoğu animede karakterlerin nedense birbirine benzemesi.Erkekse ezik ya da ali kıran başkesen olması.Kadınsa ya çok saf ya da aşırı hırçın olması.Normal karakterli insan evladı yaratmak bu kadar zor mu güzel kardeşim?İlla tepkiler aşırı mı olmalı ?
    Sürekli yalnış anlaşılan erkek karakterler.Aslında yardım ediyordur ama nedense sapık zannedilir .
    Harem animelerinden nefret ederim.Romantizm mi izleyeceğiz yoksa komediyle karışık erotizm mi belli değil.
    Ciddi bir animenin bir yerinde aniden cıvıyıp atmosferin içine etmesi.
    Lolicon olayının bazen abartılması.
    Okul animelerindeki bilmemne klübünün başkanları.Zannedersin ki dünyadaki en önemli iş o.
    Aksiyonun en cincinli yerinde karaterlerden birisinin araya girip nutuk çekmesi.
    Aşırı sapık ve abartılı yan karakterler.
    Erkeklerin saçlarının nedense birbirine benzemesi.
    Abartlılı karakter değişimleri.Animenin 2. bölümünde eziğin tekiyken 4.bölümde çıplak elle ejderha öldürmesi.
    Mecha animelerde elinde kılıçla robot doğrayan tipler.Robot robotla savaşsa tamam da apartman boyundaki robotu kılıçla kesince soğuyorum nedense.
    Animenin yarısında ortaya çıkan ve olayı çözen gizemli kız tipi.Lan maden kız var, bizi boşu boşuna niye tribe sokuyorsun,teoriler kurduruyorsun.
    Çok ciddi bir kurgusu ve konusu varmış gibi görünen animenin bitmesine 2-3 bölüm kala çocuk animesine dönüp konuyu saçmasapan bir şekilde bağlaması.
    20 bölümlük animenin 19 bölümünde birbirlerine deli gibi aşık olup son bölümde başkasıyla sevgili olan karakterler.Allah'ım bunları görünce kendimi jiletleyesim geliyor.Lan madem başkasıyla sevgili olacaktınız niye seyrettik biz sizi 19 bölüm.Bak yazarken bile gözlerim karardı sinirden.En nefret ettiğim şey budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMUKKS -- 12 Nisan 2014; 1:49:06 >

• Sevdiklerim
    -Müzikleri (clannad özellikle)
    -Bazı türleri insanı bambaşka bir dünyaya götürmesi.Özellikle fantastik serilerde bu çok oluyor.
    -Dinlendirici olmaları

Sevmediklerim
    -Echi vb sahneler
    -Anaokulu seviyesindeki (veya benim anlamadığım) espriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 12 Nisan 2014; 18:53:50 >
  • 300 Bölüm çıkacak konudan 25 bölüm çıkması.

• Böyle normalde mal ama dövüşmeye gelincede karizma olan karakterler.
    Avatar+Nickden anlaşılıyordur ^^
    Örn:Natsu, Luffy, Yato vb...

Heleki Natsu'nun Jellal ile olan dövüşün sonunda o tepeden yere indiğindeki duruşu. Artık o kadar gaza gelmiştimki az kalsın ekrana kafa atıcaktım ^^
    Birde
    Usopp, Franky'den dayak yediğinde
    Luffy'nin sinirli bi bakışı vardı...

Bunların dışında özellikle kırmızı saçlı kızlar çok hoşuma gidiyo.
    Erza, Rias, Makise Kurisu, Shura. 1-2 tane daha vardıda isimleri unuttum ^^
    Mor, pembe ve beyaz saçlılarda çok hoş oluyo ^^
  • Sevmediklerim;
    Bir kisi tarafindan Bilmem kac bolumde elde edilen.gucun belirli bir sure sonra cocuklarin bile kullanmasi (Super saiyan mesela)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevmediklerim:

2 bölümde bir gelen power-up lar
    Her yerden çıkabilen abi-kız kardeş takıntıları
    Tsundere karakterler
    Ecchi ile alakası olmayan, olmaması gereken serilerde araya serpiştirilen sahneler
  • + Sapsal surat ifadeleri
  • -Yakın akraba olan kuzen kardeş gibi kişilerin arasında aşık olma gibi sahnelere deli oluyorum normal bir şey gibi çoğu anemide var

-Şap yedirtilmiş gibi olan ana erkek karakterlerden yok çıplak görünce utanan yok el el tutuşunca yüzü kızaran erkeklerden bide şu dolaylı öpüşme muhabbetinden aynı şişeden önce kızın sonra erkegin birşeyler içmesi gibi
  • Tsundere candır.

• ana karakterini ergen olması uyuz olunacak bir konudur. tsundereler candır :)
  • filler filler filler
  • Az anime izlemişimdir ama yinede gözlemlediklerimi yazıyım.

Sevdiklerim
    Dövüşlerde çok gazlayıcı müzikler ve cümleler olması.
    Zeka fırtınası yapması.

Sevmediklerim
    Romantik serilerde saçma sapan ekranın üstünde balonlar olması,o balonlarda karakterlerin çocuk gibi gözükmesi.
    Romantik serilerin Clannad kadar ciddi ve güzel olmaması.
    Karakterlerin çoğunun çocuk,ergen olması ve olayların lisede geçmesi.
    Ciddi bir anime de gereksiz Ecchiler olması.
  • Aşırı erkeksi kadın karakterler
    Flashbacklar
    Savaşı kaybedip 2 bölümde güçlenip rakibini yenen tipler
    Saçma sansürler
    Uzun saçma konuşmalar
    Bir de maskotlar ve aşırı derecede baygınlık yaratan hareketleri (kon, happy vs.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasurenai -- 3 Aralık 2014; 10:09:32 >
  • Sevdiklerim:
    -Açılış ve kapanış müzikleri. Bazen o sezondaki sahneleri müzikle beraber güzel aktarıyorlar :).
    -Bazen gaza getiren, bazen de duygusallaştıran anime müzikleri.
    -Bazı ana karakterlerin aptallıkları :D
    -Sende olmayan bazı güzel huyları senin fıtratına kazandırmaları. Özellikle şu Naruto'dan dolayı empati duygum baya bir gelişti.
    -Böyle bir olaydan sonra mal gibi kaldıklarında ki yüz ifadeleri :D
    -Mal birisinin ayda yılda bir karizmatik görünüşleri.
    -Malın teki mallık yaptığında yanındakinin 'aptal' deyip kafasına vurması.
    -Erkeklerin saçlarının sarkık olması.

---Bazen teknik isimleri veya işte özel bir vuruş isimleri söylenmesi. Misal; 'Soten ni zase_Hyourinmaru!','Ameterasu','Jet pistol','Mubyoshi'.---Ama bazen de gereksiz veya uzun teknik isimleri söylüyorlar işte onlar hoşuma gitmiyor.

Sevmediklerim:
    -Bazı karakterlerin ölmesi, haksız yere harcanması.
    -Dağı taşı delen yumrukları bir insana attığında kemiği bile kırılmaması.
    -Karakterlerin o kadar darbe alıp da ölmemeleri. Mesela adamın dibinde güçlü bir şey patlıyor. Bakıyorsun sadece birkaç yerinde yanık izi o kadar.
    -Düzensiz power-up'lar.
    -Çok güzel bir konusu olup da, o güzel konuyu 25-30 bölümde harcamaları.
    -Koca göğüslü kızlar ve ecchi olaylar.(1-2 tane olsa neyse diyeceğim. Ama yok arkadaş önüne gelen koca göğüslü. Yan karakterin yan karakteri bile öyle)
    -Tüm kızların etrafında pır döndüğü sözde yakışıklı karakterler.
    -Normal bir sözü çok anlamlıymış gibi göstermeleri.
    -Saçpa sapan şeylerden gurur duyulması. Mesela Franky gibi sapıklıktan, Usopp gibi de yalancılığıyla gurur duyması.
    -Küçük veletlerin bile sapık olması.
    -Elinden bir pok gelmediği halde 'Kurosaki-kun, Kurosaki-kun' diye arkadan bağıran kızlar.
    -Süper güçlü bir kötünün iki kelimeyle imana gelmesi ve o şekilde zafer kazanılması.
    -Cesarette ifrat ve tefrit yapan karakterler. Yani yenemeyeceği halde, filin böceği ezdiği gibi ezileceği halde artistlik taslayan karakterler. Özellikle baş karakterlerde oluyor bu. Bu, gözükara davranmaktır. Cesaret değil, ifrattır. Bir de biraz uğraşsa yeneceği halde pısırıklık yapan karakterler. Bunlar da tefrittir. İkisininde bu hallerini sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tronuen -- 3 Aralık 2014; 11:40:44 >

• Naruro da herkesin naruto tu öve öve bitirememesi. Ve naruto tam yenilecekksen içindeki gücü keşfemesi falan. Dragon ball da da aynı şeyler vardı.

• tsundereler, yeri geldiğinde anakarakterin ciddileşmemesi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.