Şimdi Ara

Animelerin Çizgi Filmlerden Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Animedir film çizgi
  • Şunu babaanneme anlatabilsem.Kaç yaşına geldin çizgi film izliyorsun diyo
  • Anime çizgi film ötesi birşey.Mükemmeliğin dünyaya inmiş hali.Her anime bir başyapıttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: equando

Anime çizgi film ötesi birşey.Mükemmeliğin dünyaya inmiş hali.Her anime bir başyapıttır.

Kesinlikle katılıyorum kardeşim.
  • quote:

Anime çizgi film ötesi birşey.Mükemmeliğin dünyaya inmiş hali.Her anime bir başyapıttır.

Adamın dibi. Adamın pi sayısının 3.14 alınmış hali.
  • Madara =obito
  • Futurama,Simpsons,Family Guy,South Park bunlaru nasıl açıklıorsun konuyu açan kişi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rochas Delores

Futurama,Simpsons,Family Guy,South Park bunlaru nasıl açıklıorsun konuyu açan kişi?

onlar amerikan yapımı dolayısıyla anime değil anime olmadığı için direk çizgifilm yapısına girer ayrıca bahsettiğn south park vs efektleride animenin yanına geçmez
  • Çizgi film izliyorum diye laf ediyorlar anime çizgi film değildir diyenleri anlamıyorum ben de ya. Anime çizgi filmdir arkadaş, eğer çizgi film izliyorsun diye milletin laf etmesine takılıyorsan boşver sen animeyi falan git dizi izle. Ayrıca bir şey sırf anime diye güzel olmaz, olamaz. Sırf fan-service için yapılan, sezonu doldurmak için üretilen onlarca kalitesiz seri var. Bir çok animeden çok daha iyi film veya çizgi dizi sayabilirim, bir çok mangadan iyi çizgiroman ve webcomic sayabilirim ama bunun tersi de geçerlidir. Tekdüze ve basit düşünmeyin.
  • quote:

Herhalde en iyi böyle anlatılabilirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpinnerKizaru

quote:

Futurama,Simpsons,Family Guy,South Park bunlaru nasıl açıklıorsun konuyu açan kişi?

onlar amerikan yapımı dolayısıyla anime değil anime olmadığı için direk çizgifilm yapısına girer ayrıca bahsettiğn south park vs efektleride animenin yanına geçmez

anama küfredeydin daha iyiydi.
  • quote:

quote:

quote:

bir şey demedimki açıkla dedi arkadaş cevap yazdım .

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir şey demedimki açıkla dedi arkadaş cevap yazdım .

tamamıyla mesajımı yanlış anlamıssınız.

Arkadaş kansız,çocuklara özel olur demiş çizgi filmlere bende sordum. saydıklarımı nasıl açıklayacaksınız diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Çizgi film izliyorum diye laf ediyorlar anime çizgi film değildir diyenleri anlamıyorum ben de ya. Anime çizgi filmdir arkadaş, eğer çizgi film izliyorsun diye milletin laf etmesine takılıyorsan boşver sen animeyi falan git dizi izle. Ayrıca bir şey sırf anime diye güzel olmaz, olamaz. Sırf fan-service için yapılan, sezonu doldurmak için üretilen onlarca kalitesiz seri var. Bir çok animeden çok daha iyi film veya çizgi dizi sayabilirim, bir çok mangadan iyi çizgiroman ve webcomic sayabilirim ama bunun tersi de geçerlidir. Tekdüze ve basit düşünmeyin.
    Anime seviyorsunuz diye çizgi film denince akla çocuk yapımları geldiğinden öyle denmesini yediremiyor musunuz, karizmanız mı çiziliyor anlamadım ama her anime ÇİZGİ FİLMDİR. Animeyi çizgi filmden ayırmak absürttür ayrıca, "Metal çok iyidir, derindir, müzik değildir, bambaşka bir şeydir. Müzik Justin Bieber'ın Lady Gaga'nın yaptıklarıdır kakadır." gibi bir şey oluyor yaptığınız. Animenin çocuklar için olanı olmayanı vardır, fakat hepsi çizgi filmdir. Tıpkı Japonlar için her batı cartoonunun da anime olması gibi. Ama oraya girersek çıkamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: oTaKuRoN

Anime seviyorsunuz diye çizgi film denince akla çocuk yapımları geldiğinden öyle denmesini yediremiyor musunuz, karizmanız mı çiziliyor anlamadım ama her anime ÇİZGİ FİLMDİR. Animeyi çizgi filmden ayırmak absürttür ayrıca, "Metal çok iyidir, derindir, müzik değildir, bambaşka bir şeydir. Müzik Justin Bieber'ın Lady Gaga'nın yaptıklarıdır kakadır." gibi bir şey oluyor yaptığınız. Animenin çocuklar için olanı olmayanı vardır, fakat hepsi çizgi filmdir. Tıpkı Japonlar için her batı cartoonunun da anime olması gibi. Ama oraya girersek çıkamayız.

Türk otakuların animelere çizgi film denmesine kızmasının sebebi, çizgi film diyince akla 7-12 yaş, çocuklara hitap eden bugs bunny, donald duck, tom & jerry gibi çocukça şeylerin gelmesidir. Ülkemizde maalesef bu tür yapımlara karşı büyük bir önyargı olduğundan ve bu önyargı uzun yıllardır uğraşılmasına rağmen kırılamadığından, bu "çizgi film" kenimesinden artık öyle korkar hale geldik ki animelere çizgi film denmesini sevmiyoruz animeciler olarak. Başından beri bu şekilde bir önyargı olmasaydı, annemiz, babamız, arkadaşlarımız bizi anime izlerken gördüğünde "çocuk musun olm hala çizgi film izliyorsun" gibisinden gururumuza dokunan sözler söylemeselerdi, biz de onlara karşı her seferinde "çizgi film değil abi bu anime, büyükler izler bunu" şeklinde refleks olarak savunma yapma girişimlerinde bulunmasaydık, yanımızdakiler de "bırak olm ya bildiğin çizgi film işte çocuklar izler bunu" şeklinde damarımıza basmasalardı vs vs... anime yerine çizgi film tabiri de kullanabilirdik... diye düşünüyorum.

• Gariptir ben biri sorunca genelde anime diyince açıklama beklediğinden çizgi dizi izliyorum derim. "Çocuk musun?" tarzı cevap verirse zaten basitçe açıklarım yaşça büyüklere hitap ettiğini. İfla olmazsa Elfen Lied izletirim Hoş Elfen Lied'ı izleyemiyorum ben kendim, ama bu konularda çok yardımcı oluyor
  • Aslında hem animelerin hemde çizgi filmlerin veya dizilerin çeşitli yaş gruplarına hitap eden çeşitli türleri var. fakat japon animelerini diğerlerinden ayıran şey senaryoyu daha uzun vadeli tasarlamaları, daha fazla dram-aksiyon eklemeleri ve hayal gücünü daha özgür kullanmaları. Bugün amerikan çizgi dizleri komedi ağırlıklı, amerikan siyasal hayatını anlatan şeyler. Animasyon türü filmleride genellikle komedi ağırlıklı. Amerikan çizgi dizilerinde veya animasyon filmlerinde katliam yapan, kötülüğün her türlü sınırını zorlayan kişileri göremezsiniz ama belli tür animelerde bu vardır. family guy, simpsons, futurama, south park sadece o bölümü anlatan 20'şer dakikalık komedi-kara mizah sunarlar ama animelerde senaryo uzun vadelidir. mesela bazı animeler 12 bölümde senaryosunu tamamlarken bazıları 500 küsur bölümdür senaryosunun ortasına gelir.

• Konu izlediği animelerin insanlar tarafından hor görülüp, her an aşağılanabileceği kompleksiyle kendinden geçenlerle dolmuş.

Şimdi;
    -Anime çizgi filmdir, kabul edelim. Aktörler var bak rol yapıyorlar diyen varsa şöyle buyursun.

-Anime yetişkinlere hitap eder, olgun konular işlenir, çizgi film çocuklara hitap eder diye bir ayrım yok.
    Anime olmayıp yetişkinlere hitap eden tonca çizgi film var.
    Ayrıca animelerde de gayet çocuksu konular işlenebiliyor. "AMA KAN VAR ADAM DOĞRUYOLAR" mantığını da bir kenara bırakalım, Japon kültüründe çocuklara bizdeki gibi cinsellik, vahşet gibi konular tabu olarak lanse edilmiyor. Şeker Portakalı'na soruşturma açılan bir ülkede Bugs Bunny bile yetişkin çizgi filmi kapsamına girer zaten. Bu konuya objektif bakın. Shounen / Shojo gibi demografileri kafalarına göre vermiyorlar.

-Animelerde bir senaryo vardır ve bu senaryo bölümlere ayrılarak izleyecinin önüne serilir. Çizgi dizilerde ise her bölümde farklı bir konu(senaryo) vardır.
    Yine yanlış, her bölümde farklı bir konunun işlendiği animeler bolca mevcut, aynı şekilde sabit bir konunun işlendiği çizgi filmler de bulunmakta.

-Nerdeyse tüm animelerde kan vardır fakat çizgi dizilerde yoktur.
    Animelerde kan bulunur ama çizgi filmlerde böyle birşeye rastlamayacaksınız diye bir kaide yok.
    Bu genellemeleri nelere dayanarak yaptınız merak ediyorum.

Mantıklı bir karşılaştırma yapacaksak önce animeyi tanımlayalım kendimizce;
    -Çizimlerin belli bir kültürü vardır ve çizimlerdeki ayrıntılar genelde karakterin bir özelliğini sembolize eder. Örnek: Büyük gözler -> Masumiyet \*ANİME ÇİZGİ FİLM DEĞİLDÖR diyenlere bu tarzın Disney kökenli olduğunu da belirteyim. *\

-Karakterlerin davranışları, karakterin etnik kökeni konuya göre farklılık gösterebilse de, genellikle Japon kültürüyle, adetleriyle örtüşmektedir.

-Komedi unsuru genelde yerinde kullanılan abartılı davranışlara dayanır.

-Japonya'da bahsettiğim gibi tabu sayılmayan kan, vahşet, cinsellik unsurları animelerde rahatça kullanılır, ama animelere has bir özellik değildir.

Gecenin bu saatinde ayrıntılı bir tanımlama yapamadım, eklemek isteyen olursa eklesin. Eğer mantıklı bir çizgide anime tanımı yapmak istiyorsanız buyrun. BU BENİM HOBİM KİMSE AŞAĞILAYAMAZ ANİMELER SÜPERDİR komplekslerine girmeyelim, şahsen rezalet diyebileceğim bir sürü anime izledim zamanında, bunu da insanlar yapıyor unutmayın, aksini iddia eden varsa da Kanokon falan izlesin görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windsurf -- 7 Ocak 2013; 3:13:56 >

• Yahu bu kadar tartışacağınıza gidin animelerinizi izleyin, millet ne derse desin. Bu kadar kompleks yapmayın bazı şeyleri. Şunu da unutmayın, gerçek dünya ile sanal dünyayı hiçbir zaman karıştırmayın. Animeleri de zevk için, gerçeklerden sıkıldığınızda bazen ufak bir kaçış olarak izleyin. Kesinlikle ciddiye almayın.

Ama baştaki genellemelerin çoğu yanlış maalesef. (Bunu 11 senedir düzenli anime izleyen ve Portakal Yolu, Plawres Sanhiro, Lady Oscar, MKR, Cardcaptor Sakura, Dragonball, Sailormoon gibi serileri Türk Tv lerinde izlemiş biri olarak söylüyorum, Üstelik ben de çizgifilmleri çok severim, tv de denk geldim mi gözüm kayar oturur izlerim. Özellikle Disney yapımları çok da güzel oluyor. Disney'in özellikle film tadında uzun metrajlı çizgifilmleri çok güzel oluyor. Ha 3D animasyon konusuna girmiyorum. 3D lerin hastasıyım. Ayrı mevzu)

Not: Çizgifilmlerin çocuk işi olmadığına dair en basit örnek olarak South Park ı vermek yeterli sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 7 Ocak 2013; 11:08:06 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.