Şimdi Ara

Ankara'da dilenci bolluğu... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek söyleyeceğim muazzam para kazanıyorlar. Bizim burada genel olarak çocukları dilendirenler var. Daha doğrusu mendil satanları. Vardiya sistemi yapıyorlar. Çocukları akşam, biraz daha büyük olanları gündüz. Akşam çalışan çocukları birde yalana alıştırmışlar okuyor musun diye sorunca okumuyorum de para alırsın diye. Bu ekip 6 7 kişilik ekip ve abartmıyorum size günde 1.000TL üstü para kaldırıyorlar. Bir tanesine bayramdır seyrandır diye para + cola verdim dükkandan arefe öncesi, yüzsüz her gün gelmeye başladı. Vicdanıma yenik düşmeyip terslemeye başladım. Yoksa benim bir haftada kazandığımı bir günde kaldırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GasiOr

Burgerking vs önünde durup, açım yemek al yeni moda olmuş.

X yerde dileniyor sonra restoran önüne gidiyor bana yemek al.

Yemeği yiyor, sonra X yerine, işinin başına geri dönüyor.

Böylece yemeği bedava getiriyor.
    Aynısını yaptılar geçen gün, çocuğun giyimi üstü başı düzgün olduğu için birde işlek bir cadde, sosyal deneydir diye korktum rezil olacağız dedim, oradaki bir kaç kişi de öyle deyince beraber kalktık ortaklaşa bir menü aldık.

Velet bildiğin dilenci çıktı olan güzelim soğan halkalarına oldu.
  • Keşke sadece Ankara'da olsa. Nefret ediyorum şu dilenci ve türrevlerinden. Bir de ramazanda sayıları da artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilençilere asla para vermiyorum, yanımdaki verecekse engelliyorum. Dilençilere para vereceğinize lösev gibi yerlere bağış yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MKVll

ben kendimi bildim bileli ankara dilenci kaynıyor, sebebi ise inanıp para veren enayiler. diyaloga girme sadece yokmuş gibi devam et.
    Ben öyle yaptım, koluma tornavida türü birşey sapladı it, uzak durnak çözüm değil, gardınızı alıp pislik bekleyin

• buradada böyle market önü full suriyeliler cocuklar felan pislik içerisindeler.Bakmadan gecıyorum
  • Bursa Ataevler'de Merve Cami ve Ataevler Cami var.
    Birincinin imamı teravihi hızlı kıldırıyor. Arabayla merkezden geliyor Suriler. Önce Merve'de parsayı toplayıp , diğer camiye gidiyorlar koşarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bursa Ataevler'de Merve Cami ve Ataevler Cami var.
    Birincinin imamı teravihi hızlı kıldırıyor. Arabayla merkezden geliyor Suriler. Önce Merve'de parsayı toplayıp , diğer camiye gidiyorlar koşarak.
    Para veren enayi çok demekki oralara dadanmışlar
  • Garibana para vermek şart arkadaşlar. Müslüman ülkedeyiz sonuçta hepimiz din kardeşiyiz para vermemiz gerekiyor. Az çok demeden yardım yaparsak fakiri gözetir kollarsak Allah bunun mükâfatını verir evelallah. Allah a emanet olun

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

bu iş ümmeti ümmetçiliği geçti.pazazitliğe,terbiyesizliğe hatta tacize vardı.

Alıntıları Göster
    Ülke dev bir açık hava tımarhanesi oldu.
  • Bugün sel götürdü Ankarayı,sabahtır trafikteyim tek tük gördüm.Canlarının kıymetini biliyor dürzüler.hava şartları müsait değilse mesai yapmıyorlar bu arada öveçler tarafına her akşam oğlanı parka götürüyorum, 2 aile Türk,oğlan ağlayıp ağlayıp geliyor.dilenmeyeni de dövüyor

• Sadece Ankara değil. İzmir de aynı. Güzel günlerde gölgede isteyen bir sürü ihtiyaç sahibimiz var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BEECD6547

Garibana para vermek şart arkadaşlar. Müslüman ülkedeyiz sonuçta hepimiz din kardeşiyiz para vermemiz gerekiyor. Az çok demeden yardım yaparsak fakiri gözetir kollarsak Allah bunun mükâfatını verir evelallah. Allah a emanet olun
    İyi diyosun kardeşim,ben de sen gibi düşünüyordum.samimiyetinden şüphem olsa da,3 5 elde ne varsa veriyordum.Ben salih amaçla verdim isterse şarap alsın diyordum.(saf ve salakmışım kabul ediyorum) sonra sonra baktım birine verince etrafıma doluşuyorlar, Lan bakıyorum sıfatına gencecik insanlar...ulan benim 60 yaşında annem günde 60 70 liraya yevmiyeye gidiyor,(onun da 20 sini çavuş alır haraç) güneşin altında 10 saat geçiriyor..şimdi bu aklıma geldikçe gözüm dönüyor, enseme ateşler basıyor gelen dilencinin ağzına küreği vurasım geliyor.

• Gerçek fakir olan Burger King önünde bana hamburger al demez Semt pazarları dolaşıp artakalan şeyleri toplar, yemek yapar yer. Kasaptan kalan, kediye verilecek et parçalarını toplar. Giysilerini de fakirlere giysi dağıtılan yerlerden alır. Evi yoksa yünden uyku tulumu yapıp içinde uyur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GasiOr

Burgerking vs önünde durup, açım yemek al yeni moda olmuş.

X yerde dileniyor sonra restoran önüne gidiyor bana yemek al.

Yemeği yiyor, sonra X yerine, işinin başına geri dönüyor.

Böylece yemeği bedava getiriyor.
    Ulan birebir aynı olay başıma geldi. Apaçi tipli teenager bir genç iftar vakti Burger King önünde açım param yok diye geleni geçeni çeviriyordu. Israrla takip ettim. Mağaza müdürü başta çocuğu ötelemesine rağmen sonunda kendi yaşıtı başka bir çocukla içeri girip menüyü götürüyordu. Merhamet çok lüzumlu ve güzel bir duygu ama enayi yerine konmak ve samimiyetsizlikte bir o kadar iğrenç.

Bir de Migros çıkışı pusuda bekliyorlar. Sahtekar olduklarını bildiğim halde bazen "ya doğruysa" düşüncesi nedeniyle boş göndermemeye gayret ediyorum duruma göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Haziran 2019; 23:32:59 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.