Tabi yaz yaz uydur.. bunların ödeme belgesi faturası nerede diye sordun mu? Sormadın tabi. Bak ben de yazarım çok kolay; BELEDİYELERİN HARCAMA RAPORU: ( nasıl efilli başlık oldu mu ) CHP'li BELEDİYELER: 2018 YILI: 200 MİLYON DOLAR 2019 YILI; 200 MİLYON DOLAR 2020 YILI: 150 MİLYON DOLAR 2021. YILI: 280 MİLYON DOLAR 2022 YILI: 120 MİLYON DOLAR TOPLAM : 950 MİLYON DOLAR AK PARTİLİ BELEDİYELER: 2018 YILI: 10 BİN DOLAR 2019 YILI: 15 BİN DOLAR 2020 YILI: 10 BİN DOLAR 2021 YILI: 5 BİN DOLAR 2022 YILI: 4 BİN DOLAR TOPLAM: 44 BİN DOLAR CHP'li belediyeler maşallah 950 milyon dolar harcamış yaz Twitter'a paylaş kim bilecek öyle değil mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ankara’da Ebru Gündeş konseri ile alakalı 69 milyonTL ödeme ile ilgili Mansur'dan açıklama. (26. sayfa)
-
-
3 milyon derken başlıktaki 69 milyonu kastettim. Daha fazlası da vardır.
Mansur'u da savunmuyorum zaten. Belediye çay çorba dağıtacak kurumda değildir şarkıcı arpalayacak kurum da değildir.
-
Zaten destek verdim. İşte anlamadıkları konu bu burda Mansur'u savunanların. Tek konsere 3 milyon dolar tüm konserlere 30 milyon dolar yani 850 milyon TL veren adamı hala Ankapark diye savunuyorlar. Ankapark'ın o zamanki maliyetine yaklaşmış sadece konserlerle. Bir de Ankapark kalıcı eser işletilebilirdi yani bu adamın konserlere para vermesinde de somut bir şey yok. Bir yapı yok ortada. Bu daha vahimi ama kabullenemiyorlar.
Sosyal yardımları ekleyince 30 milyon doları bırak 170-180 milyon dolar para ediyor Mansur'un yıllık dağıttığı para belediye bütçesinden. Toplam 6-7 milyar TL sosyal yardıma harcamış. Bunu konuşan yok nedense. Akpnin alıştırdığı sadaka kültüründen devam eden adamı savunuyorlar başlıkta şaka gibi
-
x (formerly twitter)Mansur Yavaş (@mansuryavas06) on Xhttps://x.com/mansuryavas06/status/1857111301958635939
Çırpındıkça batıyor. Bir de bu etkinliklere Melih'ten fazla para harcamış ama az göstermek adına dolar üzerinden hesaplıyor. Mansur gerçekten nefret ettirdi kendinden.
İşte savunduğunuz Mansur bu. Melih'ten fazla israf yapmış
-
Arkadaşım sen şaka mısın ? Erdoğan'ın meşhur 2018 sonrası ekonomi politikaları ile bu ülkede enflasyon zıvanadan çıktı , kur uçtu gitti. Türk lirasının değeri devasa oranda eridi.
Heralde enflasyonu az olan para birimi ile hesaplayacaksın ki gerçek değer ortaya çıksın. Neden şark kurnazlığı peşindesiniz ?
Not: Aslında dolar bazında enflasyonda hesaba katılsaydı Melih Gökçeğin harcadığı paranın 50 kusur milyon dolardan fazla olduğu görülürdü ancak dolar enflasyonu hesaba katılmamış.
-
Yalnız 2017 ve 2018 yıllarındaki TL ile günümüzdeki TL arasında uçurum fark var. O zamanki ödenen parayı günümüze göre hesaplasak herhalde şu parayı 10'la filan çarpmak gerekirdi. Malum gerçek yıllık enflasyonun %150'leri gördüğü zamanlarımız oldu. Günümüze vursan milyarlarca TL yapar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi ki buna dur demişler. Paylaşılan görselde her sene artan çalgı çengi rakamlarını ifşa etmişler.
Kaynaklarının sürekli gelen şebeke suyu zamlarının olduğunu düşünüyorum. Bol buldular sanırım babalarının parasını.
Tarihimizde görülmemiş bir şekilde elektriğe verdiğimiz paraları çoktan geçti su paraları.
-
Alıntı
metni:Bir de bu etkinliklere Melih'ten fazla para harcamış ama az göstermek adına dolar üzerinden hesaplıyor. Sen neyin kafasını yaşıyorsun? 2017'den bu yana TL'nin değeri kızgın çöl kumlarına bırakılan kar tanesi gibi eridi, yok oldu. TL'nin değeri en az 10 kat filan erimiştir diye tahmin ediyorum, belki daha fazla. Hadi ekonomi cahilisin onu anladık market fiyatlarından enflasyondan da mı haberin yok? Pazara da mı çıkmıyorsun? Mağarada mı yaşıyorsun? Şu cümleleri toplum içinde kurma millet kaba etiyle güler, kendini rezil edersin.
Bu arada Dolar'da da TL'deki kadar büyük bir erime yani değer kaybı var. Yıllık %5 civarı değer kaybediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bileşik faizle değer kaybını hesaplasan muhtemelen Periah'ın dediği gibi bir değer çıkar ki doğrusu da odur, bu bile değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Kasım 2024; 8:33:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rakı bile 120 Tl olacak. Sanırım o çok elzem kalem gözden kaçtı, bunu da ilave edebiliriz.
Ortalama memur maaşları 1400 Euro falan olmuş.
Her beş kişiden birine maaş veriyorlar (17 milyon insan) 45 yaştan sonu belli olmayan sürece.
Sosyal yardım alan sayısı da 5 milyon olduğu söyleniyor. (Aynı Avrupa ülkeleri gibi)
Elektrik, doğalgaz, petrol zaten fiyatları da ulaşılabilir olmuş.
Şebeke su fiyatları görece pahalı (Buraya dikkat buyuralım)
Sözü edilen sebze meyve fiyatları sanırım bizim ülkeye ait değil.
Özel işletmelerin İşverenleri daha fazla ücret vermeli, bu konuda kamu çalışanlarını baz almalı.
-
Kaçak cep telefonu kullanan matematik bilmeyen tiplerle uğraşıp duruyoruz. Başlıktaki 2018 yılında dolar kuru kaç liradan satılıyordu? Aynı sene tedavülde olan 100TL ile bugünkü 100TL aynı mı?
-
Onu Mansur Yavaş'ın suyu bedava yapacağım derken düşünecektin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaji guyya bana cevap olarak yazana mi gulersin, kendi iddia ettigi seyin gercek olabilmesi icin Melih ile Mansur'u yer degistirmemiz gerekiyor (Liranin degerli zamaninda 3 milyondan fazla cumhuriyet altinina bedel miktari goturen Melih ile liranin en degersiz zamaninda 40,000 cumhuriyet altini ancak eden 850 milyon liralik parayi konserlere harcayan Mansur'u, aslinda lira deger kaybettigi icin Mansur daha cok yedi Melih'in zamaninda dolar 3 liraydi diyen bir beyinden hicbir sey beklenemez), bunun farkinda bile degiller mi dersin, Bu mesaji hadi Troll arkadas mecburen yaziyor da bunu destekler sekilde cevap yazana ne dersin? Onu da gec, 3 kisinin bu cevabi begenmesine ne dersin?
Ben nedeni biliyorum. Sulara katilan Florur, maalesef etkileri bu kadar ciddi iste.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 15 Kasım 2024; 16:25:34 >
-
Hocam, zekalari nasil bir zeka anlayamadim ama eskinin lirasini, simdiki liradan daha degersiz saniyorlar :D, bak ustteki mesajimi oku anlarsin, dikkat et karnin yarilmasin gulmekten :)
Melih 2.7 milyar lira yerken dolar 3 liraymis, simdi Mansur 850 milyon lira harcarken dolar 34 lira ya, buna gore Mansur daha cok harcamis oluyormus. Biz de iki yuzluymusuz.
Bu zekayi ilerde incelemek uzere dondurup saklamaliyiz bence :D
Iste su yazilardan halkin zekasini gorun de, bir daha bu halk Muharrem Ince gibi evlatlarini linc ettirip, cignetirken onlara inanmayin. Bu halk ne diyorsa tam tersi dogrudur. CUnku Halkin ortalama zeka seviyesi 86! (isaretledim ki gorsunler diye, yoksa bunlar o rakami da gormez, aaa ne demek ki simdi bu cay bardagi resmi falan derler :D:D:D, durum cidden budur! gorduklerini ve duyduklarini algilamada asiri zorluk cekiyorlar, bu da bu ortalama rakami dogruluyor zaten)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 15 Kasım 2024; 16:33:15 >
-
Kur uçtu diye dolar üzerinden mi şarkıcılara para verdi yani? Bu parayı TL üzerinden verdi TL. Bu verilen paranın başka ülke döviz kuru üzerinden hesaplanması kadar şark kurnazlığı olamaz. Bu parayı Amerika'da vermedi Türkiye'de verdi. Bu ülkenin standartlarından hesaplanması gerekiyor. Size daha nasıl açıklamak gerekir anlamıyorum.
Dolar üzerinden hesaplanabilmesi için Ebru'nun ve diğer sanatçıların bu parayı parası dolar olan bir ülkede harcamaları gerekir. Gerçekten insanlarla dalga geçmeyi bırakın. Melih'ten daha fazla israf yapmış. Paranın değerinin düşmesi veya 2014-2019 yılları arasında enflasyonun farklı olması Mansur'un Melih'ten az harcadığını göstermez anlayın.
-
Melih'in Ankapark'ını dolar üzerinden hesaplayıp Mansur'un konserlerini TL üzerinden hesaplayıp ikisini zamanında TL'ye çevirmeyip de hesaplamayan kuş profilli kişi lütfen insanlara ekonomi öğretmeye çalışma. Rezil oluyorsun.
Mansur'un konserleri Melih'in harcadığı paranın 3'te 1'i. Bunu kabul etsen de böyle kabul etmesen de o yüzden daha fazla çırpınma
-
Köprülere ve otoyollara neden döviz kuru üzerinden zam yapılıyor? Biz köprü ve otoyollardan dolar ya da euro ile mi geçiş yapıyoruz?
Bunu cevaplayabilirsen haklısın :)
-
Sabah akşam mesaj atıyorsun. FETÖ'cü Melih'e yalakalık yaparak belediyeden iş mi kapacaksın. Ne iş yapıyorsun hacı :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X