Şimdi Ara

Ankara’da şarj istasyonlarına park yasağı getirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100.000 tl ceza yapıştırın bak bir daha çekiyorlar mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konu çok sıkıntılı.

ana caddede belediye tarafından ruhsatlanarak tahsis edilmiş alanlarda bu yasak uygulanabilir, hatta belediye de yer belirleme ile ilgili yasal altlığı oluşturmaz ise bu yasak tek bir davada iptal edilir. bir şekilde kamuda düzene girer.

ancak site içleri, avm içlerinde yasal dayanak gerekli.

şarj istasyonu olan özel sitelerde bile bu park sorunu yaşanıyor.

Böyle bir şey için yasağa gerek duyulması bile saçma iken uğraştığımız konulara bak. Ne yorumlar var konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 11 Nisan 2025; 22:51:30 >
  • vatandaş sırf park etmek için plug in hibrit alır

• Otopark fiyatları çok fahiş oranlarda. Vatandaş ister istemez durak,şarj istasyonu veya yasak alanlara park edip gidiyor. Vatandaşın yaptığını tasvip etmiyorum lakin otopark sorununa kolaylık getirmeyinleri daha çok eleştirmemiz gerekmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim tek eksikimiz Görgüsüz saygısıZ olmamamız anında ceza ve aracı bağlama olmalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu otopark sorunuda çözün artık ücretleride indirin yeter artık insanların sırtından beslenmeyin

• Yigitnis kullanıcısına yanıt

Cezayı duyunca bakıyorum aklın başına geldi.

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Pompa ÖZEL mülkte, bu şarj istasyonları kaldırım ve yolda yani KAMU alanında.

Karar, KAMU alanını GASP edilmesi.

Bursada tüm kaldırım ve yollar belediye park çetesi tarafından GASP edilmesi ile benzerlik gösteren bir karar ve siz bu gaspı destekliyorsunuz. Kaç kez AKP partisine oy verdiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt

Neden şaşırıyorsunuz ben de buna şaşırıyorum. Ülke sığır kaynıyor. Avmlerde engelli yerleri hep engelli olmayanlarca işgal ediliyor. Ayrılan yolda efendi gibi sıraya giriyorsunuz kenardan kendini uyanık sanan sığırın teki en öne kırmaya çalışıyor. Adam elli metre yürümemek için işi olduğu dükkanın önüne bırakıp gidiyor arabayı ve trafiğe neden oluyor. Geçen de avmde park yeri beklerken beklediği yer çalınan bir kadının videosu gündem olmuştu. Daha aklıma gelmeyen bir sürü örnek vardır.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Şarj istasyonlarına park eden biri değilim. Ama şarj istasyonlarının otoparklarda, kaldırım kenarlarında, özellikle kafeler gibi işlek işletmelerin civarında olmasından rahatsızım. Sen de benim park edebileceğim yeri işgal ediyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şarj istasyonlarını vatandaşın vergisi ile yapılan yol kenarı ve kaldırımlara koymaya kimsenin hakkı yok. Şarj istasyonları benzin istasyonu, AVM veya kendi özel otopark alanı olan işletmelerin yerine koyularak hizmet verebilir. Vergi ile yapılan ortak alanlara, özellikle kaldırım ve yol kenarlarına şarj istasyonu koyup işletmek kanuna aykırı olmalı. Neticede herkesin vergisi ile yapılan ortak alan.

Senin arabanda beni ve çocuklarımı zehirliyor bende senin arabandan şikayetçiyim.

• MahirX M kullanıcısına yanıt
    Kamu alanı, genelin ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenir.

Söylediğin şey bu yoldan araba geçiyor kaldırım yapılmasın gibi bir şey.

Elektrikli araba bir gerçek ve herkes ona geçecek mecbur bu nedenle buda kamu yararı nedeniyle gerçekleşecek

• Millete hanzo vs diyenlerin mesele kendi işgalleri olunca nasıl daha beter hanzoluğu savunabildiklerini görmüş olduk.

kamusal alanlar sadece belli bir grupun istifadesine sunulamaz.

aracını şarj etmek isteyen gidip kamusal alanı işgal etmeyecek, adam gibi parasını verecek ve özel mülkiyete tabi bir yerde şarj edecek.

• gun kullanıcısına yanıt
    Kaldırım diyorum, kaldırım, sen herkes elektrikli arabaya geçecek diyerek kaldırım gaspını legalize etmeye çalışıyorsun.

Elektrikli araba için şarjlı park alanları tahsis edilir. O özel alan. Bu kaldırım. Elma ile armudu karıştırma.

Kaldırımlardaki durum zaten çile üstüne birde her 5 metrede bir kiosk gibi şarj kutusu. Hah oldu!

Ayrıca Bursa sehrinde tüm sokak cadde ve kaldırımların Belediye Otopark kuruluşu tarafından gasp edilmesinden bahsettim ona da ses cıkarmadın. O da mı kamu yararı yoksa kamu alanı işgal edilerek işsize iş, birilerine gelir kaynağı mı, nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kaldırımda aynı şey kamusal alanlarda düzenlemeler toplumun genel yararı için yapılabilir.

5 metrede bir olmasına gerek yok İngiltere’de her elektrik direğine monte ediyorlar yer kaplamıyor.

Ankara’da şarj istasyonlarına park yasağı getirildi

AKP'ye oy vermedim. İnsan başkasını yaftalamadan önce bi düşünür. Bu uygulama Ankara'da. Yani destek veriyorsam AKP'li birine değil ancak CHP'li birine destek vermiş olurdum. Ancak merak etmeyin CHP'li de değilim. En azından profilime girip geçmiş yorumlarıma bakabilirdin.

Yol kenarlarının veya köprü altlarının özelleştirilmesi belediyeciliğe yakıştırmadığım ve hiç desteklemediğim bir şey ancak buradaki durum tamamen farklı. Tüm park alanlarını elektrikli araçlara ayırıp benzinli araçlar ne hali varsa görsün demiyorlar sonuçta. Belli bir alanı şarj için ayırmışlarsa bu alanı benzinli araçların işgal etme hakkı yok diyorum o kadar.

• Şu konuda bile tartışma var Ankara’da şarj istasyonlarına park yasağı getirildi Özel tanımlanmış alana girmeyeceksin işte bu kadar basit.

Gerçi kavşak içindekine yol vermeyi bile hazmedemeyen toplumuz bu çok elit bir sorun

• Düşüncesiz bir kitle, eğitimsiz bir kitle ve adeta "hayvan" gibi yetişmiş bir kitle yüzünden buralara tabelalar asılıyor. Medeniyetten uzak, eğitimsiz varlıklarla dolu bir ülkedeyiz.

Ben olsam, maddiyat vs. korkum olmadığı için aracı çizerim, lastiklerini patlatırım. Ama işte herkeste böyle bir olay yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-1 -- 12 Nisan 2025; 17:53:33 >

Genellikle kaldırımları ve kaldırım kenarlarını işgal edenler esnaflar oluyor. Hem ürün raflarıyla hem de dükkanın önüne park ettiği araba veya arabalarla. Hal böyle olunca park alanları daralıyor. Onlarda kendilerince haklı olabilirler fakat bu durum park sorunun başlıca sebeplerinden biri. Şarj istasyonları zaten çok kısıtlı ve araç sahibi aracını mecbur en yakın şarj istasyonunda şarj etmesi ve devam etmesi gerekli. Siz aracınızın yakıtı azaldığı zaman en yakın yakıt istasyonuna gitseniz ve saatlerce sıra beklemeniz gerektiği söylense sinirleriniz artmaz mı? Aynı şey elektrikli araç sahipleri içinde geçerli. Elektrikli araçlar ve istasyonlar ülkemizde yeni yaygınlaşıyor ve bu yüzden bu durumlar biraz garipseniyor. Malesef şehir planlamaları zamanında doğru yapılmadığı için caddelerimiz dar, kaldırımlar ufak ,park alanlarımız kısıtlı. Elektrikli araç sayısı arttıkça ana şarj istasyonları illaki olucak ama bu tarz ufak veya mobil şarj istasyonlarının belirli noktalarda az sayıda olmasında da bir sakınca yok. Yaşadığım ülke dünyadaki en çok elektrikli araç kullamına sahip. Şuanda oturduğum evimin etrafında bile onlarca şarj alanı var, kaldırımlarda motosiklet şarj alanları dahil.İnanın olmasaydı ozaman sorun olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz.89 -- 12 Nisan 2025; 18:54:2 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.