Şimdi Ara

ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
3
Favori
21.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankaradan kocaeliye kadar pek trafik olmuyor ama kocaeliden sonra trafik çok sıkışıyor. trafik sıkışmasada 2 saatte gitmek imkansız. 2000 yılında bolu gişeler ankara gişeler arasını 45 dakikada gitmiştim. araç Mercedes 300 E .
  • ALOK A kullanıcısına yanıt
    Abant gişeleri mi. Çaydurt gişeleri mi?
  • Pehh. İstanbul-Ankara arası araba ile 2 saatte gidilebilir miymiş. İş mi bu yani. Siz asıl babam gibi İstanbul-Konya arasındaki 740 km'lik yolu 1 saat mola dahil 8 saatte gidin bakalım kolaysa. Öyle otomobille filan değil haa. Kia Ceres kamyonetle.

Sabah namazından sonra saat 6 da yola çıktı babam. Öğlen saat 2:15 te beni aradı. Oğlum. Şu anda amcanlardayız.

Ama siitem etmiştim İstanbul'a döndüğünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Abant gişeleri mi. Çaydurt gişeleri mi?

tünel açılmadan önce bolu dağından ankaraya otobana çıkan gişeler.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Sanırım uzaktan Schumacher ile akrabalık var sizde.

Kamyonet sanırım yüklü idi yoksa biraz zor.
  • Bu arada trafik yoksa limitöre kadar çok rahat gidiyor 525 xdrive.

Sürücüsü olmasam da bunu Adana-Mersin otobanına 6 kişi + full bagaj ile yapabiliyorsa.

Araçta bir zorlanmada da yok.Limitör olmasa çok rahat kadranı da bitirir araç bence.

Edit: Radar cezalarını kim ödeyecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 4 Şubat 2015; 17:41:03 >
  • Duratec piller diğer karbon pillere göre daha performanslı olduğu için siz öyle çabuk gitmişsiniz
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Benim kesinlikle yok. Fakat babam 1970 model V6 motor Ford 26M (2600 cc motor) arabanın hız kadranını 220 ye çıkartırdı. Hatta vallahi billahi o da yetmezdi. İbre sıfırın üstüne gelirdi. 240 km hız yapardı. Ama bahsettiğim zamanlarda yollar bomboştu.

Allah'tan bir kaza bela olmadan arabayı sattı. Şoförlüğü bıraktı. Kia ceres 120 km'den fazla hız yapamazdı. Fakat babam otobada rampa aşağı boşa alırdı arabayı. Araba daha hızlı giderdi.

Bunları övünmek için anlatmıyorum. Fakat babam böyle kullanırdı. Onun aksine ben hiç hız yapmam. İstanbul-Konya arasını kendi arabamla 10 saatte giderim. Bana hep kağnıyla mı gidiyorsun oğlum. Neden böyle uzun sürüyor der her zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

5 ay önceye kadar her haftasonu ankara-istanbul arasını gidip geliyordum.. Can sıkıntısı yanımdada kimse olmadığından basıyordum mecburen.

Bugüne kadarki rekorum 380km (Gişelerden gişelere) mola vermeden 2 saat 25 Dakika.

Yani 2 saatte gidilebilirmi ? Evet gidilebilir..Virajlar ve rampalar dahil En düşük hızınız 160-170 civarlarında olmalı ve mola vermemelisiniz. Tabi bunun içinde sağlam giden bir araca kaliteli lastiklere iyi frenlere ve sağlam bixenonlara ihtiyaç var bol selektör amaçlı Gerçi yol genelde boş olur cuma günleri öğleden sonra biraz kalabalıktır sadece..

En düşük hızınız 160 olması demek, 160 ile gidebiliriz anlamına gelir ki, 160x2=320 km yol yapar. Fizik dersi görmediniz sanırım
    üstelik hız x zaman= mesafe formülü sadece fizik derslerinde işe yarar. Gerçekle alakası yoktur. En sol şeridi size mi ayırdılar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 4 Şubat 2015; 17:58:37 >

• Üç bucuk saat de gidebilirsin ama canına susamış olman gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare özel jet. Veya helikopter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esenboğa havalimanına check in için bırakıp sabiha gokcenden karşılayan kişiler tanıyorum, aracına da bindim. Araç Audi a6 3.0 TDI radar cezası odemiyor.

• Porshe yi bi otomobil programında denemişlerdi panemera ile 2.30 saaate ankaraya gitmişlerdi gerisini sen düşün.
  • 3 saatte eryaman boğaziçi köprüsü gitmiştik. Hiç durmadan 150 km nin altına çok düşmeden.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Extra Terrestrial

Esenboğa havalimanına check in için bırakıp sabiha gokcenden karşılayan kişiler tanıyorum, aracına da bindim. Araç Audi a6 3.0 TDI radar cezası odemiyor.

bazı devlet büyüklerinin söförleri o şekilde,radar cezası yememelerinin sebebi ,bagajda 10 tane daha plaka olması
  • Yol bombos olsun, 200 ' Km/s hizin altina dusmesen de, o motor buna dayanmaz...

450 Km'ye varamadan dumanlari gorurdun buyuk ihtimalle kaputta...

• Golf 6 ile ankara - milas arası 750km yi 7 saatte gittik yaklaşık 1 saat kadar da mola verdik.

Özellikle ankara- afyon arasını 1 saat 50 dk da gittik :)
  • Uçakla gidilir tabi.niye gidilmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Pehh. İstanbul-Ankara arası araba ile 2 saatte gidilebilir miymiş. İş mi bu yani. Siz asıl babam gibi İstanbul-Konya arasındaki 740 km'lik yolu 1 saat mola dahil 8 saatte gidin bakalım kolaysa. Öyle otomobille filan değil haa. Kia Ceres kamyonetle.

Sabah namazından sonra saat 6 da yola çıktı babam. Öğlen saat 2:15 te beni aradı. Oğlum. Şu anda amcanlardayız.

Ama siitem etmiştim İstanbul'a döndüğünde.

Bende bu Temmuzda 7 saatte geldim. 1 sefer yakıt, 1 seferde namaz molası dahil. Yol bilgisayarı 108 km olarak ortalama verdi. Ovunulecek olay değil kesinlikle, toplantı ve sınav ikilisi birleşince mecbur kaldım.

• kuş uçuşu mesafe olarak ortalama 360 Km olan bir yolu 2 saatte karayolu ile alamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.