Şimdi Ara

ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
213
Cevap
3
Favori
21.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat surekli 250 km hizda kullanmak lazim araci
    Boyle bos yol yok
    Diyelim yol oldu o kadar isiya dayacak lastik lazim
    Mevcut lastikler ile o is olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılsa bile anca motosikletle olur bu.
  • eryaman-pendik için konuşursak;

525 d gidemez, nefesi kesilmeden 250-260 yapabilen bir aracın anca çıkarabileceği bir süre...

o hızlarla 400 km yapmak için 120 litre civarı depo lazım, o kapasitede depoya sahip araç olduğunu sanmıyorum.

kısaca 400 km ortalama 200 km hız için limitin üstünde bir mesafe bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 4 Şubat 2015; 20:25:46 >
  • İlk kez Ankara - İstanbul otoyoluna çıktığım günü hatırlıyorum da sellektör yemekten mahvolmuştum Ankara - Bolu arasında. Sol şeritte sollamaya çıkmıştım 140tan biraz fazlaydı hızım daha önce aynada görünmeyen bi ışık hüzmesi sellektör yaparak geldi saniyeler içinde korkmuştum o korkuyla 150yi geçmiştim tamponuma kadar yapışmıştı birde sonra farkettimki o yolda en sol şerit 170-200 km arasında akıyor çünkü ne zaman sollamaya çıksam o hızlarda bi araçla karşılaşmıştım o günde nedendir bilinmez çok kalabalıktı o yol. Neyse konudan uzaklaşmadan bence yapılmaz. 2 saatte o yolun alınabilmesi için ortalama hızın 170 civarında olması gerekli bunun içinde tahminimce hep 190-210 arası gitmeniz ve duraklama yapmamanız gerekir. Ben bu yazizmir - çeşme otoyolunda 140-150 arasında gitmiştim yol boyu (acil bi işim olduğundan) çeşmeye geldiğimde yol bilgisayarından ortalama hız 122 km olarak göründü.

• bence gidilemez. gitmeye çalışanında varış noktasına ulaşabileceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

5 ay önceye kadar her haftasonu ankara-istanbul arasını gidip geliyordum.. Can sıkıntısı yanımdada kimse olmadığından basıyordum mecburen.

Bugüne kadarki rekorum 380km (Gişelerden gişelere) mola vermeden 2 saat 25 Dakika.

Yani 2 saatte gidilebilirmi ? Evet gidilebilir..Virajlar ve rampalar dahil En düşük hızınız 160-170 civarlarında olmalı ve mola vermemelisiniz. Tabi bunun içinde sağlam giden bir araca kaliteli lastiklere iyi frenlere ve sağlam bixenonlara ihtiyaç var bol selektör amaçlı Gerçi yol genelde boş olur cuma günleri öğleden sonra biraz kalabalıktır sadece..

En düşük hızınız 160 olması demek, 160 ile gidebiliriz anlamına gelir ki, 160x2=320 km yol yapar. Fizik dersi görmediniz sanırım
    üstelik hız x zaman= mesafe formülü sadece fizik derslerinde işe yarar. Gerçekle alakası yoktur. En sol şeridi size mi ayırdılar ?

Böyle gereksiz bi cevap geleceğini biliyodum nezamanki forumda ankara istanbul 2 bucuk saatte gidilir desem bitane kendini fizik profesoru zanneden biri çıkıyo çünkü

Hayatında hiç gitmedin bu yolda sanırım.. Yolun nekadar boş,nekadar az sert viraj olduğunu ve bolu tüneli hariç radar olan nadir 1-2 nokta dışında radar olmadığını bilmiyorsun. O yüzden yorum yapma birkere git o yolda normal kullanımda bile molasız şekilde 3 saatten fazla gitmen mümkün değil. Sadece olayı hızxzaman= km ye bağlama.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

eryaman-pendik için konuşursak;

525 d gidemez, nefesi kesilmeden 250-260 yapabilen bir aracın anca çıkarabileceği bir süre...

o hızlarla 400 km yapmak için 120 litre civarı depo lazım, o kapasitede depoya sahip araç olduğunu sanmıyorum.

kısaca 400 km ortalama 200 km hız için limitin üstünde bir mesafe bana göre.

Kastettiğim yol eryaman-pendikti zaten can hocam. Nefesi kesilmesinden kastınız tam olarak nedir 525d 2000cc dizel 218 beygir bir araç. Piyasadaki bir çok araca göre ciğerli, yüksek hızlara rahat çıkabilen bir araç. Sürekli 200km hızla gidildiğinde ortalama 13LT yakıyor. Yani sadece teorik olarak bakıldığında 4*13= 52LT bir depo yeterli gibi gözüküyor. Tabiki süratin inmesi ve çıkmasıyla birlikte daha çok yakacak. 20LT yaksa desek 80LT depo yeterli gözüküyor.

Bu arada sürekli yüksek hızla sorunsuz gidebilmek için dizel mi yoksa benzinli mi daha avantajlıdır can hocam? Bazı arkadaslar 2 saatte gidilmesi halinde motordan duman cıkar diyor??

• Tamamen şehir efsanesi. Bolu tünelinde hız radarı mevcut. Kocaeli otoban daralıyor. Bir kaç yerde daha daralmalar ve sürekli trafik mevcut. Ben 9 saatten fazla sürede geldim (Bayram Trafiği)
    İyi bir motorsiklet sürücüsü tanıdığım 2:30 saat civarında normal araç sürücüsü akrabası kendisi minübüsçü 2:30 - 3 saat civarında geliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 4 Şubat 2015; 20:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

5 ay önceye kadar her haftasonu ankara-istanbul arasını gidip geliyordum.. Can sıkıntısı yanımdada kimse olmadığından basıyordum mecburen.

Bugüne kadarki rekorum 380km (Gişelerden gişelere) mola vermeden 2 saat 25 Dakika.

Yani 2 saatte gidilebilirmi ? Evet gidilebilir..Virajlar ve rampalar dahil En düşük hızınız 160-170 civarlarında olmalı ve mola vermemelisiniz. Tabi bunun içinde sağlam giden bir araca kaliteli lastiklere iyi frenlere ve sağlam bixenonlara ihtiyaç var bol selektör amaçlı Gerçi yol genelde boş olur cuma günleri öğleden sonra biraz kalabalıktır sadece..

En düşük hızınız 160 olması demek, 160 ile gidebiliriz anlamına gelir ki, 160x2=320 km yol yapar. Fizik dersi görmediniz sanırım
    üstelik hız x zaman= mesafe formülü sadece fizik derslerinde işe yarar. Gerçekle alakası yoktur. En sol şeridi size mi ayırdılar ?

İSTANBUL-ANKARA otobanında sol şerit genelde boş bırakılır daha önce gittiniz mi bilmiyorum ama soldan giden araçların hızı genelde çok yüksek olur. (minimum 170)

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Tamamen şehir efsanesi. Bolu tünelinde hız radarı mevcut. Kocaeli otoban daralıyor. Bir kaç yerde daha daralmalar ve sürekli trafik mevcut. Ben 9 saatten fazla sürede geldim (Bayram Trafiği)

Konunun bayram trafiğiyle ne alakası var acaba? Otobüsle 6 saatte (molalı) gidilen yoldan bahsediyoruz. Mola vermeden giden hızlı bir otomobilden bahsediyoruz.
  • Bolu Dağı bölgesinde araçların nefesi de kesiliyor belli bir süre. Onu da hesaba katmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak yol bomboş olacak. Hava müsait olacak Aracınız 2.0 ve üzerinde lastikleriniz özel olacak Belki 2 saatin altında da mümkün. Diğer türlü trafik, radar vs mümkün değil.
  • 1970'ler jet çağıydı. 50 sene olacak neredeyse, uçak bileti olmuş 45 lira...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalöztkr

quote:

Orijinalden alıntı: The Extra Terrestrial

Esenboğa havalimanına check in için bırakıp sabiha gokcenden karşılayan kişiler tanıyorum, aracına da bindim. Araç Audi a6 3.0 TDI radar cezası odemiyor.

bazı devlet büyüklerinin söförleri o şekilde,radar cezası yememelerinin sebebi ,bagajda 10 tane daha plaka olması

Aynen öyle işte

• Konu çok uzamış. Binlerce forum üyesi var. Hafta sonuna kadar İstanbul-Ankara , Ankara-İstanbul arası gidip gelecek birileri muhakkak vardır. O yolu kullanacak şirket araçları bi denesinler bakalım. Ortalama 150 km ile kaç saatte gidiyorlar.
  • Bir süper sport la mumkun

R8 gibi

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Ya korkuyolarsa

• Yolların bomboş olduğu saatte gidilebilir ancak sadece radar parası bile baya tutar Aracın da normalinin 3 katı yakacağı düşünülürse uçak kesinlikle daha iyi olur
  • atmosferik v6 veya v8 benzin motorlu bir alman aracı ile denemek lazım. o zaman tadı çıkar. çok yüksek devir çevirmeden 200km ortalama hız fena olmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.