Şimdi Ara

ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
3
Favori
21.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbulda Beylikdüzünden karşının herhangi bir yerine gidilmiyor sen ankara demişin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

İstanbulda Beylikdüzünden karşının herhangi bir yerine gidilmiyor sen ankara demişin.
    gidilir ben kızımın doğumu için kuşadası şehir içinden izmir asker hastahanesine 28 dk da girdim ki yolda benzin almak zorunda kaldım araçta 4 kişi idik ve 110 km mesafe vardı.(araç astraj 1,6 T 180 HP otomatik)
  • Ben ankaradan boluya zor geliyorum iki saatte. Yalniz 4.5 lt falan yakiyor araba maksimum

• quote:

Orijinalden alıntı: maho2306

quote:

Orijinalden alıntı: arifgokcen

quote:

quote:

Eski bir konuyu hortlattım ama görünce mesaj yazmak istedim.

İstanbul ankara arasını gişelerden gişere 1,5 saatte(hiç durmadan yakıt için 5 dakika hariç)giden müşterim var. Araba panamera turbo s(gembella modifiyeli insan kaynakları müdürünün dediği kadarı ile araba 700hp miş). Araç asıl patronun aracı

Çıktığınız saat çok önemli olmak(istanbul girişindeki trafikten bahsediyorum) ile beraber o yolda yeni d-sınıfı arabaların 180km altına düşmesini gerektirecek hiçbir viraj yok. Her ay en az iki üç sefer gittiğim bir yol radarların yerleri çok bellidir. Onun için tecrübeli şöfor için 2 saat arabasına bağlı olarak çok gişelerden gişelere çok da zor değildir. Ayrıca o yolda emin olun bir impreza o kadar süratli gidemez.Bunu gtx30 bir impreza sahibi olarak söylüyorum.Dizel güçlü arabalar istanbul ankara arasında çok avantajlıdır. Özellikle 3.0 motor üzeri veya 2.0 motor 200hp üzeri dizel motorlar ile 2-2,5 saat arası almak çok basit.

Sen gtx30 lu imprezayla dizellerden daha yavas gidiyorsan bence sat o subaruyu ayrica 30 li setupa falan gerek yok 300 beygirlik bir subaru bile 2 saat 10 dakika gibi bir surede 2 gise yapar ayrica ankarada 2 saat alti iki gise yapan subarucular var

Dostum daha önce hiç ya impreza kullanmadın ya da 3.0 dizel motor araç kullanmadın.

Radar konusuna gelelim bolu tüneli şu aralar sadece mesai saatleri arasında radarları açıyorlar gece radar açmıyorlar.

Kısacana anlatayım.En önemli konu trafik trafik hiç olmadığı saatlerden bahsediyorum.Gece ve sabaha karşı. Ben istanbula hep gece giderim gündüz çok nadir giderim. Şöyle tarif edeyim cumartesi pazara bağlayan gece saat 2 çıkmayı planlıyorum.

Bahsettiğim araçlar denenmiştir.

1-a6 3.0tdi superchips yaklaşık 300hp çok rahat bir şekilde tek depo ile doldurmadan gidiliyor ve 200-210 altına hiç düşmenize gerek yok.

2-Impreza gtx3082 setup ile spec c şanzıman id1300 enjektörler son sürat 280km devir bitiriyor. Tam gaz da 1,5-2 tl arası yakıyor ve etanol 20% meth injection. Bu araçla 2 sefer depo doldurman gerekiyor ayrıca etanölde eklemek gerekiyor ve boludan sonra insan inanılmaz yoruluyor çünkü korkunç bir gürültü ve inanılmaz bir ses. Impreza ile niye o kadar süratli gidilmez dememin sebebi bu.

3-2012 Mondeo dizel 208hp (eksoz filtre dpf+egp iptalleri stage 2 yazılım). Hiçbir şekilde 190km altına düşmenize gerek yok o da cankurtaran civarlarında ve tünele yaklaşırken ve tünelden çıktığınızda birkaç tehlikeli viraj var oralarda.

Daha yeni denendi edirne-silivri çıkışı arası 174km tam ortalama sürat 203km/h araç mondeo.

Aynı şekilde audi a6 2015 2.0tdi highway çıkış istanbul sabiha gökçen net 1 saat.

Ama şu konuda bütün arkadaşlar haklı bu süratler cidden çok tehlikeli ama yapılabilir süratler arabanız ve trafik müsait olduktan sonra.

Almanya da ne kadar otobanların çoğunda hız sınırı olmasa bile bize göre çok daha süratliler bizim kuzen anlatıyor hamburg civarlarındaydı fuar için e350cdi 4matic kiralamış otobanda 230-250 gidip geliyordum ama beni sanki ben duruyormuşum gibi 1 saat içinde en az 20 araba geçti diye anlatıyordu. Yeni arabalar yüksek süratlerde ciddi olarak stabiller ve çoğu yeni d sınıfı ve üstü lüks arabalarda 200km ve üzerini kadrana bakmadan anlayamıyorsunuz.

Saygılarımla

Haa tamam ben subaruda ekstra benzin alma olayini düşünmedim ama max kayip 5 dakika olur diye düşünüyorum bu arada uste resimde attim ankara kocaeli 1.6 cla ile 2 saat altinda gitmisim 161 ortalama hiz ile senin dediğin arabalarla 2 saat alti trafik sikintisi olmazsa bence rahat gidilir. Bu arada senin isim hic yabanci gelmedi 2005 sti varmiydi sende önceden ve incekte hic kahvalti organizasyonuna gittinmi 2008 2009 yillari olabilir

Organizasyona katıldım yanlış hatırlamıyorsam ama o dönemlerde bende gc8 vardı. Ankara o dönemlerde tek mat gc8 idi.

Benzin alma 5 dakika sürüyorda benzinle bitmiyor etanöl eklemem de gerekiyor. Onun için uzun sürüyor. 1,3 bar üzerinde etanölsüz yürümek cesaret işi şu anda genellikle 1,8 barda yürüdüğü için etanöl şart oluyor.

En son bursadan birader geldi 1 bar da 400tl yakıt yakmış. İki sefer yakıt almak için durmuş ve sadece bir sefer 270 civarı basmış onun dışında hep 180-200 arası gelmiş.Yaklaşık 380-390km yolda 1 barda ortalama bir süratle bile 1tl üzerinde yakıyor ve dediği abi geldikten sonra 2 gün kafayı toparlayamadım sesten davul gibi olmuş kafam dedi.

NOT: eskişehir-sivrihisar ortalama hız radarlarını nasıl kurtulabileceğini sorarsanız 3 yol var.

1-Ön plaka olmayacak(polisler takmadıkları sürece ceza yazmazlar plaka önde camın önünde dursa birşey demiyorlar)

2-Emniyet şeridinden geçerseniz okumuyor ortalama hız radarları

3-Yakınlaşırken etrafta mutlaka bir kamyon veya otobüs vardır arkasına yapışıp geçerseniz bir problem olmaz. Ben bir seferinde hiç raslamadığım için 5 dakika yol kenarında otobüs kamyon beklemiştim arkasına geçmek için.

• quote:

İstanbulda Beylikdüzünden karşının herhangi bir yerine gidilmiyor sen ankara demişin.

Dostum gişeler demiş yoksa istanbulun içini bilmeyen mi var. Geçtiğimiz ay edirneden dönerken esenler-göztepe arasını 5-5,5 saatte geçebilmiştim. Yoksa istanbulun içinde harcadığınız zamanı başka hiçbir yerde harcamazsınız.
  • quote:

quote:

Dostum gişeler demiş yoksa istanbulun içini bilmeyen mi var. Geçtiğimiz ay edirneden dönerken esenler-göztepe arasını 5-5,5 saatte geçebilmiştim. Yoksa istanbulun içinde harcadığınız zamanı başka hiçbir yerde harcamazsınız.

Alıntıları Göster
    Ayrıca uzun yolda hız yapmak çok tehlikeli arkadaşlar haklı bende farkındayım ama bir süre sonra yol bitmiyor özellikle benim gibi çok yol yapıyorsanız.Geçtiğimiz yıl 70000-75000km civarında yol yaptım. Böyle olunca sürekli 120km ile gideyim derseniz yol inanın git git bitmiyor. Öyle birşeyki özellikle uzun yollarda çok ciddi zaman farkları oluyor. Mesela edirne günü birlik her ay gidip dönüyorum mesai çıkışı yemek yiyip çıkıyorum saat 8-9 arası. Bir samandıra taraflarında kenardaki petrol ofisinin dinlenme merkezinde durup yakıt alıyorum ve bir yarım saat birşeyler atıştırıp yola devam ediyorum gece 1-2 gibi edirnede oluyorum ve ertesi sabah 7 de kalkıp işlerimi halledip hemen dönüyorum.Bu yolu normal şekilde gideyim derseniz 2 iş günüm gider ki komple zarar demek. Ortalama 4-4,5 saat net sürüyor gidişim istanbulun içinde genellikle akşam 11 den sonra geçtiğim için problem olmuyor. Tatile giderken yazın rahattım ailecek gittiğimiz için dert yok tasa yok iş güç aklınızda pek değil o zaman bende herkese ayak uyduruyorum.

• 3 saatte gidenler var 2 saati denemek lazim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçakla binmesi kalkması inmesi derken 2 saatte gidilmez ne arabası?

Haklı bir nedeni olmadıkça Bu şekilde gidenleri komple ehliyetine el koyup trafikten süresiz men etmek gerekir.
    Siz 1 gün zarar edeceksiniz, sabredemeyeceksiniz yahut ego yapıp hava atacaksınız diye milletin canını tehlikeye atma hakkını nerden buluyorsunuz. Önünüzde tatlı bir virajda bir olay olmuş olsa o hızlarda olduğu gibi o kalabalığa girer kaç kişiyi telef edersiniz. Bu şekilde ölenlere zerre acımıyorum ama sebep oldukları çoluk çocuk insanlar yürek yaralıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Uçakla binmesi kalkması inmesi derken 2 saatte gidilmez ne arabası?

Haklı bir nedeni olmadıkça Bu şekilde gidenleri komple ehliyetine el koyup trafikten süresiz men etmek gerekir.
    Siz 1 gün zarar edeceksiniz, sabredemeyeceksiniz yahut ego yapıp hava atacaksınız diye milletin canını tehlikeye atma hakkını nerden buluyorsunuz. Önünüzde tatlı bir virajda bir olay olmuş olsa o hızlarda olduğu gibi o kalabalığa girer kaç kişiyi telef edersiniz. Bu şekilde ölenlere zerre acımıyorum ama sebep oldukları çoluk çocuk insanlar yürek yaralıyor.
    Gidilmez, gidilirse suç olur..diğer insanların canına kastedilmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Gidilmez, gidilirse suç olur..diğer insanların canına kastedilmiş olur

Alıntıları Göster
    2,5 saatte , hatta 1,5 saatte gidenler varmış . ,
    yok mu başka artıran? 1 saat gibi beklıyoruz .

• Sağlam bi araba yada 1000 lik motor gidebilir yol müsait olursa... ver bana v8 m3 ya 2 saatte girerim istanbula yada öğle namazına mutabık bulusurz ... ;)

• Aman dikkat, o yolda 180 civarı hızda lastik patladı, Allah'dan hemen farkedip sağa çektim, sonra ince stepne ile 60 ile devam etmek zorunda kaldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Aman dikkat, o yolda 180 civarı hızda lastik patladı, Allah'dan hemen farkedip sağa çektim, sonra ince stepne ile 60 ile devam etmek zorunda kaldım.

Cok dikkatli olmalisiniz 180 le giderken lastiğin patladigini herkes farkedemez...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Aman dikkat, o yolda 180 civarı hızda lastik patladı, Allah'dan hemen farkedip sağa çektim, sonra ince stepne ile 60 ile devam etmek zorunda kaldım.

Cok dikkatli olmalisiniz 180 le giderken lastiğin patladigini herkes farkedemez...

Alıntıları Göster
    Şurada gelip kerat cetveliyle şu saatte gittim/gidilir diyenlere Ziyaaaaaa diyesim var

• quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Şurada gelip kerat cetveliyle şu saatte gittim/gidilir diyenlere Ziyaaaaaa diyesim var

Alıntıları Göster
    İstanbul'dan Ankara'ya 6 saatte, hatta 7 saatte gittim. Hep öyle giderim. Tadını çıkara çıkara. Sindire sindire. Hem de E-5'ten. Eskiden 9 saat sürerdi.

2 saatte, 2 buçuk saatte gidenlere Allah akıl fikir versin.
  • Millet rüya görmeye başladı
    Neden canavar hortliyor anlasildi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Yolların bomboş olduğu saatte gidilebilir ancak sadece radar parası bile baya tutar Aracın da normalinin 3 katı yakacağı düşünülürse uçak kesinlikle daha iyi olur

Alıntıları Göster
    1 2 saat için hem kendi hemde başkalarının canını tehlikeye atmak ne kadar mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

1 2 saat için hem kendi hemde başkalarının canını tehlikeye atmak ne kadar mantıklı.

Alıntıları Göster
    vectra 2.5 cdx, 2.6 sport falan ise gidilebilir 230a sabitlersiniz
  • İstanbul-Ankara otobanının henüz yapılmamış olduğu 2002 yılında babam Göztepe SSK hastanesinin bir sokak ötesindeki evimizden Ankara garına E-5 üstünden 3.5 saatte gitmiş. Araç 1999 model Hyundai Elantra 1.6 benzinliydi

2005 yılındaki bir başka olayda dayımların Kaynarca'daki evinde misafirliktekyen dayımın kalbi sıkışmıştı. Babam dayımı da alıp arabayla 15 dakikada Kaynarca'dan Kartal eğitim ve araştırma hastanesine gitmiş. Araç 2004 model benzinli 1.6 Hyundai Elantra'ydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 28 Nisan 2016; 20:26:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunkurun

İstanbul-Ankara otobanının henüz yapılmamış olduğu 2002 yılında babam Göztepe SSK hastanesinin bir sokak ötesindeki evimizden Ankara garına E-5 üstünden 3.5 saatte gitmiş. Araç 1999 model Hyundai Elantra 1.6 benzinliydi

2005 yılındaki bir başka olayda dayımların Kaynarca'daki evinde misafirliktekyen dayımın kalbi sıkışmıştı. Babam dayımı da alıp arabayla 15 dakikada Kaynarca'dan Kartal eğitim ve araştırma hastanesine gitmiş. Araç 2004 model benzinli 1.6 Hyundai Elantra'ydı
    açıkcası senesini tam hatırlayamadım . istanbul ümraniyeden saat 11:00 de yola çıktım saat 13:15 te ankaranın dış mahallerine varmıştım . genelde 190 dan aşağı inmedim . araba megane 2 / 1,5dci sedandı . mesai saati bitmeden varmam gerekiyordu . aslında iyi birşey değildi ama iş meselesiydi . Allahın izni ile vardık . normalde megane 3 hb 1,5 dci ile 3 saatte ankarada oluyorum bu aralar .

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.