Şimdi Ara

Ankara kombi değişim prosedürleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
32.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar acilen yardımınıza ihtiyacım var.
    Babamların kombisi arıza yaptı tamir yaptırmak neredeyse yeni bir kombi fiyatına yaklaşmakta. Uygun fiyatlı yeni bir kombi almayı düşünüyoruz fakat yeni kombi alındığı zaman servis direkt eskisini söküp yenisini takamıyormuş! Sanırım yeni bir proje ihtiyacı varmış! Eski kombi bacalı değil ve yeni tesisat da yapmaya gerek yok kanaatimce.
    Son zamanlarda Ankara'da kombisini değiştiren ya da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve cevap yazabilirse sevinirim.

1-Proje için Başkent doğalgaza mı müracaat etmek gerekir?
    2-Proje kombi almadan önce mi hazırlanır aldıktan sonra mı?
    3-Bu projenin onay aşaması var mı? Varsa ne kadar zamanda onaylanır? (Kış gününde uzunca bir süre kombisiz kalmak zorlar)
    4-Proje ne kadara mal olur?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Başkent doğalgaza sorularımı ileten bir e-posta gönderdim ve aynı gün içinde yanıt verdiler şaşırdım. Onlara da buradan teşekkür ediyorum.

Gelen yanıt :
    Sayın : İlgili

Doğalgaz tesisat veya cihaz değişikliklerinde BAŞKENTGAZ’dan yetki almış yetkili firmalar aracılığıyla proje verilerek bildirilmesi gerekmektedir. Yetkili firmalar BAŞKENTGAZ’ın web sitesinde (www.baskentdogalgaz.com.tr) yayınlanmaktadır. Listeden seçeceğiniz birkaç firmadan teklif alıp uygun bulduğunuz bir firma ile anlaşarak proje verilmesi gerekmektedir. Projeniz incelenip onaylandıktan sonra test ve muayene için yerinde kontrol yapılacaktır. Test ve muayene sonucunuz olumlu olursa size verilecek belge ile kombinizi yetkili servisinize çalıştırabilirsiniz. Proje ve onay süreci eksiklikler olmaz ise yaklaşık 2 hafta sürmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Bu e-posta ışığında kendi sorularıma kendim cevap vereyim belki bu konuda bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlara da yardımcı olur.

1-Proje için Başkent doğalgaza mı müracaat etmek gerekir? Yetkili bir firma ile anlaşarak proje verilmesi gerekmektedir.
    2-Proje kombi almadan önce mi hazırlanır aldıktan sonra mı? Yetkili servisin montajından önce; projenin onay alınmış olması gerekir.
    3-Bu projenin onay aşaması var mı? Varsa ne kadar zamanda onaylanır? Proje ve onay süreci eksiklikler olmaz ise yaklaşık 2 hafta sürmektedir.
    4-Proje ne kadara mal olur? Yetkili firmalara göre farklılık gösterebiliyor, teklif almakta fayda var.

Yani kombiniz büyük bir arıza yaptı, yenisini almak tamir ettirmekten daha mantıklı bir çözüm ama montaj yaptırabilmek için proje onayını yaklaşık 2 hafta beklemeniz gerekebilir. Dua edelim de kış günlerinde kimsenin başına bu durum gelmesin.

• Gunaydin, bende Ankara da yasiyorum yakin zamanda kombimi degistirdim. Ama halen gelmelerini bekliyorum 1.5 ay oldu. Yogunluk varmis.

Prosedur su sekilde bir firma araciligi ile yei proje ciziliyor ve tesisatta degismesi geren parcalar cikabiliyor. Ornegin Sayac uzerinde yer alan dirsek kacak testi icin degismeli.

Proje ucreti 150 TL dirsek te sanirim 10- 15 gibi birseydi tam hatirlamiyorum.

Proje verildikten sonra firma basvuru yapiyor ve inceleme icin geliyorlar, uygundur kagidini aldiktan sonra kombi garantisi baslatiliyor.

Yapilacak 2 yol var ya 1.5 ay bekleyeeksiniz ve bu surede kombi markasi yetkili servisi onaylamazsa kombiyi calistiramayacaksiniz. Yada 2. el kombi bulup tonla masraftan kurtulacaksiniz. Eger kombi alacaksaniz utlaka ruzgarli ya bakin heryeri dolasin, fiyatlar cok degisken. Ornegin benim aldigim hermatik buderus u62 24k modeline 2.5 ay once 1670 tl taksitli odeme yaptim ama kombiye 2000 tl hatta 2100 tl fiyat veren de oldu. Arastirma yapmanizda yarar var.

Simdiden kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zek

Gunaydin, bende Ankara da yasiyorum yakin zamanda kombimi degistirdim. Ama halen gelmelerini bekliyorum 1.5 ay oldu. Yogunluk varmis.

Prosedur su sekilde bir firma araciligi ile yei proje ciziliyor ve tesisatta degismesi geren parcalar cikabiliyor. Ornegin Sayac uzerinde yer alan dirsek kacak testi icin degismeli.

Proje ucreti 150 TL dirsek te sanirim 10- 15 gibi birseydi tam hatirlamiyorum.

Proje verildikten sonra firma basvuru yapiyor ve inceleme icin geliyorlar, uygundur kagidini aldiktan sonra kombi garantisi baslatiliyor.

Yapilacak 2 yol var ya 1.5 ay bekleyeeksiniz ve bu surede kombi markasi yetkili servisi onaylamazsa kombiyi calistiramayacaksiniz. Yada 2. el kombi bulup tonla masraftan kurtulacaksiniz. Eger kombi alacaksaniz utlaka ruzgarli ya bakin heryeri dolasin, fiyatlar cok degisken. Ornegin benim aldigim hermatik buderus u62 24k modeline 2.5 ay once 1670 tl taksitli odeme yaptim ama kombiye 2000 tl hatta 2100 tl fiyat veren de oldu. Arastirma yapmanizda yarar var.

Simdiden kolay gelsin.

cevabınız için teşekkürler.
    Sadece kombi değişimi için (bacalıdan hermetiğe geçiş için gerekli olabilir) eskisi sökülüp aynı yere yenisi monte edilecek; ekstra masrafı bir yana, bu kadar prosedüre, şu kış günlerinde insanları haftalarca oyalamaya gerek var mı bilemiyorum?

• Geçenlerde bizde değiştirdik bi ton saçmalık.. Ego ya başvuru yapılmazsa kombi garanti dışı oluyormuş yani tekrardan proje çizdirmek gerekiyomuş.. Oda baya maliyetli çıktı eski boru tesisatıda değişecekmiş.. Bizde garantisiz kullanıyoruz. Proje çizdirmemiz durumunda garantiyi başlatıyolar.. 150 lira sadece projeydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kafam karisti bilgisi olan yardimci olursa sevinirim, baymak yogusmali kombi takirmak istiyorum evde abonelik var eski cihaz hermatik,anlastigim firma biz montaji yaptikdan sonra proje ile basvuruyoruz diyor acaba kombi montaji yapilmadanmi proje cizilip onaylanmasi gerekiyor, baskent dogalgaz sayfasinda yetkili servisler de firmanin ismi yok bilgisi olan paylasirsa tsk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_b -- 29 Aralık 2013; 23:50:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.