Şimdi Ara

Ankara Tıp vs Hacettepe Tıp // Kim kazandı? Sosyallik, zorluk, kampüs.. #BÖLÜMSAVAŞLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
6.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, İstanbul tutmadığında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 343code kullanıcısına yanıt

Hemen altındaydı hocam birkaç kişi daha hacettepeye girse ctf deydim. İkisi de çok istediğim fakültelerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byomertaha kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam  

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Niye tr 2.si seçmiş ki? Medipol falan dururken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bildiğim kadarıyla siz bu sene hacettepe kazandınız ben de ankara o yüzden objektif bir diyalog olmaz.ancak şunu söylemeliyim ki ankara cumhuriyetin ilk tıp fakültesi ve hacettepeyi kuran fakülte.hacettepenin bu kadar meşhur olmasının sebebi de amerikan sermayesiyle kurulmuş olmasıdır

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Kendisini ankarada geliştirebileceğini düşünüyormuş

Haklısınız hocam ben tıp fakültelerini kıyaslamayı pek doğru bulmuyorum ancak sizinle tercih döneminde iletişim kurduğumuzda “Cerrahpaşa-hacettepe için mezuna kalmalı mıyım?” Deyip ankara tıp kazandıktan sonra kötülenmesini pek doğru bulmuyorum. Şahsen ben de 1 soruyla hacettepe ya Cerrahpaşa’yı kaçıracak ve ankara tıpa girecektim ancak hiçbir zaman kötülemezdim muhtemelen, çünkü tutsa oraya gireceğimi biliyor olacaktım. Ankara tıptan ayrıldığı doğru, ama ankara tıp da çapa tıp hocaları ve Almanya’dan gelen hocalar tarafından kurulmuştur. En iyi tıp fakültesi çapa tıp diyemediğimiz gibi ankara tıp da diyemeyiz zannımca. Hacettepenin ankaranın bilimsel anlamda yetersiz kalmasıyla temel bilimler alanında öne çıkarak kurulduğunu duymuştum

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

babası da bizim okuldan mezunmuş ve ankara tıpta kendisini daha çok geliştireceğinden tercih etmiş

biliyorsunuz ki daha önce konusunu açmıştım bir önceki(üst üste 2 kez tus 1. olan) tus 1. de dereceyle ankara tıpı yazmıştı ve onun babası da bizim okuldan mezun ve akademisyen olan bir hocamızdı

• asla kedi ulaşamdığı ciğere mındar dermiş gibi algılanmasın.ben puana göre başarı olayını pek doğru bulmuyorum.tercih sürecinde araştırdığım için diyorum.mesela egeyle marmarayı karşılaştıralım.egenin puanı daha yüksek ancak araştırmalarım sonucu şunu anladım ki marmara hem eğitim açısından hem de fiziksel imkanlar açısından egeden daha iyi puanı geride olmasına rağmen

biraz da hocam

Azerbaycan 1. ile Yks de ham Türkiye 2. nin bizim okula geldiği için tepki gösterdiğini düşünüyorum 

birkaç yıla kalmaz Ankara tıp 1. olacaktır sıralamalarda, bizim hocamız onunla ilgili çalışmalar yapacağını söyledi, burs falan bir şeyler diyordu gelecek sene için 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Ağustos 2022; 1:31:57 >

hacettepenin sıralamasının yüksek olmasının nedeni hocalarının ve öğrencilerinin başarılarıdır, bir üniversitenin yükselmesi ve ekol haline gelmesi belirli aşamalardan geçerek oluşturuluyor ve araştırırsanız Hacettepe tıpın tüm ülkelerdeki tıp sıralamalarında (qs, urap…) makale sayısı ve prof sayısı, atıf sayısı, bilimsel araştırma sayısı… gibi etkenlerle Türkiye tıp fakülteleri arasında ilk sırada olduğunu göreceksiniz. emin olun ilk 1-2k daki öğrencilerin çoğu araştırıp tercih yapıyor

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

siz şehsuvar hocayı tanıyor musunuz

• Elbette saygım sonsuz...bu tür tartışmalar yerine tüm fakülteler birleşerek ülkemiz için çalışmalıyız

evet hocam, kendisinden ders almış çok değerli hocalarımızdandır. Nefrolojinin üstadlarından  

Hocam bursla çekerek birinci olabiliyorsanız bence kendi üniversitenizi de küçümsemiş oluyorsunuz. Parayla herkes üniversitenizi seçer, mühim olan aynı şartlardayken hangisinin seçildiği. Medipol burslarla birinci sırada ama en iyi tıp fakültesi olduğunu düşünmüyorum. Bir de 2 kişiyi anlatıyorsunuz yalnızca. Hacettepe tıpın azerbeycan birincisini kabul ettiği bile belirgin değil. Ankara tıp yabancı öğrencilere daha esnek

Kendisi çok naif bir insan.aynı zamanda eski dekanmış.kendisini twden takip edince hemen geri takip yapmış.

• Şu anki 2 öğrenci de bursla falan gelmedi hocam. Azerbaycandaki öğrencimiz tüm okullardan kabul almış ama ankara tıpı tercih etmiş ve genelde de yabancı öğrenciler ilk olarak Ankara tıpı tercih etmekte hocam, TÖMER gibi tanınan bir kurumun da büyük reklam oldğunu söyleyebilirim.

Bizim zamanda da Azerbaycandan çok iyi bir derece yapan bir öğrenci de bizim okula gelmişti ve fakültede de baya başarılı öğrenciler arasındaydı ve usmle 1. sınavını başarıyla vermişti.

Katılıyorum hocam, şu ana kadar hiçbir ayrıştırma konusu açmadım sadece kıyaslamalara objektif yaklaşılmadığı için cevap verdim. Her zaman olduğu gibi bireysel başarı esas bu meslekte de

Kesinlikle, herkese önyargısız bir şekilde herkese iyi davranan hocalarımızdan.

Doğrudur hocam, Azerbaycanlılarda tanınmışlığı fazladır belki. Arkadaşlar birbirine öneriyordur vs.

burs konusunda gelecek seneki okulunuz planı için demiştim. 2 kişi harici kalan 390 kişiye bakarsak hepsi ankara tıpa puanları yeterken Hacettepe tıp seçmişler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.