Şimdi Ara

Ankara Trabzon Eskişehir şehir yaşantısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde öyle işte ama şehir dışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya ve Akdeniz Üniversitesi konusunda sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• ressi1 kullanıcısına yanıt
    Akdeniz üni mühendisliği söylendiği kadat kötü mü ?

• Bunun cevabı kişiden kişiye değişir, beklentin ne
  • Nesnel olarak Üniversite sıralaması olmasa bile, en azından trabzondan kalkıp antalyaya eğitim olarak üstün olması beklentim

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Akdeniz üni mühendisliği söylendiği kadat kötü mü ?
    Ben Uluslararası ilişkiler öğrencisiyim ama oda arkadaşım mühendislik öğrencisi, hazırlık okuyor.

Mühendislik okuyan tanıştığım ne kadar kişi varsa memnun değil, mezun olanda memnun değil, hazırlık okuyanı da memnun değil.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Antalyayı Trabzona tercih ederdim ben olsam. antalya akdenizde okuyan 2 arkadaşım var, birisi hiç memnun değildi imkanı varken izmire gitmediğine pişman, diğeri ise memnundu antalyadan. Eğitim olarak o ikisi ne kadar fark edebilir bilmiyorum, bölümden bölüme değişir elbette. Bakman gerekenler derslere kimler giriyor, bölümle ilgili ve bölüm dışı hangi imkanları sağlıyor sana üniversite sonra şehir hangi imkanları sağlıyor vs. vs.

Ankara'ya yorumum yok, ama eşit ağırlık bölümlerinden okuyacaksan istanbul ankara ilk önceliğin olsun. Sadece eğitim olarak değil imkan olarak da fark yaratır bu şehirler. Gerçi izmir gibi bir kaç şehri de aralarına katabiliriz. Son olarak ankara da istanbul da çöp, sevilip yaşanacak şehir değil bana sorarsan.
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Evet bende öyle duydum memnun olan yok

• Müdür yanlış anlamada bilgisayar muh. Veya diş hekimliği ikiside bambaşka bölümler nasıl karar vereceksin mesleğine yani iki mühendislik olsa arada kalsan anlarım

• Hocam şimdi ben lisemin ilk 2 senesini sağlık okudum seviyordum sağlığı zaten ama şu son kanun ile vazgeçtim. Son 2 yılımı sayısal okudum, bilgisayarıda seviyorum kodlama vb ilgim var. Yani ikiside asla pişman etmez beni sadece yurt dışı çıkma şansı yüksek olduğu için Mühendisliğe daha yakınım ama dişede uzak degilim birazda puana göre bakacağım

• quote:

Hocam şimdi ben lisemin ilk 2 senesini sağlık okudum seviyordum sağlığı zaten ama şu son kanun ile vazgeçtim. Son 2 yılımı sayısal okudum, bilgisayarıda seviyorum kodlama vb ilgim var. Yani ikiside asla pişman etmez beni sadece yurt dışı çıkma şansı yüksek olduğu için Mühendisliğe daha yakınım ama dişede uzak degilim birazda puana göre bakacağım
    Anladım

Okuyacagin bölümlerin başka şehirlerdeki üni kalitesi sadece diş hekimliğinde farkeder

Mühendislikte sececeksin şehrinden hiç çıkma KTÜ köklü üniversitedir evine yakınlık rahatlikdir.

Başarılar.

• Antalya'da yaşıyorum. Üniversite eğitimi nasıldır bilgim yok ama Antalya'da yaşamak güzeldir. Sosyal etkinliklerin bol olduğu her şeye ulaşabileceğiniz bir şehir. Vasıta yönünden sorun yok. Her semte devamlı otobüs var ve bazı yerlere 7/24 vasıta var. Ayrıca tramvayla direkt havaalanına gidebiliyorsunuz. Ekonomi ise semtine göre fiyatlar değişiyor fakat genel olarak birçok şeyin fiyatı uygun. Meyve sebzeyi ucuza bulursunuz. Evde kalmayı düşünüyorsanız 400 liraya bile ev bulmanız mümkün ama okula 1 saat otobüs yolculuğu yapmayı göze almalısınız. Okulunuz Konyaaltı sahiline Migros AVM'ye yakın okul çıkışı buralarda vakit geçirebilirsiniz. Ya da yarım saat yürüyerek Kaleiçi taraflarına da gidebilirsiniz. Haftasonları gezebileceğiniz çok fazla yer var (Antik kentler, şelaleler vs.). Cam piramit denilen yerde ( film festivalinin yapıldığı yer) birçok etkinlik oluyor. Genel olarak aklıma gelenler bunlar sorularınız varsa yardımcı olurum.

Üniversitede eğitimin yanında sosyal etkinlikler de önemlidir ve Antalya'da bu fazlasıyla mevcut.

• Antalya’da okuyorum. Senin hayata bakış açını bilemeyeceğim için böyle bir durumda kendi tercihimden bahsedeceğim. Aile yanında ayrılmasaydım keşke. Dediğin gibi hem araba olacak hem yemeğin hazır, hem başını sokacak evin var temizlik sıkıntısı yok hem yemeğin hazır bu gün ne yapsam derdin yok. Tekrar o günlere dönebilsem kesinlikle ailemin yanında kalırdım.

• Herkese ayrı ayrı teşekkür edemiyorum

Fikirlere açığım

• Ankara Antalya ve İzmir de yaşamış Trabzonda da bir süre bulunmuş biri olarak özet:

Trabzon kasvetli, Ankara sıkıcı, Antalya garip bir şehir çözemedim. İmkanın varsa İzmir de oku derim güzel bir üniversite hayatı gerçirirsiniz. Eğitim benim için önemli diyorsanız Ankara da okuyun yapacak hiç bir şey yok zaten.
  • İzmir’i istemiyorum. Herkese çok teşekkürler up

• Amacın okumaksa Ankara’ya gelebilirsin. Ama yanlış anlamadıysam senin amacın gezip tozmak daha çok. Ankara seni tatmin etmeyebilir bu yönden. Tavsiyem ailenin yanında kalman. Yazın zaten melekeye döneceksin belki 2 ay falan Anlatya’da olacaksın sezonda. O yüzden Antalya da pek cazip değil gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Daha çok gezmek tozmak değilde eşit gibi diyelim.

Yani fotoğrafçılığı çok seviyorum bisikletide o yönden Antalya gibi yerleri istemiştim

• Antalyalıyım, ankarada okuyorum.Sosyal ve gece hayatını seviyosan tartışmasız antalya trabzonun da iyi olduğunu sanmıyorum bu konuda

• quote:

Daha çok gezmek tozmak değilde eşit gibi diyelim.

Yani fotoğrafçılığı çok seviyorum bisikletide o yönden Antalya gibi yerleri istemiştim
    O zaman Ankara seni tatmin etmeyebilir. Ama İyi düşün taşın ailemden ayrı kalabilirim diyorsan Antalya mantıklı gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.