Şimdi Ara

ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015 GİRİŞLİLER(VATSAP KURULDU PM ATIN) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
7
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara hukuk gelecek herkeş eklesin, pm atsın. rezimi de alayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara hukuk gelecek herkeş eklesin, pm atsın. rezimi de alayım.

• Up!

• Up!

• Up!

• Up!

• Yok mu başka la?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TM3 4315 gelir sanırım ama yine de bir tedirginlik var.
    Kontenjan azaltımının bana denk gelmesi içinde bir sıkıntı oluştursa da genel olarak iyi bir hamle, tabii alt sınıf üniversitelere yapılan kontenjan artırımı ile mesleki başarının düşürülmesi amacın kalite artırımı olmadığını gösteriyor gibi.
  • 6900 Dan benim tahminim 4500-5500e kadar düşer.

seni etkilemez hocam :) bence ankara 300, ist + ist2=250+250 olmalı. okul okulluktan çıkmamalı kalite artmalı.

Abı hukuklarda kalite ne zaman artar biliyor musun? ilk 10k da 5-6 tane Devlet hukuk fak. olduğu zaman.

• adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    Yalan mıyım?

• dinlenenkul D kullanıcısına yanıt
    Hukukta kalitenin artması için bir çok özel üniversitenin kapatılması lazım. Kalitelilere sözüm yok ama adam liseden bozma bir binaya öğrencileri tıkıyor ve oluyor sana Hukuk Fakültesi. Kıbrıs desen zaten diploma satıyor, burada da 30k ötesi özellerin yaptığı şey diploma satmak, Kıbrıs üniversitelerinden o konuda farkı yok. Hiç çıkıp ''Ama hocalar kaliteli'' demeyin, madem o kadar kaliteli neden 10 bin içindeki devlet üniversitelerinin hocalarını getirmeye çalışıyorlar? Bina almayla, bina yapmayla eğitim olmaz.

Baraj Hukuk eğitimi kalitesini artırmak için önemli bir olay ancak eksik. 150.000 barajı ile zaten hepi topu 2014 girişlilerin %4'ü elebiliyor, ayrıca 150.000 ile 149.000 arasında çok mu fark var? Baraj gerçekçi değil, daha da azaltılmalı. Aksi takdirde Hukuk'ta gelecek yıllarda diğer meslekler gibi kalitesizleştirilecek, İşletme'nin İktisat'ın halini görüyoruz, belli bir yerin altı eğer çevren yoksa çöp, hayal alıp hayal satmak. Ancak baraja bile itirazlar geliyor, ''İnsanların okuma hakkı elinden alınıyor!'' gibi saçma önermelerle, eğitim eşitliğine aykırı diye eleştiriliyor. Peki 149.000'de bulunan zengin bir öğrenci özel Hukuk okuyup fakir bir öğrenci okuyamayınca eğitim eşitliği oluyor mu sizce? Bence olmuyor.

Kontenjan azaltımı konusuna ise girmemeyi tercih ediyorum çünkü TM2 - TM3 değişimi örneği var. Ne gariptir dershanelere göre geçen yıl TM2-TM3 arasındaki fark korunacak (Neye göre, geçen yıl ki Matematik - Türk Dili ve Edebiyatı sınav zorluğu ile bu yılkiler bir mi?), buna göre zaten kontenjan azalmasa bile Ankara Hukuk'a giremiyorum (7064) o yüzden bu ihtimali düşünmüyorum. Sonuçta bir tek ben TM3'ten tercih yapmayacağım ancak ne gariptir rehberlikçilerimiz bu konuda biraz sabit fikirli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 19 Temmuz 2015; 18:00:52 >

• ben
    140 bindeki adam ile 2 bindeki burslu adamın aynı üniversitede okuması ne kadar adaletli değil mi. 150k barajı hukuk için özellikle hikayeden ibaret bence.

tm2-tm3 değişmeyecek lafı ise ayrı bir safsata. Benim gördüğüm tmcilerin çoğunluğunda bu sene 3k ya yakın oynama var tm3 ile tm2 arasında. Bu neyden kaynaklanıyor? Tabi ki edebiyattan. Dershane öğretmenlerine sormalı, eğer ona göre tercih yapacaksak edebiyatın etkisi niçin arttı? neden hukuk tm3e geçti?

• Yukarda kalsın. bu kadarcık mıyız?

• dinlenenkul D kullanıcısına yanıt
    Rahatsız edici bir şey, zaten bu yüzden hiç bir özel üniversiteyi listeme koymadım (Sınavdan öncede çok zor durumda kalmazsam listemde özel üniversite bulundurmama kararı vermiştim zaten). Ama ne gariptir biz bunu arkadaşların yüzüne söyleyince rahatsız oluyorlar, ''Sınav zeka mı ölçüyor?''dan başlıyorlar, ''Sınavda 2-3 soru fazla yaptın diye ne oldu?'' diye devam ediyorlar. Beğensenizde beğenmeseniz de bu sınav bir seçim sınavıdır. Geride kaldıysan yerine uygun tercih yapıyorsun ama özel üniversiteler sağolsun parayı basan diplomayı alıyor ne yazık ki, böyle bir ortamda hala eğitim eşitliği lafını konuşturmak bile saçmalık zaten.

Tabii ki yine belirtmek isterim, üst seviye özeller ayrı. Onlar zaten belli, reklamını bile yapmıyorlar çünkü gelen adam gelmese de gelen oluyor. Paralısı bile belli bir sıralama. Onlarla kalkıp 149.000'den öğrenci alıp diploma satan işletmeleri (üniversite diyemiyorum) bir tutmak cidden haksızlık olur. Böyle insanların meslektaşlarım olacağını gördükçe üzülüyorum.

• pm up!

• yukarı.

• ankara hukukçular burda toplanalım
  • Katılımcılar ilk mesaja ekleniyor,haydi ankara hukukçular,açıklanınca buradayız.Şehir hakkında bilgi,not,kalacak yer detayları verebilirsiniz.

Hocam senin sıralama 4315 mi 7064 mü?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.