Şimdi Ara

Ankara Yıldırım Beyazıt Hazırlık (AYBÜ Hazırlık) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
6
Favori
30.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ooncel19

Evet sınavlar, Etlikte, Milli İrade binasında.

Sınav saatleri diğer mesaj da belirtildi.

Hangi seansta gireceğiniz öğleden sonra yayınlanacak.

Peki öğrenci kartım hazır mıdır bugün gidip alsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShoyoHinata

quote:

Öğrenci kartları hazır değil, okul açılınca eğitim alacağın fakülteye gönderilir, oradan alırsın.
  • quote:

quote:

quote:

Öğrenci kartları hazır değil, okul açılınca eğitim alacağın fakülteye gönderilir, oradan alırsın.

Ego karti cikaricam nasi cikacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremer1969

Ek binaların da yeri Bilkent yerleşkesinde olacak değil mi?

Evet, resmi açıklama yok ama edindiğimiz bilgiler maketlerin hazır olduğu ve Atatürk Hatanesi Otoparkı üzerine dikdörtgen bir şekil oluşturacak şekilde 4 binalı bir yapı planlandığı yönünde. İnşaatın ne zaman için başlanıp bitirileceği yönünde bir bilgimiz yok, zaten bu söylediğim ağızdan alınan bilgiler.
    Şöyle söylemek gerekirse Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün %60'ının üniversiteye verildiği söyleniyor. Bu büyüklükte bir hastane serisine sahip bir fakültenin eğitim yerinin bu şekilde bırakılması hoş olmaz, değişiklikler yolda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ego karti cikaricam nasi cikacak.

EGO kartı için öğrenci kartı istenmiyor. Öğrenci belgesine ihtiyacın var.
    İngilizce öğrencisi isen Etliğe gidip, YDYO binasından memurlardan alabilirsin.
    Türkçe bölüm öğrencisi isen ybu obs sistemine girip Kullanıcı işlemleri/Belge talebi kısmından (Talep eden kurum: EGO Genel Müdürlüğü, Teslim yeri Fakülte/Yüksek okul seçerek) talep ederek Etlik Batı kampüsüne gidip öğrenci işlerinden isteyebilirsin.

• Hazırlık eğitimi başlamıştır. Herkese hayırlı olsun.
    Konu 2017 yılı için geçerliydi ve şu an kapanmıştır. Mesaj gelirse yine girdikçe cevap vereceğim ama şu an aktif değilim, bilginize.
  • Arkadaşlar merhaba. Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama daha yeni muafiyet sınavından çıktım. Konuyla ilerde ilgilecek arkadaşlara son durum bilgisi vermek açısından faydalı olacağını düşündüğüm birkaç açıklama yazmak istiyorum. Öncelikle okulun YDMS derslerine katılmadım, yüksek lisans öğrencisi olduğum için ve okulun ilk muafiyet sınavı ve sonrasındaki süre zarfında TR'de bulunamadığım için yazdığım dilekçe sayesinde muafiyet sınavına kabul edildim. Dolayısıyla bu tarz bir sınava ilk defa giriyorum.

Öncelikle yukarıda da bahsedildiği gibi sınav 2 aşamalı. İlk aşama Listening (25pts), Reading(25pts) ve Writting(25pts) kısmından oluşuyor, ikinci aşama ise ilk aşamayı takip eden günde speaking (25pts) kısmından oluşuyor. toplamda 69.5 puanı geçen öğrenciler hazırlıktan muaf tutuluyor.

İlk gün sınav listening ile başlıyor. Bu kısım 3 parttan oluşmakta. Puanlaması da 1.part (soru başı 1.5) toplamda 7.5 puan. 2.part (soru başı 1.5) toplamda 7.5 puan ve 3. part ise (soru başı 2 puan) toplamda 10 puan değerinde. Sınıfta mevcut olan 2 hoparlör ile aynı anda herkesin dinlediği parçayı, bittikten sonra 15 saniye içinde tekrar oynatılarak ikinci kez dinleme hakkı verilmekte. (Burada ilk 2-3 soruyu ilk dinlemede, geri kalanları ikinci dinlemede odaklanarak yapabilirsiniz). Bu şekilde 3 part bittikten sonra Reading kısmı başlıyor. Bu kısım da kendi içinde 3 parttan oluşuyor ve ara verilmeksizin size verilen sürenin sonuna kadar devam ediyor. İlk part paragraflara göre hangi anlam çıkarılabilir sorularını içeriyor. İkinci part ise parçanın akışına göre cümle yerleştirme sorularından oluşuyor. Üçüncü aşama ise verilen parçanın özetini içeren metne boşluk doldurma ile kelime yazma sorularından oluşuyor. İlk iki part 9 puan (soru başı 1.5 puan) değerinde, üçüncü part 7 puan (soru başı 1 puan) değerinde. Ayrıca her parça birbirinden farklı.

15 dakika ara verildikten sonra Writting kısmına geçiliyor. Bu kısım iki part şeklinde yapılıyor. İlk partta size verilen "opinion essay"i 120-150 kelime ile özetlemenizi veya aynı konuyla ilgili bir essay yazmanızı istiyor. Bu kısım 10 puan değerinde. İkinci kısım ise verilmiş olan üç konudan birini seçip 200-250 kelimeden oluşan bir "opinion essay" yazmanızı istiyor. Bu kısım 15 puan değerinde. Writting aşamasında adaylara 75 dakika süre verildi, gayet iyi bi süre bence.

Devam eden günde belirlenen listeye göre Speaking mülakatı yapılıyor. Her adayın toplamda 5 dakikası var ve adaylar sırayla içeri alınıyor. (Mülakatı gerçekleştiren hocalar yabancıydı, belki bu defaya mahsustur bilmiyorum). Mülakat hoş geldin nasılsın ile başlıyor ve bugünkü konuşulacak konuyu hoca size söyledikten sonra mülakatın nasıl devam edeceğiyle alakalı kısa bilgiler veriyor. Bu kısım da iki aşamadan oluşmakta. ilk aşamada 3 sorudan oluşan hazırlık ve ilerleme soruları soruluyor. ikinci aşamada ise önünüzde bulunan ekranda gösterilen soruyu cevaplamanız isteniyor. İkinci aşamada düşünüp not almak için 1 dakikanız, soruya cevap vermek için 2 dakika süreniz var. (Bu kısmın puanlamasını bilmemekle birlikte ilk aşama için 10 puan ikinci aşama için 15 puan olduğunu düşünüyorum.) Benim mülakat konum İnternetti. İlk aşamada interneti gün içinde ne kadar süre kullandığımı ve nedenini sordu, ikinci olarak hangi amaçlarla kullandığımı sordu üçüncü olarak internetin hayatımı nasıl etkilediğini sordu. İkinci aşamaya geçtiğim zaman ekranda beliren soru ise internetin icadının günümüz toplumlarını nasıl etkilediği (olumlu, olumsuz sonuçları hakkında cevap vermemi istiyordu) sorusuydu. Sürem bittikten sonra teşekkür edip çıktım.

Genel olarak listening sınavında kulaklıktan bireysel olarak dinleyemediğiniz için anlama problemi çekebilirsiniz şahsen ben bu problemi yaşadım. Reading kısmı bana göre kolaydı. çok uzun metinler yazmışlar ama yalın ve anlaşılabilir bir dilde yazıldığı için zorlanmadan hepsini anlayıp cevaplayabildim. Writting kısmında ise bol bol bağlaç kullanmaya çalışarak ve giriş gelişme sonuç bölümüne dikkat ederek 2 opinion essay bıraktım. Speaking kısmı bana zor geldi çünkü hayatım boyunca bu tip mülakatlarda basit cevaplar üretmekte hep zorlandım. seyahat ederken başıma gelen onca aksilikleri ingilizce konuşarak çözebiliyorken bu tip sınavlara terleyerek giriyorum maalesef. Sanırım özel bi hazırlık gerektiriyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Elimden geldiğince sınavın nasıl olduğunu açıklamaya çalıştım ve ilerde bu sınava girecek arkadaşlar için faydası olur diye umuyorum. Sorusu olan olursa elimden geldiğince cevaplandırmaya çalışırım.

• Bir mesleki liseli olarak 0 dan başladığım Yıldırım Beyazıt Hazırlığı bitirdim daha doğrusu muafiyet sonucunu bekliyorum. (A başladım B+ ya geldim.)

Bütün kurları 90 ortalama ile bitirdim benim 0 dan başlamak sizi aldatmasın benimle başlayanların yarısı belki daha fazlası B+ olamadı yani kurları geçemedi. (Geçme notu 64,5 her kur) dolayısıyla muafiyet sınavına bile girme hakkı kazanamadılar ki muafiyet sınavına girenlerden kalacak olanları düşünürsek en temelden başlayıp muafiyeti geçme oranının gerçekten %30'larda olduğunu söyleyebilirim ilk başta hocalar dediğinde abartiyorlar sanmıştım. (Benim yabancı dizi geçmişim vardı yıllarca inanılmaz faydalı olmuş çok rahat geçtim kurları.)

Çok çok iyi hatta yok artık dedirtecek kalitede hocaları var aynı şekilde cins hocalar da var ama iyi olanlar baskın yabancı hocaya takılmayın yabancı olanlar "native speaker" değil yani ana dili İngilizce değil bazılarının Türk hocalardan kötü ki Türk hocaların İngilizce konusunda yeterli olduğunu söyleyebilirim. Siz bilgiye aç oldukça hocaları yardımcı olur her şey size kalmış.

Örnek olarak ben okuldan writing dışında bir şey almadım devamsızlıklarımı bile geçtim tamamen internet denilen nimet ile 3 kere sınıf birinciliği ile geçtim kurları şimdi muafiyet sonucunu bekliyorum.

Muafiyet bir üstteki arkadaşın anlattığı gibi ve SPEAKİNG BİKENT MUAFİYET Sınavından ZOR! Abartmıyorum sizden spontane konuşmanın ötesinde spesifik bir konu hakkında argüman sunmaniz bekleniyor ve bazı konuları Türkçe de bile açıklamak için 5-10 dakika düşünmeniz lazımken 1 dakika süreniz oluyor. (Bilkent Speaking sınavı spontane sorular yanı konuşmaya göre ilerliyorsunuz) bana Ybu nun speakingi daha zor geldi.

Muafiyet sonucundan sonra daha detay veririm.

• Merhaba okulunuzun dis hekimliği fakültesi hakkında bilginiz var mı? Eğitimi nasıldır acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Bir mesleki liseli olarak 0 dan başladığım Yıldırım Beyazıt Hazırlığı bitirdim daha doğrusu muafiyet sonucunu bekliyorum. (A başladım B+ ya geldim.)

Bütün kurları 90 ortalama ile bitirdim benim 0 dan başlamak sizi aldatmasın benimle başlayanların yarısı belki daha fazlası B+ olamadı yani kurları geçemedi. (Geçme notu 64,5 her kur) dolayısıyla muafiyet sınavına bile girme hakkı kazanamadılar ki muafiyet sınavına girenlerden kalacak olanları düşünürsek en temelden başlayıp muafiyeti geçme oranının gerçekten %30'larda olduğunu söyleyebilirim ilk başta hocalar dediğinde abartiyorlar sanmıştım. (Benim yabancı dizi geçmişim vardı yıllarca inanılmaz faydalı olmuş çok rahat geçtim kurları.)

Çok çok iyi hatta yok artık dedirtecek kalitede hocaları var aynı şekilde cins hocalar da var ama iyi olanlar baskın yabancı hocaya takılmayın yabancı olanlar "native speaker" değil yani ana dili İngilizce değil bazılarının Türk hocalardan kötü ki Türk hocaların İngilizce konusunda yeterli olduğunu söyleyebilirim. Siz bilgiye aç oldukça hocaları yardımcı olur her şey size kalmış.

Örnek olarak ben okuldan writing dışında bir şey almadım devamsızlıklarımı bile geçtim tamamen internet denilen nimet ile 3 kere sınıf birinciliği ile geçtim kurları şimdi muafiyet sonucunu bekliyorum.

Muafiyet bir üstteki arkadaşın anlattığı gibi ve SPEAKİNG BİKENT MUAFİYET Sınavından ZOR! Abartmıyorum sizden spontane konuşmanın ötesinde spesifik bir konu hakkında argüman sunmaniz bekleniyor ve bazı konuları Türkçe de bile açıklamak için 5-10 dakika düşünmeniz lazımken 1 dakika süreniz oluyor. (Bilkent Speaking sınavı spontane sorular yanı konuşmaya göre ilerliyorsunuz) bana Ybu nun speakingi daha zor geldi.

Muafiyet sonucundan sonra daha detay veririm.
    Hocam öncelikle bilgilendirmeler için teşekkürler. Derslerin işleyişi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Derslerde dört beceriyi geliştirmek adına neler yapılıyor? Oryantasyon dokümanlarından kullanılan kaynakları vb. gördüm ama yinede aklıma takıldı bu durum. Malum biliyorsunuz üniversiteye yeni geçecek birisi için sınavlar zorlu gözüküyor, biz bugünlere grammer ile geldik

Ders işleyişine göre ilerleyen birisi (ödevler, sınavlar, devamsızlık eksiksiz) hazırlık sonunda gerçekten iyi bir seviyeye gelebilir mi? Belki düzey olarak belirlemek zor olabilir ama IELTS, TOEFL tarzı sınavlardan kaç alabilir? Siz böyle bir seviye belirleme sınavına vb. girdiniz mi?

Birde özellikle bilginiz varsa Hacettepe Üniversitesi'nin yabancı dil hazırlığı ile kıyaslayabilir misiniz? (Tercih olarak gerçekten ikilemdeyim, hala araştırıyorum) Ve hatta konuya sonradan girecekler açısından diğer devlet üniversiteleri (Gazi, ASBÜ, THK vb.) de eklenebilir.

Şimdiden teşekkürler, umarım foruma hala aktif uğruyorsunuzdur

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyShift -- 20 Haziran 2020; 20:4:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodyShift

Hocam öncelikle bilgilendirmeler için teşekkürler. Derslerin işleyişi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Derslerde dört beceriyi geliştirmek adına neler yapılıyor? Oryantasyon dokümanlarından kullanılan kaynakları vb. gördüm ama yinede aklıma takıldı bu durum. Malum biliyorsunuz üniversiteye yeni geçecek birisi için sınavlar zorlu gözüküyor, biz bugünlere grammer ile geldik

Ders işleyişine göre ilerleyen birisi (ödevler, sınavlar, devamsızlık eksiksiz) hazırlık sonunda gerçekten iyi bir seviyeye gelebilir mi? Belki düzey olarak belirlemek zor olabilir ama IELTS, TOEFL tarzı sınavlardan kaç alabilir? Siz böyle bir seviye belirleme sınavına vb. girdiniz mi?

Birde özellikle bilginiz varsa Hacettepe Üniversitesi'nin yabancı dil hazırlığı ile kıyaslayabilir misiniz? (Tercih olarak gerçekten ikilemdeyim, hala araştırıyorum) Ve hatta konuya sonradan girecekler açısından diğer devlet üniversiteleri (Gazi, ASBÜ, THK vb.) de eklenebilir.

Alıntıları Göster
    Hocam alıntıladığım metindeki sorular hakkında sizlerinde fikirlerinizi almak isterim, umarım hala aktif uğruyorsunuzdur

• quote:

Alıntıları Göster
    Muafiyet sınavında 80+ aldım ve okulda da İngilizceden muaf oldum.

İelts sınavının neredeyse aynısı muafiyet sınavı olarak geliyor ielts sınavlarını izledim. İelts speaking sınavı ile bizimki aynı mantık olarak hatta bazı sorular ieltsde daha kolay(Nadiren zor sorular geliyor bizim sınavda hatta bazı soruları Türkçe olarak açıklayamazsın)

Pearson ile akreditasyonu var okulun bütün kaynaklar uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan geliyor.

Pearson sisteminden online ödev vb. veriyorlar.

Her hafta writing ödevi oluyor ve neredeyse her gün listening yapılıyor.

Hocalar iyi 4 hoca gördüm 2'si ODTÜ 1'i Bilkent mezunuydu ve 40 yaş üstü yoktu.

Onun dışında Bilkentin hazırlık sınavından kolay ama kişiye göre değişir ben Bilkentin hazırlık sınavına girdim(online) tabi Bilkent sınavı daha çok bilgi ölçüyor neredeyse bütün grammer konuları hakkında soru çıkıyor uzun bir testi var bizim muafiyette bir tane bile gramer sorusu yok direk listening, reading ve writing var yazılı sınavda Bilkentin kolay kısmı SPRAKİNG ve benim korktuğum kısımdı belki bu yüzden ben daha kolay diyorum kişiye göre daha zor gelebilir dediğim gibi uzun bir test kısmı var.

Diğer devlet okullarının eğitimini bilmem ama bildiğim bir standart yakalanmış ODTÜ de okuyan arkadaşım da biz ile benzer gidiyordu bu yıl Covid öncesine kadar.

Muafiyet sınavı bakımından Bilkent-Odtü yine bir standart ile sınav yapıyor ama diğerleri oldukça basitti bize göre bizim okulda tarih bile İngilizce belki ondan ön plana gelebilir.

BAKINIZ BURASI COKOMELLİ ! Muafiyetin zor ve İngilizce eğitiminin iyi olması sizi YANILTMASIN!

4. Sınıf olup halen ingilizce konuşamayanlar, dersleri anlamayanlar oldukça fazla hatta okulda ingilizceleri körelmiş.

Bu devirde öğrenmek artık KİŞİSEL daha önce yazdığım gibi ben bir süre sonra derslere dahi gitmedim tamamen İNTERNET sayesinde arkadaşlarıma fark attım, kur sınavlarını rahat rahat geçtim.

Hatta internetten çalıştıkça hazırlık ve İngilizce kurslarına aslında ne kadar basit kaldığını görüyorsun bence hazırlığın en iyi artışı İNGİLİZCE PRATİK yapma imkanı bizim okulda en üst katta kurulmuş bir örgüt var(Hahaha adını unuttum örgüt dedim kusura bakmayın)

Bu örgütten randevu alıp bire bir SPEAKİNG yapabiliyorsun hocalarla hatta Amerikalı hoca vardı ve çok tatlı insanlar genelde bu güzel bir nimet tabi çok az kullandım ben keşke daha fazla kullansaydım genelde boş oluyor okul tembel galiba :)

Şu yaz tatilinde 2-3 ay çalışarak bile kişisel olarak b+ başlayacak seviye gelirsiniz temel yoksa bile atması zor değil sayısız kanal var matematik gibi değil bu ders bilmiyorum belki benim yeteneğim vardır hocalarım ve arkadaşlarım öyle diyordu ama çok inanmıyorum bu yetenek işine ben okula bağımlı kalmadan çalışıyordum ve önlerine geçiyordum muhtemelen olay çalışmak ile alakalı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Muafiyet sınavında 80+ aldım ve okulda da İngilizceden muaf oldum.

İelts sınavının neredeyse aynısı muafiyet sınavı olarak geliyor ielts sınavlarını izledim. İelts speaking sınavı ile bizimki aynı mantık olarak hatta bazı sorular ieltsde daha kolay(Nadiren zor sorular geliyor bizim sınavda hatta bazı soruları Türkçe olarak açıklayamazsın)

Pearson ile akreditasyonu var okulun bütün kaynaklar uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan geliyor.

Pearson sisteminden online ödev vb. veriyorlar.

Her hafta writing ödevi oluyor ve neredeyse her gün listening yapılıyor.

Hocalar iyi 4 hoca gördüm 2'si ODTÜ 1'i Bilkent mezunuydu ve 40 yaş üstü yoktu.

Onun dışında Bilkentin hazırlık sınavından kolay ama kişiye göre değişir ben Bilkentin hazırlık sınavına girdim(online) tabi Bilkent sınavı daha çok bilgi ölçüyor neredeyse bütün grammer konuları hakkında soru çıkıyor uzun bir testi var bizim muafiyette bir tane bile gramer sorusu yok direk listening, reading ve writing var yazılı sınavda Bilkentin kolay kısmı SPRAKİNG ve benim korktuğum kısımdı belki bu yüzden ben daha kolay diyorum kişiye göre daha zor gelebilir dediğim gibi uzun bir test kısmı var.

Diğer devlet okullarının eğitimini bilmem ama bildiğim bir standart yakalanmış ODTÜ de okuyan arkadaşım da biz ile benzer gidiyordu bu yıl Covid öncesine kadar.

Muafiyet sınavı bakımından Bilkent-Odtü yine bir standart ile sınav yapıyor ama diğerleri oldukça basitti bize göre bizim okulda tarih bile İngilizce belki ondan ön plana gelebilir.

BAKINIZ BURASI COKOMELLİ ! Muafiyetin zor ve İngilizce eğitiminin iyi olması sizi YANILTMASIN!

4. Sınıf olup halen ingilizce konuşamayanlar, dersleri anlamayanlar oldukça fazla hatta okulda ingilizceleri körelmiş.

Bu devirde öğrenmek artık KİŞİSEL daha önce yazdığım gibi ben bir süre sonra derslere dahi gitmedim tamamen İNTERNET sayesinde arkadaşlarıma fark attım, kur sınavlarını rahat rahat geçtim.

Hatta internetten çalıştıkça hazırlık ve İngilizce kurslarına aslında ne kadar basit kaldığını görüyorsun bence hazırlığın en iyi artışı İNGİLİZCE PRATİK yapma imkanı bizim okulda en üst katta kurulmuş bir örgüt var(Hahaha adını unuttum örgüt dedim kusura bakmayın)

Bu örgütten randevu alıp bire bir SPEAKİNG yapabiliyorsun hocalarla hatta Amerikalı hoca vardı ve çok tatlı insanlar genelde bu güzel bir nimet tabi çok az kullandım ben keşke daha fazla kullansaydım genelde boş oluyor okul tembel galiba :)

Şu yaz tatilinde 2-3 ay çalışarak bile kişisel olarak b+ başlayacak seviye gelirsiniz temel yoksa bile atması zor değil sayısız kanal var matematik gibi değil bu ders bilmiyorum belki benim yeteneğim vardır hocalarım ve arkadaşlarım öyle diyordu ama çok inanmıyorum bu yetenek işine ben okula bağımlı kalmadan çalışıyordum ve önlerine geçiyordum muhtemelen olay çalışmak ile alakalı :)

Alıntıları Göster
    Hocam detaylı geri dönüşünüz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim 🙂

Hocam uygun görürseniz özelden birkaç konuda size danışmak isterim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Hocam detaylı geri dönüşünüz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim 🙂

Hocam uygun görürseniz özelden birkaç konuda size danışmak isterim.

Alıntıları Göster
    Buradan sor hocam herkes yararlansın elbette söyleyeceklerim genel olarak şahsi fikirlerim olacaktır. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Haziran 2020; 16:46:16 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.