Şimdi Ara

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında 2019 (AYBÜ Tıp 2019) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
15.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversitesi’ni tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden yerleştikleri bölümün kendi puan türünde Türkiye sıralamasına göre (TYT puan türü hariç):

> İlk 500 arasında yer alan öğrencilere aylık 1500 TL başarı bursu ve yemek bursu,

> 501-1000 arasında yer alan öğrencilere aylık 1000 TL başarı bursu ve yemek bursu,

> 1001-2000 arasında yer alan öğrencilere aylık 750 TL başarı bursu ve yemek bursu,

> 2001-3000 arasında yer alan öğrencilere aylık 500 TL başarı bursu ve yemek bursu,

sağlanacaktır.

Bu destekler Üniversitemizin belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak kazandıkları programın yabancı dil hazırlık sınıfının ilk yılını da kapsayacak şekilde normal öğrenim süreleri boyunca devam eder.

Kaynak:http://basin.ybu.edu.tr/?p=33414

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o konu hakkındaki bilgiyi ooncel19 versin.

• Oops

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bu akdeniz ve Uludağ'ın beyazıttan daha kötü olduğunu göstermez bence ikisi de iyi üniler

• hyde1 H kullanıcısına yanıt
    aynen
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    ooo ben bunu bilmiyordum hiçbir devlet üniversitesi bunu yapmaz çok faydali bilgi bence bunun için ayrı konu da açılmalı
    kimse bilmiyor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: murphyslaw

İlk üç tercihe yazarsak kısmi zamanlı çalışmalarda öncelik vs diyor o ne hocam?
    Üniversitelerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılması gibi bir durum var. Mesela kütüphanede olabilir, öğrenci işlerinde olabilir...
    Belli gün ve belli saatlerde oluyor. Başvuru ile seçim yapılıyor. Bu başvurularda öncelik tanınacak sanırım. Ücretlendirmesi de asgari ücretin saatlik ücreti kadar saat başı oluyor. Tıp fakültesinde kısmi zamanlı çalışmak biraz zor olabilir. Fakülte yeterince vakit alıyor zaten.
  • ooncel19 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben de tıpla ilgili bir şey sandım, diğer arkadaşlar için faydalıymış yine de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam buraya sıralamam yetmiyor sence kastamonu yazıp 3 yıl burada okumak mantıklı bir fikir mi? Kastamonu tıplılara herhangi bi ayrımcılık oluyor mu?

• 15K lık bir üniyi kazanıp 6K lık bir ünide eğitim almak büyük bir avantaj keza ilk 3 senenin sonunda kesin olarak Kastamonuya dönerler mi o da belli değil yeni şehir hastanesiyle birlikte 4-5-6da da kalabilirler bir ihtimal. Ayrımcılık noktasında hiçbir sıkıntı yok okulda. Yakın arkadaşımda Kastamonu yazıp o şekilde gelmişti AYBÜ'ye gayet memnun şuan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngilizcesi kaçla kapatır sizce?

• krabzi K kullanıcısına yanıt
    Bence 7k civarı kapatır yine ama 7.8 di sanırım 7.3e falan çeker, 6 bine düşeceğini sanmıyorum bu yıl için

• murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    7393üm tam sınırlarda olucam muhtemelen. Hatta girememe ihtimalim de fazla baya

• krabzi K kullanıcısına yanıt
    Hocam tahmin sadece belki de aynı sıralarda seyreder

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmyturn_

Hocam buraya sıralamam yetmiyor sence kastamonu yazıp 3 yıl burada okumak mantıklı bir fikir mi? Kastamonu tıplılara herhangi bi ayrımcılık oluyor mu?
    Ailen Ankara'da yaşıyorsa bir fikir olarak düşünülebilir. Bu şekilde yapan çok oluyor. Tabii yine de SBÜ'yü de yaz Ankara için. Orası gelir belki.
    Şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooncel19

Ailen Ankara'da yaşıyorsa bir fikir olarak düşünülebilir. Bu şekilde yapan çok oluyor. Tabii yine de SBÜ'yü de yaz Ankara için. Orası gelir belki.
    Şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Yok hocam ailem istanbulda ama ankarada yaşayan çok akrabam var. Benim tek yazma sebebim iyi bir eğitim almak. Ama son 3 yılımı da yeni açılmış bir fakültede geçirmeye korkuyorum.
    Bir de orada 3 yıl arkadaş çevresi edinip sonra her şeyi bırakıp kastamonuya gitmek de kötü olur sanırım.

• Uppala

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    sizce aybu ing okunur mu? ingilizceyi unuttum bu beni zorlar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmyturn_

Yok hocam ailem istanbulda ama ankarada yaşayan çok akrabam var. Benim tek yazma sebebim iyi bir eğitim almak. Ama son 3 yılımı da yeni açılmış bir fakültede geçirmeye korkuyorum.
    Bir de orada 3 yıl arkadaş çevresi edinip sonra her şeyi bırakıp kastamonuya gitmek de kötü olur sanırım.

Alıntıları Göster
    Evet hocam son karar senin tabii ki ama Kastamonu tıp yerine 6 yılı kesin orada okuyacağın bir yer olursa senin için daha iyi olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F059F8BEE

sizce aybu ing okunur mu? ingilizceyi unuttum bu beni zorlar mi?
    Hocam İngilizce'den dolayı aşırı bir problem çekeceğini düşünmüyorum. İlk başlarda bilmediğin kelimeleri çevirip slayt üzerine not alarak çalışırsan birkaç ay sonra baya alışmış oluyorsun. Zaten tıpta ilk yıl ilk başta çok zor gibi görünse de ikinci sınıfa geçildiğinde geçen yıl ne kadar kolaymış aslında diyorsun. Bir nevi bol idmanlı alıştırma yılı gibi düşünebilirsin.

İngilizcen çok yetersiz düzeyde ve Hazırlık sınavını geçemezsen zaten hazırlık senesinde işi toplayabilirsin. Hemde AYBÜ Hazırlıkta yarı dönemde hazırlık atlama şansı mevcut. En az A+ kurundan Hazırlığa başlarsan yaptığın ortalamaya göre böyle bir şansın olacaktır. Tıp fakültesi için şöyle bir güzelliği var bunun: Yarı dönemde seni fakülteye başlatamıyorlar. Okulu dondurmaya da gerek olmuyor. KYK kredi/bursun devam ediyorken 8 aylık okulun okulun olmadığı güzel bir tatilin oluyor. Kendini farklı alanlarda geliştirebileceğin çok güzel bir fırsat açıkçası...

Kısacası AYBÜ'de İngilizce tıp eğitimi iyi bir düzeyde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.