Şimdi Ara

Ankarada Kar Başladı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kışın geldiğini en çok hissettiğim an...
    Ankara da kar yağışı başladı...
    1-Araçlarımız kara hazır mı?
    2-Kar anılarımız
    3-Tavsiye tedbirler...
    Hadi biraz paylaşalım diyorum...

• Anılar kısmına katkı yapayım...

6-7 sene önce, İstanbul'a yıllardır böyle kar yağmadığı seneydi. Akşamdan işyerindeki kamyonete zinciri takmıştık. Eve geldim oturuyorum. Bir telefon çaldı. Eşimin kızkardeşi belediye otobüsünde bir sürü yolcuyla mahsur kalmış. Polisler almış bunları G.osmanpaşa polis karakoluna götürmüşler. Geceyi karakolda geçirmesin diye hazır kamyonette zincirli onla yola çıkalım dedik eşimle. Kamyonetin kapı kolları bile donmuştu. Neyse uğraştan sonra yola çıktık. E-5 te ilerliyorum. Göz gözü görmüyor; E5 sanki nükleer savaş sonrası filmleri andıran bir görüntü sergiliyordu. İncirli'den Merter'e sarktık. Fakat Cevizlibağ yokuşunda arabalar kalmış, biri o tarafa biri bu tarafa kalmış ve ileriye geçit vermiyorlardı.

Ümidimizi kaybedip Merter köprüden geri döneyim, en azından kendimizi kurtaralım dedik. Döndük, Migros'un arka taraflarında trafik çakılı kalmış. Bu sefer önümüzdeki araçların ilerleyememesinden biz de beklemeye başladık.

Tam bu sırada iki kişi yanaştı. Ne tarafa gidiyorsun diye sordular. Valla dedim İncirli'ye çıkabilirsek Ş.evler, oradan ileriye devam dedim. Bizi de Ş.evler'e kadar atar mısın? dediler.

Atarım ama önde yer yok, arkaya kamyonetin arka kapalı kasaya binmeniz lazım. Kabul ettiler.

Fakat belki bir saate yakın daha burada beklemek zorunda kaldık. Sonra birden aklıma sahil yoluna inmek geldi. Çünkü İncirli yokuşunda da arabalar ilerleyemiyorlardı. Ve ani bir kararla sahil yoluna doğru döndüm. Sahil yoluna varmamıza az bir zaman kalmıştı ki aklıma arkadaki adamlar geldi. Durdum açtım arka kasanın kapısını. Adamlar adeta şarhoş gibiydi. Hücre hapsinden çıkmış mahkumlar gibi karanlıktan aydınlığa çıkmanın şaşkınlıkla gözlerini ovuşturuyorlardı. Kar tipi şeklinde devam ediyor adeta göz gözü görmüyordu. Tam bu sırada içlerinden yaşlı olan diğerine şöyle dedi:

"Laann, burası nere laaannn?"

Çok zaman geçti belki gülünecek bir şey değil ama o adamın şaşkınlık ve korkuyla söylediği bu laf hatırladıkça gülmeme sebep olur.

• Ben de fotoğraflarla katkı yapmaya çalışayım:

24 Ocak 2008, Ankara
     Ankarada Kar Başladı...

01 Ocak 2008, Toroslar
     Ankarada Kar Başladı...

28 Aralık 2006, Bolu Dağı, Ulusoy'un tesisleri kapanmadan önce
     Ankarada Kar Başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 15 Kasım 2011; 23:51:31 >

• :) benim sınavım başlıyor 18" jantlar 225 40 lastikler....
  • "Laann, burası nere laaannn?" :))))))))))))))))))))))))))))
  • valla karini ve icine isleyen sogugunu ozledim dersem yalan olur.
    Hele disarda hava 23 C iken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Anılar kısmına katkı yapayım...

6-7 sene önce, İstanbul'a yıllardır böyle kar yağmadığı seneydi. Akşamdan işyerindeki kamyonete zinciri takmıştık. Eve geldim oturuyorum. Bir telefon çaldı. Eşimin kızkardeşi belediye otobüsünde bir sürü yolcuyla mahsur kalmış. Polisler almış bunları G.osmanpaşa polis karakoluna götürmüşler. Geceyi karakolda geçirmesin diye hazır kamyonette zincirli onla yola çıkalım dedik eşimle. Kamyonetin kapı kolları bile donmuştu. Neyse uğraştan sonra yola çıktık. E-5 te ilerliyorum. Göz gözü görmüyor; E5 sanki nükleer savaş sonrası filmleri andıran bir görüntü sergiliyordu. İncirli'den Merter'e sarktık. Fakat Cevizlibağ yokuşunda arabalar kalmış, biri o tarafa biri bu tarafa kalmış ve ileriye geçit vermiyorlardı.

Ümidimizi kaybedip Merter köprüden geri döneyim, en azından kendimizi kurtaralım dedik. Döndük, Migros'un arka taraflarında trafik çakılı kalmış. Bu sefer önümüzdeki araçların ilerleyememesinden biz de beklemeye başladık.

Tam bu sırada iki kişi yanaştı. Ne tarafa gidiyorsun diye sordular. Valla dedim İncirli'ye çıkabilirsek Ş.evler, oradan ileriye devam dedim. Bizi de Ş.evler'e kadar atar mısın? dediler.

Atarım ama önde yer yok, arkaya kamyonetin arka kapalı kasaya binmeniz lazım. Kabul ettiler.

Fakat belki bir saate yakın daha burada beklemek zorunda kaldık. Sonra birden aklıma sahil yoluna inmek geldi. Çünkü İncirli yokuşunda da arabalar ilerleyemiyorlardı. Ve ani bir kararla sahil yoluna doğru döndüm. Sahil yoluna varmamıza az bir zaman kalmıştı ki aklıma arkadaki adamlar geldi. Durdum açtım arka kasanın kapısını. Adamlar adeta şarhoş gibiydi. Hücre hapsinden çıkmış mahkumlar gibi karanlıktan aydınlığa çıkmanın şaşkınlıkla gözlerini ovuşturuyorlardı. Kar tipi şeklinde devam ediyor adeta göz gözü görmüyordu. Tam bu sırada içlerinden yaşlı olan diğerine şöyle dedi:

Çok zaman geçti belki gülünecek bir şey değil ama o adamın şaşkınlık ve korkuyla söylediği bu laf hatırladıkça gülmeme sebep olur.

allah kimsenin başına vermesin ama ciddi güldürdü beni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fvgumus

quote:

Anılar kısmına katkı yapayım...

allah kimsenin başına vermesin ama ciddi güldürdü beni :)

uzun zamandır bu kadar gülmemiştim

• 4 yeni lastik ama kış lastiği değil !
    2 adet kar çorabı
    15.000 bakım
    Trigerde değiştir soğuk moğuk kopar mopar diye. (zamanı gelmek üzereydi)
    4 buji..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwengin -- 10 Ocak 2012; 10:22:40 >
  •  Ankarada Kar Başladı...

Ankarada Kar Başladı...

Eskişehirdede kar başladı bir iki resimde benden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 11 Ocak 2012; 16:27:07 >
  • Bu resimlerin neden normal gözükmediğine dair fikri olan var mı?
  • Deneme...
     Ankarada Kar Başladı...

Link satırının en sonunda -jpg olan yeri .jpg diye değiştirirsen oluyor. Uzantılar normalde . (nokta) dan sonra yazılır. - (tire) olunca forum onun bir resim dosyası olduğunu anlamamış.
  • quote:

Deneme...
     Ankarada Kar Başladı...

Link satırının en sonunda -jpg olan yeri .jpg diye değiştirirsen oluyor. Uzantılar normalde . (nokta) dan sonra yazılır. - (tire) olunca forum onun bir resim dosyası olduğunu anlamamış.

Elinize sağlık teşekkür ederim :)
  • Ah Ankara'yı ne kadar özledim dostlar!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.