Şimdi Ara

Ankastre için Bu kablo yeterince sağlıklı mı ? (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle merhabalar. İnternetimde anlık kopmalar meydana geliyordu. internet sağlayıcım daireme gelen kablolarda sorun olabileceğinden bahsetti.
    bina içinde ki kutudan daireme gelen kablo yaklaşık 55 metre ve arada 1 ek yeri var. bu kabloyu değiştirmek istedim.
    55 metre telefon kablosu aldım. bina içinde uğraşmaktansa kutudan direk pencereme çekicem. yani binanın dışından gelecek kablo ve modemime girecek.
    ancak kabloyu gördüğümde biraz şüphe duydum. çünkü kablo yassı ve içindeki teller naylon gibi esnek bir maddeyle kaplanmışlar.
    bu kablo kötü, kullanma derseniz; acaba 55 metrede işimi cat5 kablo görürmü içinde ki 1 sarmalın 2 telini bu görev için kullansam sinyal veya hız kaybı yaşarmıyım.
    yoksa bu kabloyu ankastre'ye güvenle bağlayıp kullanabilirmiyim?

http://img823.imageshack.us/img823/2939/img0153gh.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsoktay -- 22 Şubat 2013; 18:23:40 >

• arkadaşlar resimde ki kabloyu kullandım. döşedim. internetim 8mbit'e kadar modem sayfamda gözüken data büyüklüğü 9220 oldu. speedtest.net ten yaptıgım ping ve hız ölçüm değerlerinde gözle görülür değişmeler mevcut.
    internetim sürekli kopuyor. kısa süre sonra geri geliyor diyenlere yardımcı olabilmesi açısından cevap olarak yazıyorum bunu. kabloyu cekmeden önce online bir oyunda ping değerim 100ms civarındaydı. oyunda denedikten sonra sonucu tekrar buraya yazacağım.
    ayrıca modemin sayfasında snr margin v.b değerlerdede teorik olarak iyileşmeler mevcut.
  • Degil ama hat degerlerinde iyilesme olduguna gore onceki kablonuzdan daha iyi durumda demektir.
  • online oyunda ping sürem 100-120ms den 70-90ms e düştü. kabloyu çekenden beri 2 gün geçti internetim sadece 1 kere koptu. onda da modeme kabloyla bağlı 1 makine bulunurken laptopu acıp kablosuz bağlandığımda yaptı. bu sorunun modemden kaynaklandığını düşünüp yok saydım. önümüzdeki 1 hafta interneti gözlemleyeceğim.
  • Imkan varsa ankastre modem arasi orta kalite Cat5 kablo kullanin
  • internetim de halen anlık kopmalar oluyor. ancak ilginç olan; internet gidiyor ama modem üstündeki bütün ışıklar yanmaya devam ediyor. bu da hattın modeme sağlıklı bir şekilde geldiğini gösteriyor. modemimim sorunlu olma ihtimaline karşı yeni bir modem denemeyi düşünüyorum. sonuçları burada paylaşacağım.
  • Sizin döşediğiniz sıradan telefon kablosu tt yetkilileri genelde yenilemek isteyenlere en az cat5 döşemelerini tavsiye ediyor, bende aynı şekilde değişim yaptım ancak ben biraz abartıp ileriye dönük fiberde gelirse hazır olsun diye cat6 döşedim şimdilik 2ucu kullanılıyor ama olsun sağlam oldu:) hatta iyileşmeler oldu tabi.
  • söylediğiniz doğru ancak bu kopmaların kablodan ötürü gerçekleştiğini sanmıyorum. şuanda yeni modem bulmaya çalışıyorum.
  • bağlantı kopmaları devam ederken. modemi değiştirmeden önce servisini aramak istedim. teknik ekipteki arkadaş. sebebin ip çakışması olabileceğini böyle durumlarda netin sık sık kopabileceğini söyledi. bunun üzerine evimdeki masaüstü pc nin ip sini sabitledim. laptop ip si ise serbest duruyor. deneme aşamasındayım sonucu buraya yazacağım.
  • uzun süre deneme aşamasından sonra sorun gerçekten ip çakışması olabilirmiş arkadaşlar soruun uzun süredir tekrarlanmıyor. işin garip yani ip çakışması yaşanmasına rağmen işletim sistemi hata vermiyordu. sorun çözülmüş sayılır. konu kapatılabilir. veya aynı sorunu yaşayanlara örnek teşkilişi açısından forumda durabilir. saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.