Şimdi Ara

[ANKET] İflas Eden Şirketler Vatan Hain mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

[ANKET] İflas Eden Şirketler Vatan Hain mi?

(En Son Oy Tarihi: 3.5.2019)
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi hükümet ekonomimizin halihazırda çok iyi olduğunu ve gitgide daha da iyiye gittiğini söyleyen açıklamalar yapıyor. Hatta diyebiliriz ki hiçbir açıklamalarında ekonominin kötü olduğunu söylemiyorlar. Ancak geçen seneden beri binlerce şirket ya konkordato ilan etti yada battı. Tabi iyi durumdaki ekonomilerde şirketler batmaz tam tersine büyürler ve sayıları artar. Bu durumda önümüze 2 seçenek çıkıyor; ya hükümet ekonomimizin durumu ile ilgili yalan söylüyor yada bu şirketler ekonomiyi kötü göstermek için bilhassa iflas ediyorlar. Sizce hangisi?

• bir kısmı evet vatan haini.
    kar oranı azalınca işçinin kursağındaki lokmaya çöküyor. onuda yapamazsa konkort ilan ediyor
    bu yuzden 10larca firma batıyor, kokort ta yapamazsa iflas ilan ediyor.
    10 tane ev 10 tane araba bi o kadar arsa cebe kalıyor.

Edit, okuduğunu anlamayanlar, lütfen alıntı yapmayın, cevap vereceğim diye de kendinizi zorlamayın.
  • Kriz yok ekonomik terör var
    Ama merak etmeyin tüm birliklerimizi patates ve soğan tarlalarına sevk ediyoruz. Allahını seven tohum, gübre, çapa ve dolar getirsin
  • Planlama yapmazsan batarsın tabi. Dolar düşükken sürüyle borç alıp sonra yükselince ödeyemezsin rabi. Türkiyede iş yapacaksan bunu düşüneceksin, planını iyi yapacaksın. Burası yatırım için iyi ama riskli bir ülke. Ki ne kadar riskli olursa o kadar iyi kar sağlarsın yatırımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gavur Padisah

Planlama yapmazsan batarsın tabi. Dolar düşükken sürüyle borç alıp sonra yükselince ödeyemezsin rabi. Türkiyede iş yapacaksan bunu düşüneceksin, planını iyi yapacaksın. Burası yatırım için iyi ama riskli bir ülke. Ki ne kadar riskli olursa o kadar iyi kar sağlarsın yatırımdan.
    Hocam siz o zaman hükümetimiz ekonomiyi çok iyi idare ediyor ama türkiyedeki CEO lar aptal diyorsunuz sanıyorum. Birde şirketler borç almak zorundalar ve dolar yükseliyor ama ekonomimiz çok iyi diyorsunuz, anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EternalVoyage

Hocam siz o zaman hükümetimiz ekonomiyi çok iyi idare ediyor ama türkiyedeki CEO lar aptal diyorsunuz sanıyorum. Birde şirketler borç almak zorundalar ve dolar yükseliyor ama ekonomimiz çok iyi diyorsunuz, anladım.

Alıntıları Göster
    Ben öyle bir şey demedim. Hükümetin baya hatası var ama şirketlerin de yanlış kararlarını eleştiririm. Elbette borç almak zorundalar ama zamanında sırf kur düşük diye gereğinden fazla borç aldılar bu da bir gerçek.
  • Şirketler para sayma makinelerine para yetiştiremediği için batıyor. Ekonomi kötü deyip boş yapmayın, tüm dünya uyumadan önce Türkiyeyi düşleyerek uyuyor. Düşmanlarımızın gözüne uyku girmiyor.

iq seviyesi tek haneli mod off.
  • bir kısmı evet vatan haini.
    kar oranı azalınca işçinin kursağındaki lokmaya çöküyor. onuda yapamazsa konkort ilan ediyor

Edit, okuduğunu anlamayanlar, lütfen alıntı yapmayın, cevap vereceğim diye de kendinizi zorlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 30 Nisan 2019; 17:54:37 >
  • pamukkale çanakkaleye günde bomboş 2 sefer yapıp dolu gösterirse vatan hainidir.

yabancılara satmak için bilançolarını şişirip sonunda satamazlarsa vatan haininin önde gidenleridir.

kamil koç gibi kandırıp satarsan yabancılara trafik kazan artar.

yerli üretim yapan ilaç firmaları gibi depolara çalışırsın sırf kazıklayana kadar yabancı fonları.

evet batan firmaların% 70 i vatan hainidir.
  • Bence vatan hainidir, bu refah seviyesinde almanyanın bile bizi kıskandığı ortamda ekonomiyi kötü göstermek için iflas ediyoruz görünümü veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

pamukkale çanakkaleye günde bomboş 2 sefer yapıp dolu gösterirse vatan hainidir.

yabancılara satmak için bilançolarını şişirip sonunda satamazlarsa vatan haininin önde gidenleridir.

kamil koç gibi kandırıp satarsan yabancılara trafik kazan artar.

yerli üretim yapan ilaç firmaları gibi depolara çalışırsın sırf kazıklayana kadar yabancı fonları.

evet batan firmaların% 70 i vatan hainidir.
    Soruma direkt cevap vermemek için kıvırtmışsın. Benim sorum şirketlerin etik davranıp davranmamaları üzerinden vatan haini sayılıp sayılmamaları değildi.
  • Ekonomiyi otobus firmalarindan ibaret zanneden tip gelmis yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EternalVoyage

Soruma direkt cevap vermemek için kıvırtmışsın. Benim sorum şirketlerin etik davranıp davranmamaları üzerinden vatan haini sayılıp sayılmamaları değildi.

Alıntıları Göster
    peki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Ekonomiyi otobus firmalarindan ibaret zanneden tip gelmis yine.
    sen ağza alıhnmayacak küfürler edip yönetim tarafından kollanan kişisin .

sana cevap yazmıyım. dengim değilsin.torpillisin.
  • Avm ler dolu kriz yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

bir kısmı evet vatan haini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

Avm ler dolu kriz yok
    aynen karşim ben de her gün avm deyim, nasıl olsa bedava, zaten park bahçe bırakmadıkları için de mecburuz napacan. yazın serin kışın sıcak oluyor boş boş da dolaşabiliyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

bir kısmı evet vatan haini.

doları 1.25 den 6 ya getiren, enflasyonu uçuran bu firmalar hep, mahveddiler ülkeyi. dıjj güşler gılışdarr hülloooğğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 30 Nisan 2019; 16:19:39 >
  • Hepsi cehepenin suçu.Cehepe sayesinde oldu.Tayyip e gerekli yetkiyi verseydik.

• Lutfen ilk mesajımı, OKUDUĞUNUZU ANLAMAYA BAŞLADIĞINIZ ZAMAN alıntı yapın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.