Şimdi Ara

Anlam veremediğim uydu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Televizyonumdaki yeni ortaya çıkan anlam bulamadığım sorun için yardımlarınızı rica edeceğim. Anlaşılır olması için satır satır yazıyorum.

-Biri mutfakta biri salonda olmak üzere 2 televizyon kullanıyorum.
    -Apartmanda ortak kullandığımız bir çanak anten var. 5 yıl önce ben kendi ellerimle kurdum. Gelişmiş merkezi sitem değil, 8 çıkışlı lnb var ve 5 daire bu lnb den bağlanıyor. Ben salonda ve mutfakta olmak üzere 2 çıkışını kullanıyorum. Yani 2 farklı kablo mutfak ve salon olmak üzere 2 televizyona bağlı.
    -Kablolarım çatıdan balkonuma yaklaşık 25 - 30 metre inip balkondan mutfak ve salona dağılıyor.
    -Tüm TÜRKSAT kanallarını sorunsuz olarak 5 yıl boyunca hep birlikte kullanıyoruz. Bugüne kadar hiçbir problemde yaşamadık.
    -Salonumdaki televizyon dahili uydulu samsung 46ES6340 model. Mutfaktaki televizyonumda samsung fakat harici uydu alıcısı takılı.

Şimdi gelelim sorunuma;

-Yaklaşık 3 hafta önce ansızın problem başladı. Salondaki televizyonumda bir çok kanal gitti. Sadece ATV grubu, star, show ve birkaç kanal kaldı. TRT, Tv8, grupları ve birçok kanal artık izlenemiyor. Tüm güncelleme, format işlemlerini denedim. Hiçbir değişiklik olmuyor.
    -Mutfaktaki televizyonumda ise en ufak bir problem yaşamıyorum. Tüm kanallar full sinyalle çekiyor.

Can alıcı noktalar;

-Diyelimki mutfaktaki çalışan televizyonumun harici alıcısını kapattım. Sonuç, salondaki televizyonumda çeken birkaç kanal da gidiyor. Tüm kanallar sinyal yok uyarısı veriyor. Mutfaktaki televizyonu açtığımda da çeken kanallar geri geliyor.
    -Yine diyelimki mutfaktaki televizyonda, salondaki televizyonda çekmeyen herhangi bir kanalı açarsam sonuç, yine salondaki tüm kanallar anında gidip sinyal yok hatası veriyor.

Yaptıklarım;

-Tüm güncelleme, format işlemlerini denedim. Hiçbir değişiklik olmadı.
    -Televizyonların yerini değiştirdim. Değişen bir şey olmadı. Mutfaktaki televizyon salonda tamamen aynı hataları verdi, salondaki televizyonda mutfakta tüm kanalları cullop gibi gösterdi.
    -Çatıya çıktım. Önce gözucuyla tüm kablolarımı kontrol ettim, yıpranma gözükmüyor.
    -Çanağı kontrol ettim, zaten ayarı tam. LNB ye giren kablolarımın ikisininde konnektörünü çıkartıp kabloların ucundan kısaltıp yeniden taktım.
    -8 li LNB de kablolarımın önce ikisinin giriş yerini değiştirdim olmadı. Sonra boş 3 giriş var onlara taktım olmadı. Hatta sorun yaşamayan komşularınınkinin yerine çıkartıp taktım yine olmadı.

Sonuç olarak; 3 haftadır salonda televizyon izlerken; hayatım, mutfaktaki kanalı mı değiştirdin yine! şeklinde geçinip gidiyoruz.
    Fikri olan ve başka bir kontrol edilecek alternatif kaldıysa almak istiyorum, ben pes ettim çünkü.

• Prensip olarak her TV ve bu TV nin müstakil olarak kullanılabilmesi içinde bir adet anten ,receiver (bazı Tv lerde receiver birlikte monteli olabiliyor) bazılarında önceden kanallar yüklü olmakta,bazılarında ise kullanıcısı veya servis elemanı tarafından kanallar yüklenebiliyor sağlıklı bir kablo montajlı sorun olmadan sorunsuz bir izleme olur kalın sağlıcakla.
  • Dahili uydu alıcılı tv'nizin uydu anten ayarında "lnb voltaj" bölümü ile alakalı bir durum eğer o ayar otomatik modunda ise onu değiştirmeniz gerekiyor sinyal aldığınız voltaj ayarına getirip kaydedin sonra yeniden kontrol edin ben bu şekilde sorunumu çözmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celal Gül -- 20 Haziran 2019; 15:41:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celal Gül

Dahili uydu alıcılı tv'nizin uydu anten ayarında "lnb voltaj" bölümü ile alakalı bir durum eğer o ayar otomatik modunda ise onu değiştirmeniz gerekiyor sinyal aldığınız voltaj ayarına getirip kaydedin sonra yeniden kontrol edin ben bu şekilde sorunumu çözmüştüm
    LNB voltajı 9700 / 10600 bu değerler kanalların izlenmesinde ayarlar kapsamındadırmı diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 20 Haziran 2019; 18:5:55 >
  • Celal Gül kullanıcısına yanıt
    Şimdi denedim ama olmadı :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERİSKOP

LNB voltajı 9700 / 10600 bu değerler kanalların izlenmesinde ayarlar kapsamındadırmı diyorsunuz

Alıntıları Göster
    Yok ustam hayır benim bahsettiğim Voltaj 13v 18v olan benim uydu alıcımın markası vu+ duo bu cihazda vti imajı yüklü anten ayarları kısmında voltaj kipi diye bir bölüm var 13v 18v ve polarizasyon diye üç seçenek var bir de arttırılmış voltaj diye bir bölüm var evet hayır seçenekli bende bu ayar hayır seçeneğinde ama voltaj kipi ayarı 18v olarak ayarlı bu ayarı değiştirdiğimde bende de bazı kanalların sinyalleri gidiyor bu yüzden @ftursin adlı forumdaşında sorunu aynı olabilir diye düşündüm

• quote:

Orijinalden alıntı: ftursin

Şimdi denedim ama olmadı :((
    Anladım ustam benim sorun bu voltaj zımbırtısını değiştirince düzelmişti yardımcı olamadığım için üzgünüm :(
  • İlginç bir sorun.

Mutfağa inen kablonun her iki ucunu hem lnb hemde tvde bağlı olmayacak şekilde boşta bırakıp, sadece salondaki tv yi deneyip sonucu buraya yazarsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım.
  • bende de aynı sorun oldu ama hiçbir şekilde düzelmedi kullanamıyorum
  • Sorun lnb den gibi gözüküyor. Varsa elinizde en az 2 çıkışlı lnb ile deneyin.
  • 4 çıkışlı lnb nin 2 çıkışını kullanıyordum arkadaki uydu alıcı kapanınca öndekide göstermez oluyordu lnb voltaj ayarı açık olduğu halde çıkışları değiştirsemde çözülmedi lnb yi değiştirdim sorun çözüldü.
  • İki kablo birlikte çatıdan aşağıya indiği için acaba birbirine bir yerde yırtıldı ve temas mı ediyor diye düşünüyorum. Bütün kabloları heryerde iyice kontrol edip son çare salonun kablosunu değiştireceğim. Sonucu paylaşırım. Teşekkür ederim hepinize :))
  • çatıya çıkıp iki kablonun lnb'deki yerini karşılıklı değiştir. belki lnb'de sorun vardır.
  • ftursin F kullanıcısına yanıt
    Salondaki kabloyu mutfağa, mutfaktaki kabloyu salona tak eğer sorun kablodansa mutfakta yayınları alamayacaksın demektir.
    Eğer sorun kablodan değilse lnb den olma ihtimali yüksek ama lnb değiştirdiğin halde halen sorun devam ediyorsa tv nin tuneri arızalı dır demektir.
  • Selam arkadaşlar,

Problem kablodaymış. Sorunlu olan salondaki televizyonun kablosunu değiştirdim. Problem kalmadı.

Teşekkürler ilgilenen herkese.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.