Şimdi Ara

Anlamadığımız sorunun çözümünü nasıl kalıcı öğreniriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Rhothmir Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-5 dakika uğraşıp yapamadığın bir soru var diyelim.ardından çözümünü izlediğin zaman gördüğün şeyler kalıcı oluyor mu?

birkaç hafta sonra anlamayıp çözümünü izlediğin o sorunun benzeriyle karşılaşınca zorlanmadan yapabilir misin ?

kalıcı öğrenme nasıl olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözümünü izlersin, hocaya çözdürürsün, benzer sorular bulup çözmeye çalışırsın. Zaman alır ama eğer bu kadar önemliyse bu üçü yeterli olacaktır.

• Matematikte zor ve birkaç basamakla çözülen sorularda ben biraz vakit geçtikten sonra çözümü kapatıp tekrar çözmeye çalışıyorum. Genelde soruyu bir yere kadar getirip takılıyorum orayı yakaladıktan sonra kalıcı oluyor bende.

• Yks2023SonSans Y kullanıcısına yanıt

bu tekrar çözme olayı fayda sağlıyor mu harbiden

ardından hemen kendimiz de çözünce ezber yapmış gibi olmuyor muyuz

• Lisansüstü seviyede bir çok şeyin mantığı yok, ezberleyip geçiyorsunuz 

• Hocam soruyla başta uğraşıp çözümü izleyince neyi yapamadığını ya da bilmediğini görüyorsun bence ezber olmuyor en önemli şey kalıcı olması için uğraşmak zaten. Tekrar dönmek bence bazı sorularda işe yarıyor birkaç hamle yapılan ya da başta zor bir yerden yola çıkılan sorularda. Ayt de önemli yorumlar oluyor onları da arada tekrar edip hatırlamak faydalı bence.

• çözümünü izlerken çözüm yolunun başını gördüğün anda devamını izlemeyip tekrar kendin yapmaya çalış, çıkmadıysa bir adım daha izle. konuya tamamen yabancı değilsen ilk adımdan sonrasında kendin çıkarırsın soruyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C5586C02 -- 28 Kasım 2022; 20:35:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @trke aka lehman @Yks2023SonSans dedikleriniz çok mantıklı geldi.teşekkürler

• dostum çok zor anladım sanarsın anlamazsın  345 de bir tane soru vardı yapamamıştım anladım sandım sonrasında msüde neredeyse aynısı çıktı bu sene(Borç sorusu) demekki anlamamışım gerçekten kafa yor gerçek sınavda 4-5 net koyarsın ama oturmayan şeyi oturtmak çok zor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.