Şimdi Ara

Çekim Sorununu nasıl kime bildirebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Olay aslinda cekim sorunu denemez tam olarak. Buna 4G den 3G hatta 2G ye düşme olayi olarak adlandirabiliriz. Ben trendyol expresste çalışıyorum isim geregi dagitim yaptigim bolgede surekli binalara girip cikiyorum. Kisisel hattim turkcell yaninda birde data hattim var turk telekomdan ve is icin vodafone kullaniyorum.

Binaya gir cik yaptigimda turkcell pek cok binada 3G ye hatta bazi yerlerde 2G ye bile dustugu oluyor. Mesela vodafone da bu cok cok daha az oluyor. Yani bunun sebebi buyuk ihtimalle turkcell 800-900 mhz bandi 4G icin ya kullanmiyor bu bölgede yada farkli bir durum var.

Musteri hizmetlerini aradigimda bana ##330 diye giden bir tuslama islemi yapmami soyledi ama alakasi olmayacagi icin gerek gormedim. Bana bu tarz baz istasyonu konularini artik sadece bayiinin ilgilendigini biz islem. apamiyoruz filan dedi. Bu gibi durumlari daha pratik sekilde bilgi gecebilecegimiz bir yol var mi ilgili operatörlere? Yani bu cagda bunun icin bayiiye gitmek cok sacma.

Cok eskiden cekim gucu diye bir uygulamasi vardi turkcellin ve oradan ben koye baz kurdutmayi basarmistim keske oyle bir uygulama olsada bu tarz sorunlari bildirebilirsek operatore.

• Kapalı alan için adamların yapacakları birşey yok kolay kolay sallamazlar sizinki de sürekli farklı yer olduğu için pek ilgileneceklerini sanmıyorum
    Turkcell band 20 kullansada kapalı alanda 2-3g gibi olmuyor. Burada da 900 mhz 3g kullanıyor ama sıkıntı çok. Bölge sorumlusu ile tek tek evleri gezdik
    Çözüm ; inceledik kapı önünde sinyal var dışarı çıkarak Çözüme ulaşabilirsiniz oldu. Kendi binamızda bile 1 sene sonra 4g ekleyip çözüm ürettiler..Ama Vodafone çok hızlı aksiyon almıştı.
    Bursada bizde aynıyız.
    Telekom 900 3g den
    Vodafone 3g yok zaten oda 900-800 4g den işi götürüyor
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Yani genelde sinyal oldugu icin sallama durumlari büyük ihtimalle pek olmaz bencede ama cok sinir bozucu bir durum. 4G den 3G ye dusunce sinyal olmasina ragmen internet pert durumuna geciyor 4G sinyali gelene kadar. Muhtemelen band 3 kullanıyor o bölgede turkcell. Band 8 veya 20 olmadigi surece bu sorun devam edecektir.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

900 3g yoğunlukta cortluyordur.

Band20 kullanabilir sorun Yaşadığınız yerde telefondan bakabilirsiniz

• Kullanılan banda telefondan bakabilirsiniz. 800 bandını kullansa bile bu sorun olabilir. Bunda ille yeni baz istasyonu kurulumundan başka 3G'ye düşüşü başlatacak parametrelerde de değişiklik yapılarak da çözüm sağlanabilir. Yani şu değerlerden sonra 3G'ye CSFB yap diye ayarlar oluyor, onlardan da düşüş ayarlanabilir. Ama Turkcell nedense çok sıkmıyor o ayarı, yani belli seviyede 4G'de iyi hizmet verse de 3G'ye düşebiliyor yine. Bu ayarlara da dokunacaklarını sanmam. Vodafone'da o ayar daha sıkı ise sinyal daha da kötüleşene kadar 4G'de duruyordur.

Telefonunuzdan yapabiliyorsanız 2G ve 3G desteğini kapatırsanız cihaz sürekli 4G şebekede duracaktır. Ancak bu durumda arama başlatma ve almada sorun oluyordu eskiden, VoLTE devreye girmiyordu. Yakın zamanda ne oldu bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Ağustos 2024; 19:27:59 >
  • https://tuketici.btk.gov.tr

Buradan e devletin ile giriş yaparak ilgili operatöre çekim sıkıntısını paylaşabilirsin hocam.

• sis651 kullanıcısına yanıt

işyerindeki istasyonda sadece 3G vardı yakına bir yere 4g istasyon kurdular oradan ban20 4g geliyor ve takılı kalıyorlardı .Görüşmelerde soba borusu sesi robot sesler geliyordu

aradıklarında ulaşılamıyor,

ilk aramada arama bağlanmıyordu vs va

İstasyonda ki hata kayıtlar çoğalınca yaptılar

3g sinyali güçlü olmasına rağmen geçiş yapmıyordu .

Durumu iletip çözülmesi 1 seneyi geçti

bide geldiklerinde ayarlardan 4g yi ve VoLTE’yi kapatın oldu .

3 gi diyom internete bile girmiyor yavaşlıyor demiştim

2100 20+10 MHz 4g kurdular da rahatladık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.