Şimdi Ara

YARDIM...UPSCALE ÖZELLİĞİ NEDİR NE İŞE YARAR VE NASIL YAPILIR....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM...UPSCALE ÖZELLİĞİ NEDİR NE İŞE YARAR VE NASIL KULLANILIR BU KONU İLE İLGİLİ TECRÜBELERİNİZİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.... BENİM CİHAZ TOSHİBA 37C300PG--EV SİNEMA SİSTEMİDE SONY DAV-DZ230 dvd PLAYER HDMI ÜZERİNDEN BAĞLI... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER SAYGILAR...

• arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yokmu yardımcı olacak kimsw yokmu....
  • Bu özelliği içinde bulunduran dvd player ve ev sineması sistemlari normal dvd'nin çözünürlük değerini belli bir yazılım sayesinde 720p HD değerine yükseltiyor.
    Yani eski dvdlerini de HD olarak izleyebiliyorsun.
  • saol kardeş bilgilendirdiğin için yani şu anda dvd player ın kumandasıyla bir kaç tuş kombinasyonuyla gerçekleştiriyorsun bu işlemi ve daha ii görüntü elde ediyorsun...teşekkürler saygılar...
  • peki kardeş bişey sorcam bu dvd playerin özelliğimi yoksa tv nin özelliğimi...örneğin tv ye receiver bağlı ve tv deki yayını upscale edebiliyomuyuz... yani dvd player da olan bu özellik tvde de varmı? tv Toshiba 37C3000PG
  • quote:

Orjinalden alıntı: phenomenon_alc

Bu özelliği içinde bulunduran dvd player ve ev sineması sistemlari normal dvd'nin çözünürlük değerini belli bir yazılım sayesinde 720p HD değerine yükseltiyor.
    Yani eski dvdlerini de HD olarak izleyebiliyorsun.

şimdi hem sizin için yazmış olayım hemde furkan arkadaşa yardımcı olayım....

upscale özelliği ile, normal dvd leri HD olarak seyredemezsiniz.Sadece gözle görülür fark yaratır yumuşatma sağlar.DVD den daha kaliteli yayın olur ancak asla HD gibi olmaz.

Upscale özellikleri genelde hdmi bağlantısı ile olurken son zamanlarda hdmi bağlantısına ek olarak yazılımlada iyice mükemmelleştirmektedir.
    Mesela şu an upscale de en muhteşem destek PS3 de 1080p ye upscale ile olmaktadır.
    özellikle thx özellikli dvd lerde ps3 ün 1080p upscale özelliği muhteşem...

ayrıca furkan kardeş tv nin mi özelliği demiş.Hayır ! gösterici sihazın özelliğidir.Tv ler downscale özelliğine sahiptir.Yani 720p lik bir panele 1080p yayın verince panel otomotaik 1080i yada 720 p ye downscale yapar.

durum bundan ibaret.
    umarım yararlı olur.Sevgiler....

• peki PC'yi hdmi ile LCD TV ye bağladığımızda upscale olmuş oluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyll

peki PC'yi hdmi ile LCD TV ye bağladığımızda upscale olmuş oluyor mu?

pc yi hdmi ile lcd ye bağlamaktan kastınız herhalde en son çıkan ekran kartlarının hdmi li olanlarını kastettiniz.çEğer böyle ise upscale olmaz..
  • Upscale özelliği bağlantı çeşidinden bağımsız olarak bunu yapan cihazın özelliğidir, sadece hdmi üzeriden değil komponent üzerinden de olabilir. 70$ lık dvd playerlerde, binlerde dolarlık görüntü işlemcileri de upscale yapar ancak görüntü kalitesi tabiki farklı olacaktır. Kısaca 150 ytl ye aldığınız dvd playerinizden mucize beklemeyin, bu işi doğru düzgün yapmak için cebinizi epeyce hafifletmeniz gerekir.

Tv ler kendilerine gelen tüm çözünürlükleri panel çözünürlüklerine uyarlarlar, tv ye anten üzerinden 480i çözünürlüklü sinyal verirseniz bunu işler yani upscale yapar ve ekranda gösterir. Genelde tvlerin upscale işlemi pahalı cihazlarınkine oranla daha başarısızdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

quote:

Orjinalden alıntı: tyll

peki PC'yi hdmi ile LCD TV ye bağladığımızda upscale olmuş oluyor mu?

pc yi hdmi ile lcd ye bağlamaktan kastınız herhalde en son çıkan ekran kartlarının hdmi li olanlarını kastettiniz.çEğer böyle ise upscale olmaz..

evet 2600 yada 2900 radeon ile hdmi bağlantı ile.yani o zaman PC'den yazılım yardımı ile dvd 'ler upscale olmuyor değil mi ?
  • PC bağlantısı yaptığınız zaman sadece ekran çözünürlüğünüzü değiştirirsiniz, ekranda görünün resim video vb nin çözünürlüğü değişmez. PC işlemcisini kullanarak upscale yapılmasını anlatan bir yazı vardı, bulabilirsem yollarım.
  • bilvarch kardeş yaptığıjn açıklamalar güzel bende dediğim gibi Toshiba 37C3000PG lcd tv ve sony dav-dz230 ev sinema sistemi var dediğin gibi dvd player hdmı üzerinden bağlı yani dvd leri daha ii görüntü kalitesinde izleyebilirim anladığım kadarıyla....yaptığın açıklama için teşekkürler....
  • bende furkan diye bi kullanıcımı var diye bakıyorum....furkan değil futan5500
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme
    PC işlemcisini kullanarak upscale yapılmasını anlatan bir yazı vardı, bulabilirsem yollarım.

bekliyorum..teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: futan5500

bende furkan diye bi kullanıcımı var diye bakıyorum....furkan değil futan5500

pardon yanlışlık olmuş

• önemli değil kardeş....verdiğin bilgiler için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.