Şimdi Ara

JVC gibi dev bir markanın ürünleri neden TR'de satılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  JVC gibi dev bir markanın ürünleri neden TR'de satılmıyor

Bir teknoloji sever olarak JVC gibi teknoloji devi bir markanın ürünlerinin neden ülkemizde satılmadığını merak ediyorum bir zamanlar VESTEL bayilerinde satışı vardı ama artık oralarda JVC ürünleri göremiyorum görsemde nuhtan kalma modeler oluyor oysaki JVC'nin ( http://www.jvc.co.uk/ ) internet sitesine girip baktığımızda müthiş TV'ler Blu-Ray playerlar ve ses sistemleri ile karşılaşıyoruz.

• JVC markasına karşı benimde özel bir ilgim var lakin 15 senelik deck müzik setim bütün hırpalamalarıma rağmen hala taş gibi , birde jvc crt televizyonum vardı almanyadan gelmişti , evimiz çok rutubet'li olduğu için bozuldu ve parçası eski seri olduğu için bulunamadı ama o gün bugündür hangi crt kullanırsam kullanıyim aynı görüntüyü alamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 9 Kasım 2009; 21:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

JVC markasına karşı benimde özel bir ilgim var lakin 15 senelik deck müzik setim bütün hırpalamalarıma rağmen hala taş gibi , birde jvc crt televizyonum vardı almanyadan gelmişti , evimiz çok rutubet'li olduğu için bozuldu ve parçası eski seri olduğu için bulunamadı ama o gün bugündür hangi crt kullanırsam kullanıyim aynı görüntüyü alamadım...

Bende de 55 ekran tüplü var 2001'de Doğubank'tan almıştım hala canavar gibi çalışıyor bu markanın şu anki durumunu çok merak ediyorum TV'leri nasıl hangi paneli kullanıyor Blu-Ray oynatıcısı diğer markalarla kıyaslarsak nasıl bir performans sergiliyor (son çıkan modeli MKV destekliymiş sanırım) ve neden hiç bir yerde satılmıyor
  • JVC ürünlerini Vestel satmaya başlamamış mıydı? Vestel bayilerinde görüyordum ben bazı JVC ürünlerini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

JVC ürünlerini Vestel satmaya başlamamış mıydı? Vestel bayilerinde görüyordum ben bazı JVC ürünlerini...

Kısa bir süre sattı hatta kamerasının reklamında Japon'ları oynatmışlardı ama sonra Türkiye piyasasından yok oldu gitti şimdi bazı VESTEL bayilerinde JVC ürünlerine rastlasamda nuhtan kalma ürünler oluyor herhalde JVC'nin kalitesinin kendi ürünlerinin üzerinde olmasından korktular
  • yanılmıyorsam vestel de bıraktı jvc ile anlaşmasını?
  • Kardeş JVC panel işinde bütün dünyada böyledir yani en az satılan paneller bunlardır+

JVC fason/montaj bazlı çeşitli Modüllere bunları çıkartır ama pazar payı sıfırdır bu işte!!

Ayrica LCD leride hiç bir zaman iyi olamamıştır,1/2 sene Thin-panel v.s diyerek bazı seriler çıkardı yine hikaye!!

JVC bu işte kötüdür!başka elektronik alanlarda iyidir+
    CRT zamanında ise USA/Japonya için çok kalite TV leri vardı ama o zamanlarda kaldı artık o TV ler
    Kısaca pazarıda yoktur,kullanıcı profilide yoktur!

++
  • Jvc deck seti zamanında arçelik bayinden almıştık ben o zaman kısa şortla geziyordum

Jvc crt almanyadan amcam yollamıştı 90/100 ekran filan olması lazım , aklım hala onda ne cihazdı yawww birde ondan küçük crt aynı analog antene bağlayıp denemiştim , görüntü jvc yanında çok kötü kalmıştı ,

Şu anki durumlarını açıkcası bilmiyorum.
  • Bildigim kadariyla JVC ürünlerinin bir kismini Vestel üretiyor.

Yalniz arada almanyaya gidiyorum ve orda da uzun zamandir herhangi bir JVC ürünü görmüs degilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş JVC panel işinde bütün dünyada böyledir yani en az satılan paneller bunlardır+

JVC fason/montaj bazlı çeşitli Modüllere bunları çıkartır ama pazar payı sıfırdır bu işte!!

Ayrica LCD leride hiç bir zaman iyi olamamıştır,1/2 sene Thin-panel v.s diyerek bazı seriler çıkardı yine hikaye!!

JVC bu işte kötüdür!başka elektronik alanlarda iyidir+
    CRT zamanında ise USA/Japonya için çok kalite TV leri vardı ama o zamanlarda kaldı artık o TV ler
    Kısaca pazarıda yoktur,kullanıcı profilide yoktur!

++

Uzun zamandır JVC hakkında bilgi edinemiyordum sayenizde öğrenmiş oldum pek birşey kaybetmiyor muşuz LCDtv açısından ama diğer ürünleri için yine satışının olması iyi olurdu

Birde bu linkteki 3D olayı nasıl oluyor acabahttp://pro.jvc.com/pro/microsite/3d/monitor/index.html

• Can abi ,

Hitachi'nin efsanevi bir serisi vardı hangisiydi o yawww
  • quote:

Jvc deck seti zamanında arçelik bayinden almıştık ben o zaman kısa şortla geziyordum

Jvc crt almanyadan amcam yollamıştı 90/100 ekran filan olması lazım , aklım hala onda ne cihazdı yawww birde ondan küçük crt aynı analog antene bağlayıp denemiştim , görüntü jvc yanında çok kötü kalmıştı ,

Şu anki durumlarını açıkcası bilmiyorum.

bende hatırlıyorum bizde vardı..80 li yıllarda alıp 96 da sony trinitron alana kadar kullanmıştık..koruma camı bile vardı cıkarıp takılabilen..cok guzel bir crt idi..

• quote:

Can abi ,

Hitachi'nin efsanevi bir serisi vardı hangisiydi o yawww

O da artık bildiğim kadarıyla üretilmiyor,çünkü "Butik" bir seriydi

Wooo01 gibi değişik-karışık bir model no.su vardı,sadece Japonya ve USA da çok az satıldı,Avrupaya
    ise fiyatından dolayı gelemedi

Bacliti EEFL olan çok çok özel bir paneldi!
    Hatta inanılmaz kalite bir paneldi diyebilirim,Modül olarakta IPSAlpha/Japan kullanılmıştır,ancak bunlar 42" den büyük olamadığı
    için zaten ilerleyen zamanlarda bunu alan olmazdı heleki Japan/USA pazarında!

Ben bunun bir Test sitesinden oldukça detaylı araştırmasını TF de vermiştim,sanırım 2 sene oldu!!
    DH yede vermiş olabilirim,herifler öyle kaliteli bir malzeme kullanmışlarki,bütün devreler/componentler v.s v.s hepsi
    Hitac için özel üretimdi,herifler Kasayı çok ince yaptıkları için bütün elemanlarında boylarını özel olarak kısa ürettirmişler!!

MediaBox ext.olarak geliyordu(prof bir uygulama!)

Bunu Test eden Japon ların en büyük Test Sitesi,paneli dağıtıp-resimleyerek vermişti,öyleki arada bir Board vardır,herifler bunu bile
    öyle bir kimyasal bileşim ile üretmişlerki,testi yapan şirket,hayatımızda ilk defa gördük demişlerdi
    Sigara üstüne koyuyorsun yanmıyor Board

Baclit EEFL ise zaten başlı başına çok iyi bir olaydı,hatta bana göre LED tende çok daha iyidir,en azında LED sorunları ondan yoktu!!

Efsane bir paneldi kısaca,ama Hitac nedne bunu çıkardı sonra devam etmedi v.s bunlar soru işareti kaldı,zaten Hitac LCD işinide ortağı Pany ye
    devretti gibi!!

Her sene o grupta Hisse devri yaşanıyor 2007 den beri>>Hitachi/Toshiba/Canon/Fujitsu/Panasonic/IPSJapan gibi Hissedarları var ama şu anda büyük
    Hisse ağırlığı Pany dedir!!
    Hitac ile Fujitsu şimdilik sessiz gidiyorlar(Tıp/Askeri-Uzay ve özel Display ler ağırlıkta üretiliyor)

++

• Birde aklıma geldi,70 lerin sonlarında süper JVC CRT ler vardı!!! inanılmaz kalite.....

Hatta o zamanlar çok meşhur olan haklı olarakta en iyi CRT ler sayılan Sony ler bile bir JVC ile karşılaştırılınca bu işi bilenler hep JVC derdi!!

Örneğin şunu derlerdi...JVC nin verdiği görüntüyü ve doğru renkleri Sony den alamazsınız diye!!!

Bir diğer özelliği şuydu JVC nin>>>çok yakından bile hatta ekranın 1 metre önünden bile izleseniz inanılmaz NET idi,buda o zamanlar
    bir tek JVC deki teknikti

Ben bir ara 1981/82 lerde bir JVC modeli kullanmıştım,Video cihazlarının o en meşhur zamanlarda!!
    Sony BlackTrinitron yerine bunu tercih etmiştim!!! eve gelenler....JVC adını bile duymamış olsalar bile...yaw bu görüntü
    Sony de yok derlerdi hep,çünkü o yıllarda TR de paso Sony satılırdı(DoğuBank tan alınırdı tabiki)

++

• Sağol can abi bilgi edindik sayende

Bu hitachi'nin yapılışı çok ilginçmiş hakkaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 10 Kasım 2009; 21:58:26 >
  • Hitac ile Fujitsu;ne yaparlar çözemedim hala

Sanırım Klima işine geçtiler
  • fujitsu, siemens ile bilgisayar-pda-notebook işine filan girdi. ahanda pda yanımda duruyor, buysa kapasiteleri acilen kapatsınlar zaten dükkanı

hata etti siemens le ortaklık kurarak, en azından bu alanda
  • JVC firma olarak durumu zor 77 milyon dolar ciro yaptıklarını acıkladılar ardından 480 milyon dolar gibi bir zararı duyurdular.JVC bunlada kalmadı japonya ve iskoçyadaki fabrikalarını kapayacaklarını acıkladılar sebeb ise yüksek maliyetler.Yeni fabrikalarını ise taywan ve polonyada açabilecekleri açıklandı.JVC bunlada kalmadı lcd vs televizyonlarda başarıyı yakalayamadıklarınıda bildirdiler fakat JVC son açıklamasında piyasaya üst modellerle yeniden gireceklerini (2009 )bildirmişler.
  • En azından CD ve DVD medya olarak satışı var. aşağıdaki linkten ürünlere ulaşabilirsin.
    http://www.cd.com.tr/asp/brands.asp?brand=JVC
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.