Şimdi Teledünya yokken 2 odaya kablo tv bağlattım. Sonra Teledünya çıkınca SD settop box aldım. Diğer oda da kablo tv devam ediyor. Odanın bir tanesinde izliyorum. Ama geçtiğimiz 3 ay zarfında Teledünya izlediğim yerde bazı kanallarda sinyal yok uyarısı almaya başladım. Ben ayarlama yapılıyor zannediyorum. Daha sonra toz alınırken kabloya değme v.s. olduğunu farkettim. Oyanayınca gelmeye başladı. Genel kanalların bir çoğu mevcut ama özellikle Discovery shopping tv ve bir kaç kanal yok. Sinyal yok uyarısı geliyor ekrana. Discovery kablo ile oynayınca ekrana geliyor ama o da kesik kesik.
Ama geçenlerde Setbox'ı kablo tv izlediğim oda ya götürdüğümde olmayan kanalların gayt güzel ve akıcı bir şekilde olduğuu fark ettim. Bunun sebebi sizce ne olabilir benim yapabileceğim birşey var mı yoksa arıza bildirimde bulunayım mı?
Farklı bir soru. Babamlarda kablo tv var. Ben sd settopboxu onlara versem kendim HD settop box alsam acaba problem olur mu? Babamları teledünya üyesi yapıcam elbette.
selam. diğer odaya gelen sinyal seviyesinde düşüklük olması bazı kanallara ulaşamamanıza neden olabilir. servisten gelip sinyal seviyesini yükseltmelerini rica edebilirsiniz. bizde benzer bir durumu yaşadık. dışarıdan gelen sinyal seviyesi 70 küsur iken içeride 3-4 yere hat çekilmiş olmasından dolayı tv ye gelen sinyalin seviyesinin 50 civarlarına düştüğü belirtildi. buda sinema hd gibi kanallarda mozaiklenmeler oluşmasına neden oluyor. diğer kanallarda çok şükür bir sorun yok gibi.