Şimdi Ara

Anlamakta güçlük çekiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi bazı küçük sensörlü makineler nasıl oluyorsa büyük sensörlü makinelerden bile pahalı oluyor,işte bunu ben anlayamıyorum hem mazemeden çalıyorlar hem de pahalı.
    mesela
    SONY RX100 M4 2800tl sensör botutu 12.8mm-9.6mm
    ve normal aps-c sensörden daha küçük olan 4/3 sistem sensörlerde aps-c sensölü makinelerin fiyatının neredeyse iki katı. halbuki daha ucuz olması beklenirdi.

olympus omd m5 ıı body: 3700tl 4/3 sensör
    https://fotografium.com/urun/olympus-om-d-e-m5-mark-ii-aynasiz-fotograf-makinesi-gumus

panasonic gh3 body : 4050tl 4/3 sensör
    https://fotografium.com/urun/panasonic-dmc-gh3-body-kit-aynasiz-fotograf-makinesi

Sony a7 ıı body : 4150tl Full frame sensör.
    https://fotografium.com/urun/sony-a7ii-full-frame-aynasiz-fotograf-makinesi

şimdi dersenizki sensör boyutu o kadar da önemli değil,işlemci önemli,öteki ek özellikler de önemli. peki o zaman sensör boyutu o kadar önemli değilse neden en düşük orta format bir makinenin fiyatı 30 000tl den başlıyor?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bence sebep tasinabilir ama kaliteli fotograf ceken bir cihazin daha pratik olmasi.

Sahsen ekonomik durumum izin verse, lens takilabilen bir cihaz yerine,ust sinif bir kompakt almayi dusunurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx100 alınca iyi bir sensörün yanında muhteşem bir zeiss lensi ve beraberinde getirdiği teknolojik yenilikleri de alıyorsunuz (geliştirilmiş video codec ve 1000fps çekim gibi) Ayrıca bu özelliklerinin yanında kompakt olması ve bu ebatlarda ve ağırlıkta pek rakibinin olmaması da eklenebilir.
    m43 sistemler için ise dediklerinize katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m43 sistemler için en uç örneklere bakmamak lazım . e-pm2 , e-pl6 , e-p5 , gf6 gibi fiyat performans olarak çok çok iyi makineleri var m43 sistemin . Lens çeşitliliği de gayet güzel . GH serisi ise çıktığı zamanlarda beraberinde çıkan video odaklı bir çok full frame ile kafa kafaya gelen bir seri . Hatta GH3 ile 5D mII nin pek çok karşılaştırma videosuna bakabilirsiniz . GH4 de harika video özellikleriyle gelen bir gövde . Fiyat konusunda GH3 bhphotovideo'da 600 dolar gibi gayet güzel bir rakama , GH4 ise 1400 dolara , yani GH3 ' ün tr fiyatına satılıyor . Bu bağlamda GH serisini bu çemberin dışında tutmak lazım .

RX serisinde ise ürünün kompakt kalabilmesi için sensör ancak bu kadar büyük olabiliyor ki , bu boyutlardaki bir makine için 1" sensör gayet yeterli . Fiyat yüksek bu konuda ben de hem fikirim ancak cebinizde 1000 fps video kaydeden 4k video kaydeden zeiss lensli bir kompakt taşımak da fazla ayrıcalıklı olsa gerek

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    istendiği taktirde büyük sensörlü kompak ta yapılabiliyor mesela bakınız sony rx1 hem kompak hem ff sensör.
    aps-c sensörlü kompak yapılamaz mı yapılır elbet.

sony rx100 m4 4k video çekiyor, 1000 fps falan diyorsunuz da kaç saniye boyunca 1000 fps çekiyor sadece 6 saniye. yani bunla tutup ta 1000fps de kısa film çekemezsin.
    ayrıca küçük sensörde 4k video çekmek çok kolaydır çünkü sensör küçük bunun avantajını kullanıyor. mesele ff sensörde 4k video çekmektir. ki bunu yapabilen sony a7s ıı ve sony a7r ıı modeli var. yani 4k video çekmek istesem gider ff sensörlü 4k video çeken makine alırım.
    şimdi bir tarafta 50mp fotoğraf çeken cep telefonu var öte tarafta 12mp fotoğraf çeken ff sensörlü makine hangisini alırsın? şimki bu 4k aldatmacası da bu mp aldatmacasına benziyor.

lens konusuna gelirsek para olduktan sonra aps-c sensörlü sony a6000 e de carl zais lens takarsın olur fiyatı 3500tl falan.

• hocam rx1 sabit 35mm F2 lensli . bu sebeple ff ve kompakt . fiyatı da 2800 dolarcık zaten . Zoom lensli bir başka 1" kompakt daha var rx10 m1 var ancak o da 2800 lira civarında bhphotovideo'da . Boyut olarak da A37'den daha büyük . rx100 ile kıyaslanamayacak kadar büyük ebatlarda . lens 24-70'ten 24-240'a geçince bile filtre çapı 62mm olmuş . Kaldı ki buna aps-c sensör takılsa ya f değerinden kaybedecek küçülmek için , ya da önüne tamron 18-200 takılmış bir a5000 çıkacak karşımıza .

Hocam 1000 fps'nin amacı zaten en fazla 2-3 saniyeli bir aksiyonu yavaşlatmak , tutup 1000 fps kısa film çekersek günlerce izlenir zaten .

İyi hoş diyorsunuz ben de ff sensörde 4k çeken makineyi alırım da , a7s II 3000 dolar , a7r II 3200 dolar . GH4 ise 1300 dolar . Burada bütçe önemli tamamen . Zaten a7s bile GH4 ' ü video testlerinde iso ve renk doğrulamalarında , detaylarda bariz şekilde geride bırakıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 22 Ekim 2015; 3:14:18 >

• 6 saniye 1000fps video 4 dakika yapar. Bu gayet yeterli. Rx100'ün bulundurduğu özelliklere göre çıkış fiyatı bence normal. Bu civardaki büyüklükte bir gövdede aps-c sensör içerseydi o zaman benim açımdan bu fiyatı sonuna kadar hak ederdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Ekim 2015; 5:32:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.