Şimdi Ara

ANLATIM - TOYOTA COROLLA ARACA YENİ ANAHTAR (IMMOBİLİZER) TANITIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
7
Favori
26.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar burada bir soru sormayacağım, ancak güzel bir bilgi paylaşacağım. Benim işime yaradı, belki sizlerin de işinize yarar.

Elektronik motor kilidi (immobilizer) olan Toyota Corolla 2003 aracıma ait anahtarlardan birisini kaybetmiştim. Yeni anahtar alıp aracın beynindeki eskilerini de serviste sildirmiştim. Geçen gün kaybettiğim anahtarı buldum. Ancak ne kumandası çalışıyordu, ne de immobilizer sistemi tanıyordu (kontağa basıyorsunuz ama araç çalışmıyor). Biraz araştırmayla bu anahtarın nasıl immobilizer sistemine eklenebileceğini öğrendim. Kopyala-yapıştır yapmadan anlatıyorum, sürçülü ihsan olursa affola. Tabi bir de uygulamanın bütün riski şahsınıza aittir. Ben başarıyla uyguladım, şu anda bütün anahtarlar çalışıyor ama olaydaki kar da zarar da size aittir, paylaşayım:

Önce “elektronik motor kilidi” (immobiliser) hakkında kısa bir bilgi vereyim.

Anahtar üzerindeki mikroçipte bir kimlik numarası vardır. Aracın beyninde (ECU: Electronic Control Unit) bu kimlik numaraları kayıtlı anahtarlar vardır. Siz kontağa anahtar takınca beyin anahtarın kimliğini kontrol eder, ancak kayıtlı olan bir anahtar varsa bir takım işlemlerin (motora benzin göndermek, fren ve debriyaj pedalını ve direksiyonu serbest bırakmak gibi) yapılmasına izin verir. Aracın anahtarı olmadan “elektronik motor kilidi” (immobiliser) sistemi olan aracı çalıştırmak teknik olarak imkansıza yakındır. (çalmak için ya önce sizden anahtarınızı çalarlar, ya da aracı çekiciyle götürürler mesela)
    Toyota araçlarında yeni anahtar tanımlamak için immobilizer modülünde tanımlı esas (master) anahtar elimizde olmalıdır. Eğer bu anahtar yoksa, kilit sistemi tamamıyle değişmelidir. Elinizdeki anahtarın esas mı, yedek mi olduğunu anlamak için şu testi yapabilirsiniz. Anahtarı kontağa taktığınızda güvenlik (security) ışığı hemen sönüyorsa anahtarınız esas anahtardır. Ancak ışık anahtarı takınca bir defa yanıyor sonra sönüyorsa elinizdeki anahtar yedektir, bu anahtarla çoğaltma işlemi yapılamaz. Şimdi esas anahtarınızı ve tanıtmayı istediğiniz yeni anahtarı alarak başlayalım:

1. Aracın fren ve gaz pedalına aynı anda basıp bırak.
    2. Aracın esas anahtarını kontağa tak (hiç çevirme)
    3. Anahtarı taktıktan 15 saniye içinde gaz pedalına 5 defa bas bırak.
    4. yukarıdaki işlemlerden hemen sonra, 20 saniye içinde, fren pedalına 6 defa bas bırak ve anahtarı kontaktan çıkar. (Fren güvenlik sisteminden dolayı sertleşebilir, sorun değil, basıldığı kadar bas bırak)
    5. Yeni tanıtılacak anahtarı 10 saniye içinde kontağa tak
    6. Yine 10 saniye içinde, gaz pedalına bir defa bas bırak.
    7. 80 saniye bekle, araç yeni anahtarını tanımlıyor, bu sürenin sonunda güvenlik (security) ışığı sönecek.
    8. Yeni anahtarı kontaktan çıkar, 1 defa frene bas bırak.

İşlem tamamlanmıştır, her iki anahtarınızı da kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 24 Ağustos 2008; 0:13:33 >

• ben 2000 model terra ya denedim 3 defa olmadı acaba sizin araçtan farklımı bunun sistemi ? birde sizde bununla ilgili bir uyarı lambası varmı ? ( security ) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentv -- 3 Ocak 2013; 19:38:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentv

ben 2000 model terra ya denedim 3 defa olmadı acaba sizin araçtan farklımı bunun sistemi ? birde sizde bununla ilgili bir uyarı lambası varmı ? ( security ) ?

evet farklıydı, sizin araçtan sonraki kasaydı.
    (security lambası vardı ama sizin araçla sistemleri farklı olabilir, internette araştırın. sizin aracınki de olabilir.
  • inanın en az 6-7 defa denedim ama olmuyor transponderdemi sıkıntı var anlamadım normal de ben anahtarcıya gitmiştim önceden, asıl anahtarı cihaza koyup baktı 4C çip dedi hatta bende gördüm ,dünde çağlayanda bir yerden aldım o yeni çipi ama bu gün başka bir anahtarcıya gittim ustası yokmuş çocuğa rica ettim oda merakan denedi :) benim asıl olanı görüyor cihaz, ama yeni aldığımı görmüyor ( ama o önceki cihazdan farklı bir cihazdı yani, benım asıl çalışan çipin modelini de göstermedi )
    yarın tekrar gideceğim oraya ustası gelince ..
  • bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. benim aracım 2004 model yaris,http://smartkey.us/05-chanpin/p-001-1.asp?id=121 bu sitedeki transponder benim aracıma uyuyor, anahtarcılarda gördüğümüz immo okuyan cihaza gerek kalmadan, sizin anlattıklarınızıda uygularsak yedek anahtarı kodlayabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delibey4040

bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. benim aracım 2004 model yaris,http://smartkey.us/05-chanpin/p-001-1.asp?id=121 bu sitedeki transponder benim aracıma uyuyor, anahtarcılarda gördüğümüz immo okuyan cihaza gerek kalmadan, sizin anlattıklarınızıda uygularsak yedek anahtarı kodlayabilirmiyiz?

Denemenizin bir sakıncası olacağını sanmıyorum. En fazla kodlanmaz. o zamanda internetten sizin araç için uygun kodlama arayabilirsiniz, veya bir ustaya götürürsünüz.

• o zaman bi deneyelim bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • enterasan bir şey bmw 730 da da buna benzer bir sıkıntı yaşamıştım kontağı çıkarıp takıp bekliyorsun araç öyle çalışıyor.
  • mrb Paylaşımlar dan anladığım kadarıyla toyota araçlar hakkında iyi bir tecrübeye Sahipsiniz.ben siirtte görev yapıyorum polisim.bana zimmetli olan 2014 toyota Corolla daha 6000 km de.aracın arızasıyla alakalı başım dertte 3. gündür anaçla uğraşıyorum . Siirt'e e.en yakın toyota Servisi diyarbakır da . araç resmi polis arabası buradan diyarbakır a gitmek yüzde elliye elli ölüm demeke. eğer bir çare bulamaz Sam mecbur gidecem • yüzden acil yardıma ihtiyacım var. Sıkıntısı Şöyle aracı park edip eve çıktım 2 Saat sonra kumandayla aracı açıp anahtarı kontağa takıp Çevirdiğim Zaman hiç dönmedi . direksiyon kilidi mi diye baktım ondan dolayı da değil bi.az uğraştıktan Sonra olmayınca araçtan çıkıp kumandayla aracı kapatmak istediğim Zaman kumanda Çalışmıyordu. komandonun anızılandığınl yada pilinin bittiğini düşünüp yedek anahtarINI denediğim Zamanda aynısını yaptı ne kapılarını açtı nede arabayı çalıştırdı. ertesi gün akü kutup başlarını söküp denedim kumandayı biraz kurcalayın Ca iki kumanda da Çalışmaya başladı. kontakla biraz uğraştım kontak tek kademe döndü ve daha da ileriye gitmiyor . diyarbakır Servisle görüştüm ne olduğuyla alakalı fikirleri yok. aracın gelmesi gerektiğini söylüyorlar. elektrik ve anahtar c. ilanla görüştüm. • onlar ında bir fikri yok. Siirt küçük bir yer imkanlar kısıtlı.yardımcı olursaniz büyükbir dertten kurtulacağım, belki de ölümden. allah korvsun.bilgisi olanlar çağrı atarsa ben ararım 05332852029

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar gerçekten çok faydalı bir bilgi elimde araca tanımlı olmaya bir anahtar yok iki anahtarımda master anahtar ve denesim gerçekten araba kodlamaya hazır hale geliyor benim aracımda 2003 arkadasımdada gene aynı kasa corolla var 2006 anahtarlar fln aynı onnunki de master anahtar ondan alsam onu tanıtsam kapıları filan kitliyip açarmı ve benim kendi orjinal anahtarlarımı unutma gibi bir problem olmaz değilni şayet onun anahtar benim aracıma tanıtıldıkdan sonra benim kapıları filan açınca gene arkadasımın arabasındada tanımlı olduğu için iki arabayıda açıp kapatabilirmi biraz karışık ve zor soru lar oldu ama 😀😀😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasannazif

Merhabalar gerçekten çok faydalı bir bilgi elimde araca tanımlı olmaya bir anahtar yok iki anahtarımda master anahtar ve denesim gerçekten araba kodlamaya hazır hale geliyor benim aracımda 2003 arkadasımdada gene aynı kasa corolla var 2006 anahtarlar fln aynı onnunki de master anahtar ondan alsam onu tanıtsam kapıları filan kitliyip açarmı ve benim kendi orjinal anahtarlarımı unutma gibi bir problem olmaz değilni şayet onun anahtar benim aracıma tanıtıldıkdan sonra benim kapıları filan açınca gene arkadasımın arabasındada tanımlı olduğu için iki arabayıda açıp kapatabilirmi biraz karışık ve zor soru lar oldu ama 😀😀😀

Merhaba,

Yıllar önce yapmıştım ama hatırladığım kadarıyla silme işlemi ile tanıtma işlemi farklıydı. Yani kendi aracınızdan silmedikçe anahtar tanımlı olur, başka aracın da aynı. Ama anahtarcı aracın dişlerini yapmadıkca farklı bir aracı çalıştırmaz, dolayısıyla bi anahtar iki araca birden uyumlu olmaz. Sadece kapıları açıp kapatabilir ki bence bunun için böyle önemli yerlerle uğraşmaya gerek yok, yine de risk sizin, isterseniz deneyin, sonuçları bizimle de paylaşırsanız başka kişilerin de işine yarayabilir.

Selamlar

• Teşekkürler hocam 2004 Corolla'da çalıştı. Ebay'dan çıkma anahtar aldım bu yöntem ile immobilizeri diğer açtığın konudaki yöntem ile de uzaktan kumandayı tanımladım çok uygun bir meblaya orjinal yedek anahtarım oldu

Önce uzaktan kumandayı tanımlamıştım kapıları açıp kapattı ama çalıştırmamıştı sonra bu konuyu buldum, meğer 2 farklı tanımlama varmış

Linkini şuraya koyayım başına gelen olursa ikisini de yapsın.

Uzaktan kumanda düğmeleri tanımlama konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_25881719//tm.htm

ANLATIM - TOYOTA COROLLA ARACA YENİ ANAHTAR (IMMOBİLİZER) TANITIMI

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.