Şimdi Ara

Cevap: FİAT LİNEA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE DÖNÜŞÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizinki de bir bakış açısı, ama bende fikrimi sizle paylaşmak isterim.
    Türk malı olması iyi bir şey ama, hem her zaman ekonomik olmaz hemde bu fikirde ısrar etmek gelişmenin önünü kapatır.

Dünyada ki çoğu üretici önce otomobili yaptı, sonra otomobilde kullandığı parçalardaki kendi üretim oranını arttırdı, daha sonrada parçaları dışarıdan tedarik edip
    montajı kendisi yaptı. genelde son 50 yılda otomobilciler bu şekilde iş planı yapıp uyguladı.

Bizim kullandığımız parçalara gelince, pili bizim üretmemiz mümkün değil, o konuda bir bilgimizde yok zaten dünyada 4-5 üretici var mecbur onlardan alınıyor.
    motora gelince 5 milyon usd miz olsa her şeyi ile kendimiz üretebilecek kadar konuya hakimiz. Hangi makina lazım ne nasıl yapılacak biliyoruz fakat o kadar paramız yok.

Controller zaten elimizde evrim geçirdi. Onu üretmek motordan daha kolay, ama basit bir üretim hattı en az 1 milyon usd. (ileride ne demek istediğimi daha detaylı açıklayacağım)

BMS bizim üretim sayılır.(ileride açıklayacağım)

aslıda biz para ödeyerek satın alamayacağımız ekipmanın üretimi ve/veya geliştirmesini yaptık. Aksi halde 5 yıl uğraşırdık başarmamızda çok zor olurdu.

her ürününün yerlisi olsaydı kötü mü olurdu tabiki olmazdı, en azından
    Gümrüklerde sürünmezdik, "pilin içinde çin'in ucuz elektriğini Türkiye ye kaçak mı sokuyonuz yoksa" diyen gümrük muhafaza amirimizle tanışmazdık.
    BMS in ne olduğunu anlatmak için 12 gün boyunca kapı kapı, birim birim, amir amir, süründükten sonra, pes etmek üzereyken "pc deyin, verirler herkes öyle söylüyor" diyen çaycı teyzeyi tanımazdık. (45 saniyede verdiler, gümrük de 0 mış)
    Elektronik ekipmanımızı görüp, yan odaya "abi gel aradığımız adamları buldum" diye çığıran ve elimize 3 usd lik mause tutuşturarak yapın bunu işinizi halledeyim, yoksa teslimat elden olmaz diyen PTT kargonun saygın müdürü ile muhatap olmazdık.
    Arabaya binip "lan siz niye bu boş işlerle uğraşıyorsunuz, araba beyni tamir edip parayı götürsenize" diyen sanayi sitesi başkanı (belediye başkanından forsludur) hafızamıza kazınmamış olurdu.
    yani.....

Trafiğe çıkmaya izin yok, aracı denemeye mevzuat uygun değil, araca onay verecek kim belli değil, velhasıl TSE ye gitmek, bir sürü başaramayacağımız prosedürden geçmek, 300 bin lira test belge vs parası ve 2 yıl zaman harcamak istemedik.

Yasaları öyle güzel yapmışlar öyle muhterem abileri de oralara oturtmuşlar ki, yap da gör günü dercesine,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.