Şimdi Ara

Fiat Linea Sahiplerine Araç Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Fiat Linea aracım var ve bu araçta klimayı ne zaman açsam radyatörün arkasındaki fan birden en yüksek devirde devreye girip geri çıkıyor ve örnek vermek gerekirse 10 saniye çalışıp 10 saniye duruyor.

Ben normalde bu durumu normal sanıyordum fakat bir akrabam bunu farketti ve bu durumda bir yanlışlık var haberin olsun deyince forumlarda araştırdım ve Linealarda bunun fan rezistansı arızası sebebiyle gerçekleştiğini, rezistans üzerinde bulunan 1.kademenin arıza yapması sebebiyle fanın direkt 2.kademede yani yüksek devirde devreye girip çıktığını ve bundan dolayı yüksek ses, anlık çekilen yüksek güç sebebiyle rölantide anlık bir dalgalanma ve klima performansında zayıflık gibi etkileri olduğunu gördüm.

Başına böyle bir şey gelen var mı? Veya Linea sahibi olupta buna dair bir yorumu olan var mı?

İyi forumlar dilerim herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Evet fan 2 kademeli çalışır. Sizin 1.kademe rölesi çalışmıyordur baktırmanız gerek

• Diagnos cihazi ile fan kademeleri manuel olarak calisip calismadigi kontrol edilebilir.

• www.fiatlinea.org
    Fan Rezistörü arızası ve bilinmeyenler.
    https://www.fiatlinea.org/klima/fan_rezistoru_arizasi_ve_bilinmeyenler-t12356.0.html
    ÇINAY TV ŞAHİNyoutube
    Fiat Linea 1.3 Mjet Klima Fan Rezistansı Arızası
    https://www.youtube.com/watch?v=ccOKak0Cy4A

Kendiniz değiştirin.

• Lego95 kullanıcısına yanıt

Hocam bilgisayara bağlattım fakat sıkıntı görmedi arıza olarak çıkmıyor, tahminime göre 2. Kademe hayati önem taşıdığı için o arızalanmadıktan sonra arıza olarak göstermiyor diye düşünüyorum.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt

Hocam ilçede yaşıyorum, bu dediğiniz cihazı sanmıyorum ki burda kullanan bir usta bulayım. Dün bilgisayara bağlattım fakat orada arıza çıkmadı, sadece 1.kademe arızalı olduğu için yansıtmıyır heralde bilgisayara diye tahmin ediyorum düz mantık olarak fakat emin değilim.

Usta bu normal bundan bi şey olmaz klima çalışınca böyle olur zaten dedi bıraktı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    14 yıl önce açıldı
    Bu araç hakkında fikir ? SUZUKİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun hocam, o konuyuda okudum videoyuda izledim sorunum net olarak bu. Videodaki araç gibi çalışıyor benim aracımında fanı, bu rezistansın değişimi bu problemi çözer değil mi 200 tl fiyat çıkardılar orjinal Opar marka rezistansa. Boş yere masraf etmek istemiyorum açıkcası

• HanDar05 kullanıcısına yanıt

Yerinizde olsam havaların yavaş yavaş soğuduğu şu zamanlarda almazdım. İsterseniz alın (belli olmaz fiyatlar uçabilir) ama hemen takmayın. Havalar ısındığında takarsınız. Üzerinde çıkanı da atmayın. Ben havalar ısındığında kendim değiştirdim. Yüksek devirli çalışma ortadan kalktı.

• Almasam kesin fiyatı artar ona emimim hocam, neden alıp şimdi takma dediniz peki malzeme boş yere yıpranmasın diye mi?

Birde sizin araç 1.3 mü 1.6 mı hocam?

• Önemli bişey yok hocam. Torpidonun alt kısmında klima kabloları var. Soketlerden biri sıkıntı çıkarmış. Ya yerinden gevşemiş ya da ordaki kablolardan birinin değişmesi gerek. Bende de Grande Punto var. Bu araçlarda kronik bu sorun. Bir elektrikçiye git 5 dakikada halletsin. Fiat çok dandik kablo ve soket kullandığı için sık sık aynı arızayı veriyor bendede.

• Malzemenin yıpranmasından değilde, klima kullanımı ihtiyacı azalacağı için dedim. Artık yavaş yavaş kalorifer moduna geçicez. Evet 1.3

• HOCAM 2014 FİAT DUCATO KULLANIYORUM. BEN DE NE ZAMAN KLİMAYI AÇSAM FAN DEVREYE GİRİYOR. 10-15 SANİYE. SONRA SUSUYOR. BUNLARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ SANIRIM BU DURUM..

• Benim lineada bu sekilde calisiyordu. Hatta arac yetkili serviste bakima girdigi halde bunun bir ariza oldugunu anlayamadilar. Herhangi bir arac arizasi vermiyor. Alip degistirirseniz duzelecektir. Ben kendim degistirdim. Bu sekilde klima daha iyi sogutuyor.

• Gerekli cevaplar verilmiş. İnternetten alıp yıldız tornavida ile değiştirebilirsiniz. Eğer probleminizi çözmezse iade edersiniz. 5 dk lık bir işlem. Ben de kendim değiştirdim. Eskisi de duruyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüm cevaplar içim çok teşekkür ederim herkese, verilen tavsiyelerin hepsini dikkate alacağım.

• Arkadaşlar merhaba. 2009 fiat linea araçta kalorifer ile ilgili şöyle bir sorun yaşıyorum yardımcı olursan çok sevinirim. Kaloriferi sonda çalıştırıyorum, üfleme yapmıyor şöyle bi 35-40 sn geçiyor başlıyor hızlı üflemeye. Bunu neden yapar acaba? Bu arızayı ara ara yapıyor bu arada. Isısında problem yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.