Şimdi Ara

Renault Clio Hatchback alacak kişiye tavsiyeler ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk aracımı alacağım, öğrenciyim-acemiyim-yakıtı parçası uygun-güvenlik test puanı güzel-sürüşü kolay-parkı rahat bir araç arıyordum ve
    Renault Clio Hatchback almaya karar verdim

şimdi birkaç sorum var hangi tür Clio alacağım ile ilgili.. Hangi model yılını almalıyım? Bütçem 13-14 arası.Dizel yakıt pek düşünmüyorum,sesini vs sevmiyorum. hem yüksek km de sorun çıkarır deniyor.ama 1.5 DCI de efsane motor deniyor.yani bu konuda kararsızım. LPG ile kullanmaktan yanayım ama çok uygun denk gelirse sizinde fikirlerinizle dizel de düşünebilirim

*Düz Vites düşünüyorum
    *Klima-Hava Yastığı-ABS şart

motor gücü olarak da 1.2 düşünmüyorum. 185 boy 130 kiloyum. ben ve 4 kişi daha arabada olduğunda yokuşlarda bayılmamalı :)
    kilometrede 17-18 kuruş yaksın da demiyorum. benim için lpg'de 25-26 kuruş yakması makbuldur. buna göre bir motor ve valf model vs bakabiliriz
    kullanan bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 23 Ağustos 2012; 13:37:29 >

• dizeli geç
    en ideali tüplü ve öfkeli olan 1.6RXT modeli al birde ilan vereyim bunun üzerinden arastırmanı yaparsın
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-bakimli-full-clio-hb-97126371/detay
  • 1.4 98valve öneririrm... keçi gibidir... kronik sorun olarak bir tek karşılaştıgım elektrik destekli direksiyonun kömürleri bitiyor 100 lira gibi bir masrafı var... alırken direksiyon ses yapıyormu bir bak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

1.4 98valve öneririrm... keçi gibidir... kronik sorun olarak bir tek karşılaştıgım elektrik destekli direksiyonun kömürleri bitiyor 100 lira gibi bir masrafı var... alırken direksiyon ses yapıyormu bir bak...

sendeki yüksek model ama galiba. kaç model?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

dizeli geç
    en ideali tüplü ve öfkeli olan 1.6RXT modeli al birde ilan vereyim bunun üzerinden arastırmanı yaparsın
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-bakimli-full-clio-hb-97126371/detay

eyw aynen. dizel düşünmüyorum.traktör gibi. tüplü ve öfkeli güzel söyledin. peki 1.4 RXT nasıldır? çok bir performans farkı varmı 1.6 RXT arasında?

• UPPPPP. CLIO 1.4 RXT VE 1.6 RXT arasında ne gibi farklar vardır? 16 V mi ikiside? ve performans farkları nasıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMG1

UPPPPP. CLIO 1.4 RXT VE 1.6 RXT arasında ne gibi farklar vardır? 16 V mi ikiside? ve performans farkları nasıldır

1.4 rxt 16 valve 98 beygirdir,1.6 rxt 8 valve 90 beygirdir...bende 1.6 rxt vardı..kesinlikle 1.4 ve rxt almalısın..motor az yakar diye düşünme,lpg olmadan bu arabaya binemezsin,lpg uyumludur sorun çıkarmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaş aracı kullanmış biri olarak cevaplamış
    hatta üstüne biraz daha para koyup 1.4 privilege alabilirsin daha donanımlıdır ve 2002-2004 arasıdır rxt ler sanırım 2000-2001
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

UPPPPP. CLIO 1.4 RXT VE 1.6 RXT arasında ne gibi farklar vardır? 16 V mi ikiside? ve performans farkları nasıldır

1.4 rxt 16 valve 98 beygirdir,1.6 rxt 8 valve 90 beygirdir...bende 1.6 rxt vardı..kesinlikle 1.4 ve rxt almalısın..motor az yakar diye düşünme,lpg olmadan bu arabaya binemezsin,lpg uyumludur sorun çıkarmaz..

1.6 ama 8 valve. 1.6'ya 16 V olsa iyiydi değilmi. 1.4 RXT 16V daha mı iyidir 1.6 RXT 8V'ye göre ? ne gibi farklı vardır?
  • quote:

quote:

1.4 98valve öneririrm... keçi gibidir... kronik sorun olarak bir tek karşılaştıgım elektrik destekli direksiyonun kömürleri bitiyor 100 lira gibi bir masrafı var... alırken direksiyon ses yapıyormu bir bak...

2006 symbol vardı bende ondan bahsediyorum... dizeldi bendeki ancak teyzeoglunda 98hp 1.4 megane var devamlı kullanıyorum gidişi iyi hatta o ağırlığa ragmen konserve kutusu aveo 1.2 den çok çok iyi gidiyor... clio çok çok daha iyi gider...

dediğim gibi ben satarken direksiyonda problem vardı kömürleri bitmeye yakındı ses yapıyordu 100 lira masrafı vardı... alan yaptırmıstır...

1.6 rxt de kullandım bir sure... 1.6 da iyi gidiyor ama cok yakıyor 8valve motor... bide o motora frenleri bana zayıf geldi bilmiyorum... 4 hava yastıgı standarttı arabada ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Ağustos 2012; 16:44:16 >

• quote:

quote:

quote:

2006 symbol vardı bende ondan bahsediyorum... dizeldi bendeki ancak teyzeoglunda 98hp 1.4 megane var devamlı kullanıyorum gidişi iyi hatta o ağırlığa ragmen konserve kutusu aveo 1.2 den çok çok iyi gidiyor... clio çok çok daha iyi gider...

dediğim gibi ben satarken direksiyonda problem vardı kömürleri bitmeye yakındı ses yapıyordu 100 lira masrafı vardı... alan yaptırmıstır...

1.6 rxt de kullandım bir sure... 1.6 da iyi gidiyor ama cok yakıyor 8valve motor... bide o motora frenleri bana zayıf geldi bilmiyorum... 4 hava yastıgı standarttı arabada ...

anladım. peki 1.6 RXT 8V ile 1.4 RXT 16V arasında ne gibi farklar vardır?

• 1.6 RXT'ler düşük devirlerde 8v olduğu için 1.4 16v motora göre daha performanslıdır. 1.4 16v ise daha tutumlu olmasının yanı sıra, tam performans kullanımda daha başarılıdır. İkisinin de tüketimleri arasında bariz fark yoktur, 8v olan motor gayet başarılı ve ilk megane modellerinde 1 depo ile 1000km yapabilme başarısı göstermiştir uzun yolda. Megane 1.6 8v modelinin 90kmh ile sabit hızda tüketimi fabrika verisi olarak 5.0 lt idi.
  • 1.6 sanırım 90 yada 100 hp tam bilmiyorum

1.4 rxt 98 hp...

uzun yolda 1.4 çok hız yapmaz 1.6 ya gore fazla yakar ama 1.4 şehir içinde daha az yakar...

ikisindede 4 hava yastıgı var... abs var ben motor harici fark görmedim...
  • Yeteeerrr!! Hocam alın artık vallahi ailemden çok sizin konularınızı görüyorum.

Şakası tabii bu işin,

Araç ile ilgili çok bilgim olmadığı için tek bir tavsiye verebilirim. En dolu paketinden alın.
  • Diğer açtığın konuyada yazdım 2001 model clio 1.6 RXT al keyfine bak bravayı falan sil aklından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.