Şimdi Ara

Kia ceed vs corolla tercih (Araç alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30.05.2020 Edit: Arkadaşlar yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum herkese tek tek cevap veremedim kusuruma bakmayın. Sizlerin de tavsiyesi üzerine Kia Ceed Sw araçta karar kıldım ve pazartesi satışını almak üzere hayırlı olsun dedik. Pazartesiyi iple çekiyorum iyi ki varsınız

Arkadaşlar 2013-2014 model kia ceed sw dizel otomatik ile corolla 2013-2015 arası advance paket 1.6 lpg otomatik arasında kaldım. Km ve fiyatları aynı sayılır. Uzun vadede hangisini alsam memnun kalırım sizce? Ceed in otomatiği dct dedikleri mi yoksa tam otomatik mi? Araçları bilen arkadaşlar yorum yazarsa çok memnun olurum. Daha önce aldığım avensis, volvo s40 ve laguna araçlarımı da foruma danışarak almıştım. Yine sizlere güveniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 30 Mayıs 2020; 5:38:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O model yılında kia tam otomatik şanzıman kullanıyordu

Ama crdi motor, tam otomatik şanzıman ve yüksek ağırlık birleşince ceed dizel ekonomisi sunmaktan uzak epey. Corolla yakıt masrafı olarak daha iyi olacaktır.

Malzeme kalitesi, yol tutuş, sürüş keyfi konularında ceed daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

O model yılında kia tam otomatik şanzıman kullanıyordu

Ama crdi motor, tam otomatik şanzıman ve yüksek ağırlık birleşince ceed dizel ekonomisi sunmaktan uzak epey. Corolla yakıt masrafı olarak daha iyi olacaktır.

Malzeme kalitesi, yol tutuş, sürüş keyfi konularında ceed daha iyidir.
    Çok teşekkür ederim hocam. Peki yakıt harici bir olumsuzluğu olur mu bana? 64 binde yetkili servis bakımlı buldum boyasız kazasız

• 2015 kadar tam otomatik makyajla dct geçtiler eski bir dizel otomatik ceed sahibi olarak kia dizel otomatik şehir içi kullanımı çoksa cidden çok yakıyor onun haricinde corolladan üstün bir araç tam bir aile aracıdır uzun yolda sizi yormaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 27 Mayıs 2020; 20:58:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ben harhangi bir sorununu duymadım ceed modelinin. Şanzıman zaten sorunsuz, crdi motor da sıkıntılı bi ünite değil, dayanıklı, güçlü.

Yetkili servis bakımlıysa kafanız da rahat olur zaten.

• Corolla şanzımanı hariç güzel. Iki araçta birbirine çok denk . Kullanma imkânın varsa içine sineni al

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

2015 kadar tam otomatik makyajla dct geçtiler eski bir dizel otomatik ceed sahibi olarak kia dizel otomatik şehir içi kullanımı çoksa cidden çok yakıyor onun haricinde corolladan üstün bir araç tam bir aile aracıdır uzun yolda sizi yormaz
    Bu bilgiyi arıyordum hocam. Tam otomatik olması güzel. Litre bazında 10 litreyi görüyor mu peki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sportage VS Corolla
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Corolla şanzımanı hariç güzel. Iki araçta birbirine çok denk . Kullanma imkânın varsa içine sineni al
    Evet hocam ben de ikisi de aşağı yukarı aynı diye biliyorum. Corollayı kullanmıştım bulduğum corolla yaşadığım şehirde ama ceed il dışında. Ceed 64 bin km de, corolla ise 102 bin km de. Fiyat olarak a ceed 2-3 bin daha pahalıya denk gelecek

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam Sağolun. Kararı satıcıların yapacağı indirime göre düşüneceğim o zaman

• Biri SW diğeri sedan, bence önce kasa tipini seçin. 2 araç arasından ben olsam Ceed alırım daha kaliteli bir araç, hatasızını da bulmuşken bırakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Evet hocam ben de ikisi de aşağı yukarı aynı diye biliyorum. Corollayı kullanmıştım bulduğum corolla yaşadığım şehirde ama ceed il dışında. Ceed 64 bin km de, corolla ise 102 bin km de. Fiyat olarak a ceed 2-3 bin daha pahalıya denk gelecek

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla piyasasından ziyade aracın size verdikleri ön planda.
    Geçmiş araçlarınıza da bakarak Ceed'i tavsiye ederim.
    2015 ortalarına kadar eski tork konvertörlü şanzıman, 128 hplik motor var (280nm tork).
    Arkadaşların yazdığı gibi biraz fazla yakabilir. Aynı motor şanzımanı i30'da kullanan arkadaşım 5 km'Lik kısa kullanımlarda 8 litre civarı yakıyordu. Ş.içi 9 en tepe noktası olacaktır. 7'nin altı zor (yarısı çevre yolunda çok dur kalk olmadan kullanılırsa bu rakamı görür)
    Uzun yolda 6 litre yakacaktır 120 kmh civarı kullanımda.
    Her ne kadar DCT'ler 136 hp (300nm) ise de çift kavrama masraflı olacağından eski şanzımanlar çok yakmasına rağmen daha garanti çünkü sorunsuz.

Servis bakımlı boyasız diyorsunuz. Fiyat da makulse alın bence.

ben ankara trafiğinde işe git gel kullanıyordum yoğun trafik 8,5 litre aynı güzergah otomatik benzinli (cvt) fluence ile 8,8 litre arkadaşımda var ceed sw dizel otomatik oda yakıttan dolayı satacaktı yoğun trafikte acımıyor ama aile aracıdır şehir içi eğer kullanım durumunuz fazla değilse mutlaka tercih edin corolla cvt şanzıman az sakin kullanımda sizi üzmez yokuş ani hızlanmada size boş yere bağır gitmez hissi verir ikiside sizi şanzıman yönü ile üzmez ama zevk ceed alırsınız size bir öneri daha vereyim egea sw dizel yada benzinli otomatik tavsiye ederim adaptif cruiseden çarpışma önleyici orta paketten itibaren standart benzinli motor lpg tam uyumludur

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Anladığım kadarıyla piyasasından ziyade aracın size verdikleri ön planda.
    Geçmiş araçlarınıza da bakarak Ceed'i tavsiye ederim.
    2015 ortalarına kadar eski tork konvertörlü şanzıman, 128 hplik motor var (280nm tork).
    Arkadaşların yazdığı gibi biraz fazla yakabilir. Aynı motor şanzımanı i30'da kullanan arkadaşım 5 km'Lik kısa kullanımlarda 8 litre civarı yakıyordu. Ş.içi 9 en tepe noktası olacaktır. 7'nin altı zor (yarısı çevre yolunda çok dur kalk olmadan kullanılırsa bu rakamı görür)
    Uzun yolda 6 litre yakacaktır 120 kmh civarı kullanımda.
    Her ne kadar DCT'ler 136 hp (300nm) ise de çift kavrama masraflı olacağından eski şanzımanlar çok yakmasına rağmen daha garanti çünkü sorunsuz.

Servis bakımlı boyasız diyorsunuz. Fiyat da makulse alın bence.

Alıntıları Göster
    Hocam yaşadığım şehir Diyarbakır. 2-3 sene daha burda olacağım. Burda trafik olmuyor genelde yollar çok geniş. Yarın satışını vereceğim aracım avensis 2.0 otomatik. Bu da fazla yakan bir araçtı ama keyifli olduğu için katlandım. Keyifli ve sorunsuz ise 45 kuruşa kadar yakması beni yormaz sanırım.. Verdiğiniz bilgilere göre o şekilde hesapladım ama yakıt fiyatları da günü gününü tutmuyor malesef

@FurkanEmir411 kasa tipi farketmiyor. Geniş araç istiyorum ikisi de geniş araçlar. Kalite ve aldığım keyif daha ön planda sanki o yüzden de ceed bir adım önde. Eğer güzel pazarlık yapabilirsem ceed alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

ben ankara trafiğinde işe git gel kullanıyordum yoğun trafik 8,5 litre aynı güzergah otomatik benzinli (cvt) fluence ile 8,8 litre arkadaşımda var ceed sw dizel otomatik oda yakıttan dolayı satacaktı yoğun trafikte acımıyor ama aile aracıdır şehir içi eğer kullanım durumunuz fazla değilse mutlaka tercih edin corolla cvt şanzıman az sakin kullanımda sizi üzmez yokuş ani hızlanmada size boş yere bağır gitmez hissi verir ikiside sizi şanzıman yönü ile üzmez ama zevk ceed alırsınız size bir öneri daha vereyim egea sw dizel yada benzinli otomatik tavsiye ederim adaptif cruiseden çarpışma önleyici orta paketten itibaren standart benzinli motor lpg tam uyumludur
    Şehir içinde her gün işe gidip gelirken kullanacağım genelde kısa ve akıcı bir yol. 8 litre civarı yaksa gayet yeterli benim için. Egea konusundaki öneriyi de araştırayım hocam bütçeme göre bulabiliyor muyum bakayım çok Sağolun

• Kesinlikle Corolla

Binerken de satarken de

Arıza yapmaz
    2. eli iyi
    Konfor yol tutuş ses yalıtımı açısından Corolla iyi

Benim aracım Ceed 2014 hb. Şehir içi kullanıyorum ama çoğu zaman açık trafikte. en fazla kışın 8.5 gibi ortalamam oldu. 5000 km ortalamam 7.4-7.6 gibi.
    O şartlarda 8'i geçmez. Manueli vardı bende akıcı ş.içi kullanımda 6, ş.arası ise genelde 4.7 gibi yakardı.
    Ş.içi kısa mesafe ağırlıklı 6.8 yakardı genelde.
    Otomatiği de 8 yakar sizin şartlarda.
    kia ceed ikinci eli iyidir temiz aldıktan sonra çok rahat satarsınız 1 parça değişen 5 parça boyalı ve ufak tefek kaporta masraflı aracı çok iyi fiyata sattım ve alıcısı çok boldu km ve temiz olduktan sonra korkunuz olmasın egea mutlaka değerlendirin corollanın tek artısı yakıtı olur

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Konfor yol tutuş ve yalıtım corolla ceed den daha mı iyi? Ceed corollanın yanında uçan halı olur.

• Vay arkadaş 1 kişi hariç herkes ceed demiş. Kim diye düşünmeye gerek yok

Makyaj öncesi Ceed tam otomatik donanımlı bir araç. Tek kusuru biraz fazla yakması. O da tolere edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 28 Mayıs 2020; 0:38:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.