Şimdi Ara

Renault Clio vs Hyundai i20 Hangisi Alınmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, anneannem böbrek hastası bu yüzden diyalize giriyor. %90 engelli raporu var biz de önümüzde böyle bir fırsat var iken yararlanmak istedik. Bütçemiz kısıtlı yani bir milyonun üstüne çıkamayız. Renault ve Hyundai nin sitelerine baktığım zaman

Renault Clio Evolution 2024 (90hp, X-tronic şanzıman, 1.0 TCe) ve Hyundai i20 Elite 2024 (140hp, 1.4 MPI) seçenekleri var neredeyse bir milyona. Bu iki araba arasında baya kararsız kaldım.

Araştırdığım bilgilere göre artılarını karşılaştırırsak;

Clio: Turbo motor olduğundan "yalnızca kalkışlarda" rahat hızlanması, koltukları bir tık daha rahat yanal destekleri büyük, yedek parçasını istediğin zaman bulabilirsin

i20: Sunroof'u var, arabanın içi daha ferah, geniş

Çok anladığım bir konu değil. Güvenlik de benim için çok önemli bir husus. Hangi araba daha sağlam, yol tutuşu hangisinin daha iyi vs. bunları bilmiyorum ilk arabam olacağı için tecrübem yok.

Otomobilden anlayanlar hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• 1 milyon bütçeniz mi var yoksa 1 milyonluk araçlara bakıp ötvsini düşüp kalan fiyatı mı var elinizde tam anlayamadım.
  • mura_t kullanıcısına yanıt

Şuan elimizde 300 bin tl var. 1 milyon tl lik araba ötv indirimiyle 580 bin tl ye düşüyor. Geri kalan miktarı da ya banka kredisi ya da olursa bayinin sağladığı taksit imkanıyla ödeyeceğiz. O yüzden sıfır araba olması şart diyebilirim.

• Anladım bende sizin gibiydim bilgim yoktu ilk aracım olcaktı aynı şekilde bende internetten araştırarak karşılaştırma yaptım sürekli inceleme videoları izledim fakat ben biraz daha üst segment araçlara bakıyordum en düşük bütçe ile genelde insanlar honda city öneriyolardı sorunsuzluk ve full olması nedeniyle 570 bine veriliyordu bir araştırın inceleyin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 19 Temmuz 2024; 9:21:27 >
  • Clio motor şanzıman uyumu konforu süspansiyonu yalıtımı ile önde bagaj da fena değil
  • İ20 çoğu konuda daha iyi, bu karşılaştirma ile alakalı, yalın gülmez ve Halit volkanın videosu var kesinlikle izleyin, ayrıca donanım olarak i20 de cogutsey standart geliyor
  • İ20 1.4 motor çok hantal, rampalarda üzer. 1.0 tce hem daha güçlü hem de lpg uyumlu. Ben Clio seçerdim.
  • i20 turbo motorlu olanı alırsanız Clio'dan çok daha iyidir.

• murattekno kullanıcısına yanıt

Şaka mı yapıyorsun Yalın Gülmez karşılaştırmanın kazananı Clio diyor. 

30.07

Yalın Gülmez - Kim Geçer?youtube
    Renault ve Hyundai'nin küçük sınıftaki yerli üretimleri Clio ve i20, en iyinin hangisi olduğunu ortaya çıkartan bir mücadeleye girişiyor. Clio uzun zamandır bu sınıfta açık ara liderliğe sahip, i20 ise yeni nesliyle bu durumu değiştirmek istiyor. Peki bunun için yeterince donanımlı mı? Bu ve çok daha fazla sorunun cevabı, Yalın Gülmez'in anlatımıyla bu videoda. Renault Clio'nun 2021 ürün gamıyla ilgili güncellemeler şöyle: 1,0 litrelik motor giriş seviyesinde artık 72 HP yerine 65 HP güç ve eskiden olduğu gibi 95 Nm tork üretiyor ve 5 vitesli manuel şanzımanla satılıyor. Aynı motorun turbo beslemeli versiyonu olan TCe ise 100 HP yerine 90 HP güç üretiyor ve 6 vitesli manuel şanzımanla eskiden olduğu gibi 160 Nm ve X-Tronic CVT şanzımanla 142 Nm tork üretiyor. Yine turbo beslemeli 1,0 litreyik motorun LPG'li versiyon olan ECO'da ise eski veriler korunmuş; 100 HP güç ve 160 Nm tork üretiyor ve manuel şanzımanla geliyor. 1,33 litrelik 1.3 TCe EDC ve dizel motora sahip versiyonlarsa 2021 ürün gamında, en azından şimdilik yer almıyor. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCp6CtJeG3-TXFrhaqftCpjg/join #cliomui20mi #renaultclio #hyundaii20
    https://www.youtube.com/watch?v=p1WBdkdn7ro
  • Clio 1.0 Tce ile Türkiye haritasının, üstte Sinop’tan altta Hatay’a kadar düz bir çizgi çek Batı’da kalan bölümün tamamını (Türkiye’nin yarısını) gezmişizdir. Hatta yeri geldi bir kaç gün içinde 4300km yol yaptım. Yeri geldi İstanbul’dan Tokat’a gittim. Yeri geldi İstanbul-Kayseri-Nevşehir-Karadeniz yollarından İstanbul’a sürdüm. Tık demedi Clio. Bir defa yolda kalmadım. Canavar gibi araba Clio. Sakin sürersen 82’ye sabitleyip gidersen 4 lt/100km civarında benzin yakar. Ben tabi basıyordum gaza 140-150 yerine göre. Maksimum 8.1lt yaktırdım şehiriçiyle karışık. Aküsü azalırsa, Akü koruma modunu açar bütün elektronik sistemlerini otomatik kapatır Clio. Hala kullanmaya devam edersen akü şarjı az arabayı çalıştırın der. İlk çalıştırmada akü şarj oluyor der. Akü sorunu hiç yaşamadım Clio ile. Arabada arabayı çalıştıracak şarjı her zaman bırakıyor. Sen kullanmaya devam edersende akü koruma modunu aktif ediyor. Çekici çağırıp arabayı çektirmekten iyidir yada arabayı çalıştıramayıp yolda çoluk çocuk rezil olmaktan. İkisinin arasında ben Clio derim kesinlikle.

Bak bu yorumu YouTube’da gördüm. Hanımefendi’nin Ekim 2023’te aldığı i20’si akü dolayısıyla park halindeyken yanmış. İtfaiye gelmiş. Arabası yanmış kendi kendine..

Renault Clio vs Hyundai i20 Hangisi Alınmalı

• Teşekür ederim tavsiyeler için. i20 nin hoşuma giden iyi yanları sadece sunroof ve içinin geniş olmasıydı ama donanımsal anlamda sorun yaratacaksa clio daha iyi bir seçenek gibi.
  • Makyajlı i20 alırsanız 1.0 turbo bence daha akla yatkın ama kişiye göre farklı öncelikler var.

Her şeyden önce iki aracı aktif ve pasif güvenlik önlemlerine göre de karşılaştırmayı unutmayın.
  • -Hardwell- - kullanıcısına yanıt

hocam videoyu cidden izlemeyen sensiz sanıırm, clio 4 hava yastağı ile kazanıyor diyor, yeni i20 6 hava yastığı ve clio alpine den bile bulunmayan bi çok donanım var, hem de en baz paket jumo bile geliyor. bence siz tekrar izleyin videoyu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.